

Gnocchi med prosciutto, paprika, champinjoner och körsbärstomater med burrata
Upplev smaken av vår delikata hemgjorda gnocchi i en krämig smält burratasås med champinjoner, italiensk skinka och körsbärstomater med färsk basilika.
Förberedelse
Steg 1

400 g potatis – 80 g mjöl – 1 ägg – 1 tsk salt
Koka potatisen oskalad. Skala när den har svalnat något och mosa genom en press. Tillsätt mjöl och ägg för att göra gnocchidegen. Dela i två delar och gör en rulle på mjölat underlag. Skär rullen i ca. 3 cm bitar.
Koka gnocchibitarna i saltat vatten tills de är mjuka – ca 3 minuter efter att de kommit upp till ytan.
Steg 2

1 lök – 1 vitlöksklyfta – ½ röd paprika – 100 g champinjoner – 200 g körsbärstomater – 100 g prosciutto crudo – 1 msk olivolja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 50 ml vispgrädde
Hacka löken och vitlöken. Skiva den röda paprika och champinjoner och halvera tomaterna. Skär skinkan i strimlor. Fräs löken i olivolja, tillsätt vitlöken och fräs i en halv minut. Tillsätt den röda paprikan och svampen och fräs i 3 minuter. Tillsätt skinkan och stek i ytterligare 2 minuter, tillsätt sedan tomaterna. Tillsätt Kikkoman sojasås och grädde.
Blanda och låt sjuda i ca 3 minuter.
Steg 3

125 g burrata – 1 msk hackad basilika – ¼ tsk peppar
Tillsätt den kokta gnocchin, burrata och basilikablad till såsen. Strö över nymalen peppar till serveringen.
Tips:
För att spara tid kan du använda färdiga gnocchi, som finns i många butiker, men det är ändå mycket värt att ta dig tid att förbereda dem själv.
Recept-ID: 1308
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer