

Fylld julgås med sojasås och stekta äpplen
Ingredienser
Till stekta äpplen:
Till såsen:
Förberedelse
Steg 1
Skölj gåsen och klappa den torr, salta och peppra både utanpå och inuti.
Steg 2
Till fyllningen: Skala och finhacka löken och vitlöksklyftan. Hetta upp smöret och fräs upp löken och vitlöken.
Steg 3
Tärna brödet, skala, kärna ur och tärna även äpplena. Tillsätt pistagenötterna och 4 msk Kikkoman sojasås, krydda med salt, peppar och ingefära.
Steg 4
Fyll gåsen med massan, nåla ihop öppningen, lägg gåsen med bröstet nedåt i en ugnsgryta. Stek i ca 2 timmar (elektrisk ugn 200 °C, varmluft 180 °C eller gasugn steg 4), ös över steksky flera gånger. Vänd gåsen med bröstet uppåt efter 1 ½ timme. Pensla bröstet före de sista 10 minuterna med en blandning av honung och 2 msk sojasås.
Steg 5
Stekta äpplen: Kärna ur äpplena, blanda mandelmassan med russin och Amaretto och fyll äpplena med massan. Lägg vardera 1 smörklick på varje äpple och skjut in dem ugnen på en bakplåt under de sista 20 minuterna.
Steg 6
Till såsen: Koka upp gåsfonden med 4 msk steksky från gåsen, rör ned crème fraîche, smaksätt med sojasås och red med såsredning.
Steg 7
Servera gåsen med stekta äpplen och efter tycke med rödkål och kroppkakor på potatis.
Recept-ID: 109
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer