

Nasi goreng med kyckling, ägg och söt soja
Nasi goreng – stekt ris i indonesisk stil – är snabbt, gott och fullt av smak. Med mör kyckling, knapriga grönsaker, ett stekt ägg på toppen och den söta, fylliga smaken av Kikkoman sås till ris är det ett bra sätt att använda upp överblivet ris.
Ingredienser
Till garnering:
Förberedelse
Steg 1

250 g jasminris – 400 g kycklingbröstfilé – 2 morötter – 2 röda paprikor – 1 rödlök – 2 vitlöksklyftor
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingbröstet i strimlor. Skär morötterna i tunna strimlor och den röda paprikan i bitar. Finhacka löken och vitlöken.
Steg 2

2 msk Kikkoman rostad sesamolja – 200 g frysta ärtor – 90 ml Kikkoman Sås för ris - sött
Stek kycklingstrimlorna i het Kikkoman Sesamolja i en stor panna eller wok. Tillsätt morötter, paprika, lök och vitlök och koka i ca 5 minuter. Tillsätt ärtorna, riset och Kikkomansåsen för ris och fräs i cirka 3 minuter under konstant omrörning.
Steg 3

4 ägg – 1 msk vegetabilisk olja – Salt (efter smak) – Nymalen peppar (efter smak) – 2 msk limejuice – 6 cherry tomatoes, optional – 1 handfull spring onion, optional
Stek äggen i het vegetabilisk olja i en separat stekpanna och krydda med salt och peppar. Krydda nasi gorengen med peppar och limejuice, servera sedan toppad med de stekta äggen. Garnera med körsbärstomatkvartarna och salladslöksremsorna om så önskas.
Tips:
För en gourmetversion, servera med stekta laxstrimlor eller skaldjur. Den smakar också fantastiskt toppad med svamp eller ostronsvamp stekt i sesamolja.
Recept-ID: 1498
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer





















