

Ankbröst med söt björnbärssås och bakad potatis med miso
En gourmetmåltid hemma – saftigt ankbröst serveras med en söt björnbärssås och krispig rostad potatis med ett inslag av miso.
Förberedelse
Steg 1

400 g skalad potatis – 50 g lätt misopasta – 50 ml rapsolja – 5 g vitlöksgranulat eller vitlökspulver
Skär potatisen i klyftor och blanda med misopasta, vitlöksgranulat/ vitlökspulver och olja. Grädda i 180°C i ca. 40 minuter.
Steg 2

120 g björnbär – 100 ml apelsinjuice – 30 g honung – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 30 ml äppelcidervinäger
Lägg ingredienserna till såsen i en kastrull och koka i cirka 10 minuter tills såsen tjocknar.
Steg 3

2 ankbröst, ca. 200 g styck – 2 kvistar rosmarin
Skär ankbröstet med en kniv kors och tvärs i ett rutmönster. Lägg den i en stekpanna med skinnsidan nedåt och stek på hög värme i ca 5 minuter på varje sida tills fettet på skinnet har smält och ankan är gyllenbrun. Tillsätt rosmarinkvistarna. Sätt in i en förvärmd ugn på 160 °C och grädda i ca. 10-15 minuter, beroende på storleken på ankbröstet. Skiva ankbröstet och arrangera det på tallrikar med den bakade potatisen, häll sedan den förberedda björnbärssåsen från steg 2 över ankan.
Tips:
Andra frukter, som blåbär, hallon eller plommon, kan användas istället för björnbär.
Recept-ID: 1367
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer