

Tranbärs-miso torsk med nöttopping
En rätt som kombinerar det bästa från öst och väst, som kombinerar den välsmakande rikedomen av mör, misomarinerad torsk ugnsbakad till perfektion med en syrlig tranbärssås och knapriga rostade nötter. Du vill inte miso-out denna aptitretande smakupplevelse!
Förberedelse
Steg 1

300 g torskrygg – 80 ml sake – 30 g lätt misopasta – 10 g farinsocker
Rensa torskryggen, blanda ingredienserna till marinaden och marinera fisken i 2 timmar, eller minst 30 minuter om du har ont om tid. Grädda den marinerade fisken i 180 °C i 10-15 minuter.
Steg 2

20 g cashewnötter – 20 g macadamianötter – 20 g pistagenötter
Rosta nötterna i en panna i 5 minuter och krossa dem sedan.
Steg 3

50 g tranbär – 120 ml plommonvin – 50 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 30 g honung – 1 nypa kanel – 1 nypa kardemumma
Blanda ingredienserna till såsen i en panna och värm i 10 minuter.
Häll upp den varma såsen på en tallrik, täck med misotorsken och dekorera med nötter.
Tips:
Vilken annan fisk som helst med fastare kött kan användas istället för torsk. Servera med valfri sallad eller ris.
Recept-ID: 1361
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer