Kinesiska köttbullar
Kinesiska köttbullar

Kinesiska köttbullar

4,6 66 Betyg
Total tid25 Min.
15 Min.Tid för förberedelse
10 Min.Tillagningstid

Kinesiska teriyaki köttbullar - kryddstarka och örtbaserade köttbitar i Kikkoman sojasås med sesam, som har det lilla extra tack vare Kikkoman Teriyaki Marinad och färska örter.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
glasnudlar (½ paket)
2 
schalottenlökar
15 g
ingefära
 ½ 
chilipeppar
3 ½ 
vitlöksklyftor
2 ½ msk
olja
1 msk
salladslök (hackad)
400 g
fläsk- och nötfärs
1 
ägg
 ½ tsk
kinesisk krydda, 5-Spice
1 tsk
rostade sesamfrön
 ½ tsk
chiliflakes
2 msk
koriander
100 g
kokt jasminris
Näringsinnehåll (per portion):3274 kJ / 782 kcal
39,1 gFett
42,9 gProtein
63,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

100 g glasnudlar (½ paket)

Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen, skölj sedan med kallt vatten och klipp i mindre bitar med sax. Lägg i en skål.

Steg 2

2  schalottenlökar – 15 g ingefära –  ½  chilipeppar – 3 ½  vitlöksklyftor – 2 ½ msk olja – 1 msk salladslök (hackad)

Finhacka schalottenlöken, ingefära, chili och vitlök. Häll olja i en kastrull, tillsätt de hackade grönsakerna (inklusive salladslöken), fräs i cirka 1 minut och lägg till nudlarna.

Steg 3

400 g fläsk- och nötfärs – 1  ägg –  ½ tsk kinesisk krydda, 5-Spice

Tillsätt färs, ägg och resterande kryddor och örter i skålen med nudlar och grönsaker. Blanda noggrant. Forma köttblandningen till bollar ca 3-4 cm i diameter.

Steg 4

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk Kikkoman Teriyaki marinad1 tsk rostade sesamfrön –  ½ tsk chiliflakes – 2 msk koriander – 100 g kokt jasminris

Stek de formade köttbullarna i en uppvärmd panna tills de är gyllenbruna. Tillsätt sedan Kikkoman Soy Sauce och Kikkoman Teriyaki Marinad. Blanda väl. Häll över den färdiga rätten i en skål, strö över sesamfrön och chiliflakes och garnera med hackad koriander. Servera med kokt jasminris.

Recept-ID: 1214

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

100 g glasnudlar (½ paket)

Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen, skölj sedan med kallt vatten och klipp i mindre bitar med sax. Lägg i en skål.

2 schalottenlökar – 15 g ingefära – ½ chilipeppar – 3 ½ vitlöksklyftor – 2 ½ msk olja – 1 msk salladslök (hackad)

Finhacka schalottenlöken, ingefära, chili och vitlök. Häll olja i en kastrull, tillsätt de hackade grönsakerna (inklusive salladslöken), fräs i cirka 1 minut och lägg till nudlarna.

400 g fläsk- och nötfärs – 1 ägg – ½ tsk kinesisk krydda, 5-Spice

Tillsätt färs, ägg och resterande kryddor och örter i skålen med nudlar och grönsaker. Blanda noggrant. Forma köttblandningen till bollar ca 3-4 cm i diameter.

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk Kikkoman Teriyaki marinad1 tsk rostade sesamfrön – ½ tsk chiliflakes – 2 msk koriander – 100 g kokt jasminris

Stek de formade köttbullarna i en uppvärmd panna tills de är gyllenbruna. Tillsätt sedan Kikkoman Soy Sauce och Kikkoman Teriyaki Marinad. Blanda väl. Häll över den färdiga rätten i en skål, strö över sesamfrön och chiliflakes och garnera med hackad koriander. Servera med kokt jasminris.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.