Gnocchi med prosciutto, paprika, champinjoner och körsbärstomater med burrata
Gnocchi med prosciutto, paprika, champinjoner och körsbärstomater med burrata

Gnocchi med prosciutto, paprika, champinjoner och körsbärstomater med burrata

5 2 Betyg
Total tid 50 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid

Upplev smaken av vår delikata hemgjorda gnocchi i en krämig smält burratasås med champinjoner, italiensk skinka och körsbärstomater med färsk basilika.

Bra att veta: denna rätt ingår i våra recept för måltidsförberedelser. Du hittar de andra recepten från serien här.

Ingredienser

2 Portioner
400 g
potatis
80 g
mjöl
1 
ägg
1 tsk
salt
1 
lök
1 
vitlöksklyfta
 ½ 
röd paprika
100 g
champinjoner
200 g
körsbärstomater
100 g
prosciutto crudo
1 msk
olivolja
50 ml
vispgrädde
125 g
burrata
1 msk
hackad basilika
 ¼ tsk
peppar
Näringsinnehåll (per portion):3.153 kJ / 753 kcal
36,7 gFett
29,8 gProtein
74,5 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

400 g potatis – 80 g mjöl – 1  ägg – 1 tsk salt

Koka potatisen oskalad. Skala när den har svalnat något och mosa genom en press. Tillsätt mjöl och ägg för att göra gnocchidegen. Dela i två delar och gör en rulle på mjölat underlag. Skär rullen i ca. 3 cm bitar.

Koka gnocchibitarna i saltat vatten tills de är mjuka – ca 3 minuter efter att de kommit upp till ytan.

Steg 2

1  lök – 1  vitlöksklyfta –  ½  röd paprika – 100 g champinjoner – 200 g körsbärstomater – 100 g prosciutto crudo – 1 msk olivolja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 ml vispgrädde

Hacka löken och vitlöken. Skiva den röda paprika och  champinjoner och halvera tomaterna. Skär skinkan i strimlor. Fräs löken i olivolja, tillsätt vitlöken och fräs i en halv minut. Tillsätt den röda paprikan och svampen och fräs i 3 minuter. Tillsätt skinkan och stek i ytterligare 2 minuter, tillsätt sedan tomaterna. Tillsätt Kikkoman sojasås och grädde.

Blanda och låt sjuda i ca 3 minuter.

Steg 3

125 g burrata – 1 msk hackad basilika –  ¼ tsk peppar

Tillsätt den kokta gnocchin, burrata och basilikablad till såsen. Strö över nymalen peppar till serveringen.

Tips:

För att spara tid kan du använda färdiga gnocchi, som finns i många butiker, men det är ändå mycket värt att ta dig tid att förbereda dem själv.

Recept-ID: 1308

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

400 g potatis – 80 g mjöl – 1 ägg – 1 tsk salt

Koka potatisen oskalad. Skala när den har svalnat något och mosa genom en press. Tillsätt mjöl och ägg för att göra gnocchidegen. Dela i två delar och gör en rulle på mjölat underlag. Skär rullen i ca. 3 cm bitar.

Koka gnocchibitarna i saltat vatten tills de är mjuka – ca 3 minuter efter att de kommit upp till ytan.

1 lök – 1 vitlöksklyfta – ½ röd paprika – 100 g champinjoner – 200 g körsbärstomater – 100 g prosciutto crudo – 1 msk olivolja – 1 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås50 ml vispgrädde

Hacka löken och vitlöken. Skiva den röda paprika och  champinjoner och halvera tomaterna. Skär skinkan i strimlor. Fräs löken i olivolja, tillsätt vitlöken och fräs i en halv minut. Tillsätt den röda paprikan och svampen och fräs i 3 minuter. Tillsätt skinkan och stek i ytterligare 2 minuter, tillsätt sedan tomaterna. Tillsätt Kikkoman sojasås och grädde.

Blanda och låt sjuda i ca 3 minuter.

125 g burrata – 1 msk hackad basilika – ¼ tsk peppar

Tillsätt den kokta gnocchin, burrata och basilikablad till såsen. Strö över nymalen peppar till serveringen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.