Kycklingspett med Mango Coleslaw

Total tid 40 Min.

Ingredienser

4 Portioner

Coleslaw:

1 
Ett litet kålhuvud
1 tsk
salt
1 
mango
3 msk
risvinäger
3 msk
apelsinjuice
1 msk
honung
3 msk
vegetabilisk olja

Kycklingspett:

650 g
kycklingbröst
 ½ 
röd chili
1 nypa
socker
 ½ msk
stärkelse (glutenfri)
Näringsinnehåll (per portion): 2198 kJ  /  525 kcal

Förberedelse

Steg 1

Tvätta kålhuvudet, ta bort de yttre bladen och den hårda stjälken. Hacka mycket fint. Blanda med 1 tsk. salt och låt vila i 20 minuter. Skala mangon och skär upp den i fina mangoskivor. Kombinera risvinäger, apelsinjuice, honung och vegetabilisk olja för att göra en vinägrett. Blanda med kålsalladen och sedan vik in massan i mangoskivorna. Ställ dessa åt sidan.

Steg 2

Hacka kycklingbröst i ungefär lika stora kuber (ca. 3 x 3 cm) och trä på träspett. Skär chili i tunna ringar. Blanda chili, tamari sås, socker och stärkelse. Placera kycklingspett i en gryta och häll över marinaden. Låt marinera i 30 minuter, ta sedan bort och sila av.

Steg 3

Värm ugnen till 180 ° C (200 ° C konvektion). Grilla kycklingspett i 15-20 minuter.

Steg 4

Skeda upp coleslaw på tallrikar och toppa med kycklingspett.

Recept-ID: 260

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Tvätta kålhuvudet, ta bort de yttre bladen och den hårda stjälken. Hacka mycket fint. Blanda med 1 tsk. salt och låt vila i 20 minuter. Skala mangon och skär upp den i fina mangoskivor. Kombinera risvinäger, apelsinjuice, honung och vegetabilisk olja för att göra en vinägrett. Blanda med kålsalladen och sedan vik in massan i mangoskivorna. Ställ dessa åt sidan.

Hacka kycklingbröst i ungefär lika stora kuber (ca. 3 x 3 cm) och trä på träspett. Skär chili i tunna ringar. Blanda chili, tamari sås, socker och stärkelse. Placera kycklingspett i en gryta och häll över marinaden. Låt marinera i 30 minuter, ta sedan bort och sila av.

Värm ugnen till 180 ° C (200 ° C konvektion). Grilla kycklingspett i 15-20 minuter.

Skeda upp coleslaw på tallrikar och toppa med kycklingspett.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.