

Kinesiska köttbullar
Kinesiska teriyaki köttbullar - kryddstarka och örtbaserade köttbitar i Kikkoman sojasås med sesam, som har det lilla extra tack vare Kikkoman Teriyaki Marinad och färska örter.
Förberedelse
Steg 1

100 g glasnudlar (½ paket)
Koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen, skölj sedan med kallt vatten och klipp i mindre bitar med sax. Lägg i en skål.
Steg 2

2 schalottenlökar – 15 g ingefära – ½ chilipeppar – 3 ½ vitlöksklyftor – 2 ½ msk olja – 1 msk salladslök (hackad)
Finhacka schalottenlöken, ingefära, chili och vitlök. Häll olja i en kastrull, tillsätt de hackade grönsakerna (inklusive salladslöken), fräs i cirka 1 minut och lägg till nudlarna.
Steg 3

400 g fläsk- och nötfärs – 1 ägg – ½ tsk kinesisk krydda, 5-Spice
Tillsätt färs, ägg och resterande kryddor och örter i skålen med nudlar och grönsaker. Blanda noggrant. Forma köttblandningen till bollar ca 3-4 cm i diameter.
Steg 4

2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk Kikkoman Teriyaki marinad – 1 tsk rostade sesamfrön – ½ tsk chiliflakes – 2 msk koriander – 100 g kokt jasminris
Stek de formade köttbullarna i en uppvärmd panna tills de är gyllenbruna. Tillsätt sedan Kikkoman Soy Sauce och Kikkoman Teriyaki Marinad. Blanda väl. Häll över den färdiga rätten i en skål, strö över sesamfrön och chiliflakes och garnera med hackad koriander. Servera med kokt jasminris.
Recept-ID: 1214
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer