Nasi goreng med kyckling, ägg och söt soja
Nasi goreng med kyckling, ägg och söt soja

Nasi goreng med kyckling, ägg och söt soja

4,8 29 Betyg
Total tid 30 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Nasi goreng – stekt ris i indonesisk stil – är snabbt, gott och fullt av smak. Med mör kyckling, knapriga grönsaker, ett stekt ägg på toppen och den söta, fylliga smaken av Kikkoman sås till ris är det ett bra sätt att använda upp överblivet ris.

Ingredienser

4 Portioner
250 g
jasminris
400 g
kycklingbröstfilé
2 
morötter
2 
röda paprikor
1 
rödlök
2 
vitlöksklyftor
200 g
frysta ärtor
4 
ägg
1 msk
vegetabilisk olja
Salt (efter smak)
Nymalen peppar (efter smak)
2 msk
limejuice

Till garnering:

6 
körsbärstomater, valfritt
1 handfull
salladslök, valfritt
Näringsinnehåll (per portion):2.475 kJ / 590 kcal
15,2 gFett
39,9 gProtein
68,6 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

250 g jasminris – 400 g kycklingbröstfilé – 2  morötter – 2  röda paprikor – 1  rödlök – 2  vitlöksklyftor

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingbröstet i strimlor. Skär morötterna i tunna strimlor och den röda paprikan i bitar. Finhacka löken och vitlöken.

Steg 2

2 msk Kikkoman rostad sesamolja200 g frysta ärtor – 90 ml Kikkoman Sås för ris - sött

Stek kycklingstrimlorna i het Kikkoman Sesamolja i en stor panna eller wok. Tillsätt morötter, paprika, lök och vitlök och koka i ca 5 minuter. Tillsätt ärtorna, riset och Kikkomansåsen för ris och fräs i cirka 3 minuter under konstant omrörning.

Steg 3

4  ägg – 1 msk vegetabilisk olja – Salt (efter smak) – Nymalen peppar (efter smak) – 2 msk limejuice – 6  cherry tomatoes, optional – 1 handfull spring onion, optional

Stek äggen i het vegetabilisk olja i en separat stekpanna och krydda med salt och peppar. Krydda nasi gorengen med peppar och limejuice, servera sedan toppad med de stekta äggen. Garnera med körsbärstomatkvartarna och salladslöksremsorna om så önskas.

Tips:

För en gourmetversion, servera med stekta laxstrimlor eller skaldjur. Den smakar också fantastiskt toppad med svamp eller ostronsvamp stekt i sesamolja.

Recept-ID: 1498

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

250 g jasminris – 400 g kycklingbröstfilé – 2 morötter – 2 röda paprikor – 1 rödlök – 2 vitlöksklyftor

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skär kycklingbröstet i strimlor. Skär morötterna i tunna strimlor och den röda paprikan i bitar. Finhacka löken och vitlöken.

2 msk Kikkoman rostad sesamolja200 g frysta ärtor – 90 ml Kikkoman Sås för ris - sött

Stek kycklingstrimlorna i het Kikkoman Sesamolja i en stor panna eller wok. Tillsätt morötter, paprika, lök och vitlök och koka i ca 5 minuter. Tillsätt ärtorna, riset och Kikkomansåsen för ris och fräs i cirka 3 minuter under konstant omrörning.

4 ägg – 1 msk vegetabilisk olja – Salt (efter smak) – Nymalen peppar (efter smak) – 2 msk limejuice – 6 cherry tomatoes, optional – 1 handfull spring onion, optional

Stek äggen i het vegetabilisk olja i en separat stekpanna och krydda med salt och peppar. Krydda nasi gorengen med peppar och limejuice, servera sedan toppad med de stekta äggen. Garnera med körsbärstomatkvartarna och salladslöksremsorna om så önskas.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.