Tranbärs-miso torsk med nöttopping
Tranbärs-miso torsk med nöttopping

Tranbärs-miso torsk med nöttopping

4,4 15 Betyg
Total tid 2 tim. 35 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid
2 tim. Tid för marinering

En rätt som kombinerar det bästa från öst och väst, som kombinerar den välsmakande rikedomen av mör, misomarinerad torsk ugnsbakad till perfektion med en syrlig tranbärssås och knapriga rostade nötter. Du vill inte miso-out denna aptitretande smakupplevelse!

Ingredienser

2 Portioner

Fisk:

300 g
torskrygg
80 ml
sake
30 g
lätt misopasta
10 g
farinsocker

Nötter:

20 g
cashewnötter
20 g
macadamianötter
20 g
pistagenötter

Sås:

50 g
tranbär
120 ml
plommonvin
30 g
honung
1 nypa
kanel
1 nypa
kardemumma
Näringsinnehåll (per portion):5.497 kJ / 567 kcal
19,6 gFett
38 gProtein
58,6 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

300 g torskrygg – 80 ml sake – 30 g lätt misopasta – 10 g farinsocker

Rensa torskryggen, blanda ingredienserna till marinaden och marinera fisken i 2 timmar, eller minst 30 minuter om du har ont om tid. Grädda den marinerade fisken i 180 °C i 10-15 minuter.

Steg 2

20 g cashewnötter – 20 g macadamianötter – 20 g pistagenötter

Rosta nötterna i en panna i 5 minuter och krossa dem sedan.

Steg 3

50 g tranbär – 120 ml plommonvin – 50 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 g honung – 1 nypa kanel – 1 nypa kardemumma

Blanda ingredienserna till såsen i en panna och värm i 10 minuter.
 
Häll upp den varma såsen på en tallrik, täck med misotorsken och dekorera med nötter.

Tips:

Vilken annan fisk som helst med fastare kött kan användas istället för torsk. Servera med valfri sallad eller ris.

Recept-ID: 1361

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

300 g torskrygg – 80 ml sake – 30 g lätt misopasta – 10 g farinsocker

Rensa torskryggen, blanda ingredienserna till marinaden och marinera fisken i 2 timmar, eller minst 30 minuter om du har ont om tid. Grädda den marinerade fisken i 180 °C i 10-15 minuter.

20 g cashewnötter – 20 g macadamianötter – 20 g pistagenötter

Rosta nötterna i en panna i 5 minuter och krossa dem sedan.

50 g tranbär – 120 ml plommonvin – 50 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 g honung – 1 nypa kanel – 1 nypa kardemumma

Blanda ingredienserna till såsen i en panna och värm i 10 minuter.
 
Häll upp den varma såsen på en tallrik, täck med misotorsken och dekorera med nötter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.