Sötpotatisdumplings med svampsås
Delikata sötpotatisdumplings insvepta i en krämig svampsås. En snabb vegetarisk rätt som känns både tröstande och mättande.
Förberedelse
Steg 1
600 g sötpotatis
Värm ugnen till 190 grader. Tvätta, skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt och grädda i cirka 25 minuter tills de är mjuka. Låt dem svalna och pressa sedan i en potatispress.
Steg 2
65 g vetemjöl – 3 msk potatismjöl – 1 ägg – ½ tsk salt
Lägg sötpotatismos, vetemjöl, potatismjöl salt och ägg i en skål. Knåda till en deg tills allt är väl blandat och forma sedan till små rullar. Skär rullarna i form av dumplings. Koka dem sedan i omgångar i saltat vatten i ungefär 3 minuter tills de flyter till ytan.
Steg 3
1 msk smör – 500 g champinjoner (hälften vita, hälften bruna) – 4 schalottenlökar – 2 vitlöksklyftor – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk peppar – 250 ml vispgrädde – ½ knippe persilja
Tvätta och skiva champinjonerna, skär schalottenlöken i tändstickor och pressa vitlöken. Fräs schalottenlöken i smör tills den är genomskinlig, tillsätt sedan champinjonerna och vitlöken. Stek tills de är gyllene. Smaksätt med Kikkoman sojasås och peppar. Häll i grädden, tillsätt hackad persilja och låt koka upp. Häll såsen över dina dumplings och garnera med bladpersilja.
För att uppnå en mindre kaloririk svampsås kan du minska mängden grädde genom att delvis ersätta den med grönsaksbuljong.
Recept-ID: 1153
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer