

Gratinerade grönsaks-maccheroni med söt sojasås
Ingredienser
Till den söta sojasåsen:
Till de gratinerade grönsaks-maccheroni:
Till gratängsåsen:
Förberedelse
Steg 1
För den söta sojasåsen: Hetta upp grönsaksbuljongen, sojasåsen och sockret. Rör ned potatismjölet noga i 4 tsk kallt vatten, häll ned i såsen och låt koka upp.
Steg 2
För de gratinerade grönsaks-maccheroni: Koka maccheronipastan enligt anvisningarna på förpackningen. Dela broccolin i små buketter, skölj och förväll dem. Skölj tomaterna. Halvera paprikan, ansa kärnor och sidväggar och skölj paprikan. Skala och tärna löken tillsammans med paprikan i ca 1,5 cm stora tärningar. Borsta champinjonerna rena, skär av den nedersta delen av foten och tärna champinjonerna.
Steg 3
Hetta upp olivoljan i en panna, tillsätt grönsakerna, fräs upp i ca 5 minuter och krydda med salt och peppar. Lägg grönsaker åt sidan på en tallrik och håll varmt.
Steg 4
För gratängsåsen: Häll mjölken i en liten kastrull och värm till 60–70 °C. Lägg smöret och mjölet i en annan kastrull och låt småkoka på svag värme (utan att blandningen bränner vid) i 7-8 minuter under omrörning.
Steg 5
Tillsätt den varma mjölken lite i taget och rör ut klumparna väl till en jämn sås. Häll ned grönsaksbuljongen, låt koka upp och smaksätt såsen med salt, peppar och socker.
Steg 6
Sätt ugnen på 220 °C över- och undervärme (200 °C varmluft).
Steg 7
Blanda grönsakerna och pastan med såsen, lägg allt i en ugnsform, strö över parmesanost och gratinera i den förvärmda ugnen i ca 5 minuter. Ta ut gratängen ur ugnen, droppa över den söta sojasåsen och servera.
Recept-ID: 199
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer