Sötpotatisdumplings med svampsås

Total tid 55 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Delikata sötpotatisdumplings insvepta i en krämig svampsås. En snabb vegetarisk rätt som känns både tröstande och mättande.

Ingredienser

2 Portioner
600 g
sötpotatis
65 g
vetemjöl
3 msk
potatismjöl
1 
ägg
 ½ tsk
salt

Svampsås:

1 msk
smör
500 g
champinjoner (hälften vita, hälften bruna)
4 
schalottenlökar
2 
vitlöksklyftor
1 tsk
peppar
250 ml
vispgrädde
 ½ knippe
persilja
Näringsinnehåll (per portion): 4354 kJ  /  1040 kcal
51 g Fett
25 g Protein
122 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

600 g sötpotatis

Värm ugnen till 190 grader. Tvätta, skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt och grädda i cirka 25 minuter tills de är mjuka. Låt dem svalna och pressa sedan i en potatispress.

Steg 2

65 g vetemjöl – 3 msk potatismjöl – 1  ägg –  ½ tsk salt

Lägg sötpotatismos, vetemjöl, potatismjöl salt och ägg i en skål. Knåda till en deg tills allt är väl blandat och forma sedan till små rullar. Skär rullarna i form av dumplings.  Koka dem sedan i omgångar i saltat vatten i ungefär 3 minuter tills de flyter till ytan.

Steg 3

1 msk smör – 500 g champinjoner (hälften vita, hälften bruna) – 4  schalottenlökar – 2  vitlöksklyftor – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk peppar – 250 ml vispgrädde –  ½ knippe persilja

Tvätta och skiva champinjonerna, skär schalottenlöken i tändstickor och pressa vitlöken. Fräs schalottenlöken i smör tills den är genomskinlig, tillsätt sedan champinjonerna och vitlöken. Stek tills de är gyllene. Smaksätt med Kikkoman sojasås och peppar. Häll i grädden, tillsätt hackad persilja och låt koka upp. Häll såsen över dina dumplings och garnera med bladpersilja.

För att uppnå en mindre kaloririk svampsås kan du minska mängden grädde genom att delvis ersätta den med grönsaksbuljong.

Recept-ID: 1153

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

600 g sötpotatis

Värm ugnen till 190 grader. Tvätta, skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Lägg bitarna på en ugnsplåt och grädda i cirka 25 minuter tills de är mjuka. Låt dem svalna och pressa sedan i en potatispress.

65 g vetemjöl – 3 msk potatismjöl – 1  ägg –  ½ tsk salt

Lägg sötpotatismos, vetemjöl, potatismjöl salt och ägg i en skål. Knåda till en deg tills allt är väl blandat och forma sedan till små rullar. Skär rullarna i form av dumplings.  Koka dem sedan i omgångar i saltat vatten i ungefär 3 minuter tills de flyter till ytan.

1 msk smör – 500 g champinjoner (hälften vita, hälften bruna) – 4  schalottenlökar – 2  vitlöksklyftor – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk peppar – 250 ml vispgrädde –  ½ knippe persilja

Tvätta och skiva champinjonerna, skär schalottenlöken i tändstickor och pressa vitlöken. Fräs schalottenlöken i smör tills den är genomskinlig, tillsätt sedan champinjonerna och vitlöken. Stek tills de är gyllene. Smaksätt med Kikkoman sojasås och peppar. Häll i grädden, tillsätt hackad persilja och låt koka upp. Häll såsen över dina dumplings och garnera med bladpersilja.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.