Ankbröst med söt björnbärssås och bakad potatis med miso
Ankbröst med söt björnbärssås och bakad potatis med miso

Ankbröst med söt björnbärssås och bakad potatis med miso

5 7 Betyg
Total tid 1 tim. 20 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
1 tim. Tillagningstid

En gourmetmåltid hemma – saftigt ankbröst serveras med en söt björnbärssås och krispig rostad potatis med ett inslag av miso.

Ingredienser

2 Portioner

Anka:

2 
ankbröst, ca. 200 g styck
2 
kvistar rosmarin

Sås:

120 g
björnbär
100 ml
apelsinjuice
30 g
honung
30 ml
äppelcidervinäger

Potatis:

400 g
skalad potatis
50 g
lätt misopasta
50 ml
rapsolja
5 g
vitlöksgranulat eller vitlökspulver
Näringsinnehåll (per portion):3.420 kJ / 817 kcal
31,2 gFett
63,2 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

400 g skalad potatis – 50 g lätt misopasta – 50 ml rapsolja – 5 g vitlöksgranulat eller vitlökspulver

Skär potatisen i klyftor och blanda med misopasta, vitlöksgranulat/ vitlökspulver och olja. Grädda i 180°C i ca. 40 minuter.

Steg 2

120 g björnbär – 100 ml apelsinjuice – 30 g honung – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml äppelcidervinäger

Lägg ingredienserna till såsen i en kastrull och koka i cirka 10 minuter tills såsen tjocknar.

Steg 3

2  ankbröst, ca. 200 g styck – 2  kvistar rosmarin

Skär ankbröstet med en kniv kors och tvärs i ett rutmönster. Lägg den i en stekpanna med skinnsidan nedåt och stek på hög värme i ca 5 minuter på varje sida tills fettet på skinnet har smält och ankan är gyllenbrun. Tillsätt rosmarinkvistarna. Sätt in i en förvärmd ugn på 160 °C och grädda i ca. 10-15 minuter, beroende på storleken på ankbröstet. Skiva ankbröstet och arrangera det på tallrikar med den bakade potatisen, häll sedan den förberedda björnbärssåsen från steg 2 över ankan.

Tips:

Andra frukter, som blåbär, hallon eller plommon, kan användas istället för björnbär.

Recept-ID: 1367

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

400 g skalad potatis – 50 g lätt misopasta – 50 ml rapsolja – 5 g vitlöksgranulat eller vitlökspulver

Skär potatisen i klyftor och blanda med misopasta, vitlöksgranulat/ vitlökspulver och olja. Grädda i 180°C i ca. 40 minuter.

120 g björnbär – 100 ml apelsinjuice – 30 g honung – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 ml äppelcidervinäger

Lägg ingredienserna till såsen i en kastrull och koka i cirka 10 minuter tills såsen tjocknar.

2 ankbröst, ca. 200 g styck – 2 kvistar rosmarin

Skär ankbröstet med en kniv kors och tvärs i ett rutmönster. Lägg den i en stekpanna med skinnsidan nedåt och stek på hög värme i ca 5 minuter på varje sida tills fettet på skinnet har smält och ankan är gyllenbrun. Tillsätt rosmarinkvistarna. Sätt in i en förvärmd ugn på 160 °C och grädda i ca. 10-15 minuter, beroende på storleken på ankbröstet. Skiva ankbröstet och arrangera det på tallrikar med den bakade potatisen, häll sedan den förberedda björnbärssåsen från steg 2 över ankan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.