Hotategai shichimi-shoyu yaki – Grillade pilgrimsmusslor med shichimi- eller chilikryddad sojasås
Hotategai shichimi-shoyu yaki – Grillade pilgrimsmusslor med shichimi- eller chilikryddad sojasås

Hotategai shichimi-shoyu yaki – Grillade pilgrimsmusslor med shichimi- eller chilikryddad sojasås

4,8 4 Betyg
Total tid 35 Min.

Ingredienser

4 Portioner
12 
pilgrimsmusslor
1 
salladslök
120 g
färsk spenat
10 ml
vegetabilisk olja
20 g
smör
lite peppar
lite shichimi-pulver (japansk chilimix) eller grovmalen chilipeppar
1 g
chilitrådar
Näringsinnehåll (per portion):507 kJ / 121 kcal
7,3 gFett
12,3 gProtein
1,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär salladslöken i mycket tunna ringar och lägg dem i en sil. Skölj under rinnande vatten och låt rinna av väl. Skölj spenaten och låt den rinna av.

Steg 2

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn spenaten vid hög värme. Tillsätt smöret och peppra allt i pannan. Blanda ihop naturligt bryggd sojasås och shichimipulver i en skål och rör om tills pulvret löst upp sig. Hetta sedan upp en stekpanna och bryn pilgrimsmusslorna på båda sidorna utan fett tills de är halvt genomstekta. Ta pannan från spisen och låt den svalna lite. Tillsätt kryddblandningen av shichimi och sojasås och skaka pannan.

Steg 3

Lägg sedan upp spenaten och pilgrimsmusslorna på tallrik och häll den kryddade sojasåsen över. Dekorera med salladslök och chilitrådar.

Recept-ID: 102

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skär salladslöken i mycket tunna ringar och lägg dem i en sil. Skölj under rinnande vatten och låt rinna av väl. Skölj spenaten och låt den rinna av.

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn spenaten vid hög värme. Tillsätt smöret och peppra allt i pannan. Blanda ihop naturligt bryggd sojasås och shichimipulver i en skål och rör om tills pulvret löst upp sig. Hetta sedan upp en stekpanna och bryn pilgrimsmusslorna på båda sidorna utan fett tills de är halvt genomstekta. Ta pannan från spisen och låt den svalna lite. Tillsätt kryddblandningen av shichimi och sojasås och skaka pannan.

Lägg sedan upp spenaten och pilgrimsmusslorna på tallrik och häll den kryddade sojasåsen över. Dekorera med salladslök och chilitrådar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.