Kushi-ten Tempuraspett

Total tid 60 Min.

Ingredienser

4 Portioner
15 
räkor med skal utan huvud
150 g
bläckfisk, sepia eller annan sort
10 
färska shiitakesvampar
10 st
minimajs
1 
röd paprika
10 
pimientos de padrón (shishito), peperoni eller grön sparris
1 
squash

För tempurasåsen:

300 ml
grönsaks- eller fiskbuljong
150 g
vit rättika
30 g
färsk ingefära

För degen:

300 ml
kallt vatten
1 
äggula
170 g
vanligt vetemjöl
10 g
majsmjöl
lite olja för fritering
Näringsinnehåll (per portion): 2018 kJ  /  482 kcal
16,6 g Fett
31,3 g Protein
52,5 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Hetta upp buljongen och Kikkoman naturligt bryggd sojasås i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan strax innan det börjar koka och ställ undan. Skala och finriv rättikan och ingefäran och låt rättikan rinna av väl i en sil. Rör ihop vattnet och äggulan för degen, sikta ner vetemjölet och majsmjölet lite i taget och blanda försiktigt samman. Skala räkorna och ta bort den svarta tarmen.

Steg 2

Skär bläckfiskfiléerna i 2x4 cm stora rutor och snitta dem lite så att de inte dra ihop sig vid friteringen. Rensa och halvera shiitaken och majsen. Skär den röda paprikan i lika stora bitar som bläckfisken. Rensa pimientos de padron och snitta även dessa med en kniv. Skär squashen i ca 8 mm tunna skivor.

Steg 3

Vänd alla ingredienserna i vetemjöl och klappa eller skaka bort överflödigt mjöl. Trä upp 2–3 bitar av grönsaker och bläckfisk på varje spett, doppa spetten i degen och fritera dem krispiga i en kastrull med olja, ca 170 °C.

Steg 4

Lägg upp spetten på en tallrik och servera med såsen, rättikan och ingefäran.

Recept-ID: 411

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Hetta upp buljongen och Kikkoman naturligt bryggd sojasås i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan strax innan det börjar koka och ställ undan. Skala och finriv rättikan och ingefäran och låt rättikan rinna av väl i en sil. Rör ihop vattnet och äggulan för degen, sikta ner vetemjölet och majsmjölet lite i taget och blanda försiktigt samman. Skala räkorna och ta bort den svarta tarmen.

Skär bläckfiskfiléerna i 2x4 cm stora rutor och snitta dem lite så att de inte dra ihop sig vid friteringen. Rensa och halvera shiitaken och majsen. Skär den röda paprikan i lika stora bitar som bläckfisken. Rensa pimientos de padron och snitta även dessa med en kniv. Skär squashen i ca 8 mm tunna skivor.

Vänd alla ingredienserna i vetemjöl och klappa eller skaka bort överflödigt mjöl. Trä upp 2–3 bitar av grönsaker och bläckfisk på varje spett, doppa spetten i degen och fritera dem krispiga i en kastrull med olja, ca 170 °C.

Lägg upp spetten på en tallrik och servera med såsen, rättikan och ingefäran.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.