Penne arrabiata med tomat och chilisås
Penne arrabiata med tomat och chilisås

Penne arrabiata med tomat och chilisås

4 5 Betyg
Total tid 35 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Klassiskt italienskt möter djärva asiatiska smaker: denna kryddiga tomatsås med Kikkoman sojasås och Kikkoman Kimchi Chilisås tillsammans med al dente pasta, toppad med parmesan och rostade pinjenötter.

Ingredienser

4 Portioner
2 
röda spetspaprikor (eller 1 röd paprika)
200 g
små kvisttomater med gröna toppar
2 msk
olivolja
2 msk
farinsocker (eller 1 tsk Kikkoman söt krydda i Mirin-stil)
2 
vitlöksklyftor
3 msk
tomatpuré
600 g
hackade tomater (konserverade)
40 g
pinjenötter
300 g
nudlar, t.ex. penne, rigatoni eller tortiglioni
 ¼ knippe
basilika
80 g
bit parmesan
Näringsinnehåll (per portion):2.223 kJ / 528 kcal
18,5 gFett
21,1 gProtein
67,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2  röda spetsiga paprikor (eller 1 röd paprika) – 200 g små kvisttomater med gröna toppar – 1 msk olivolja – 1 tsk farinsocker (eller 1 tsk Kikkoman söt krydda i Mirin-stil) – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Värm ugnen till 200˚C. Skär den röda paprikan i ringar. Blanda med tomater, olja, socker och Kikkoman sojasås. Bred ut i en liten ugnsfast form och rosta i förvärmd ugn i 10-15 minuter tills tomaterna börjar spricka.

Steg 2

2  vitlöksklyftor – 3 msk tomatpuré – 1 msk olivolja – 2 tsk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi600 g hackade tomater (konserverade) – 1 tsk farinsocker (eller Kikkoman söt krydda i Mirin-stil) – 40 g pinjenötter

Hacka vitlöken fint och fräs med tomatpurén i den uppvärmda oljan. Rör ner Kikkoman Kimchi Chilisås, hackade tomater och socker. Koka upp och låt puttra utan lock i cirka 10 minuter, rör om då och då. Grovhacka pinjenötterna och rosta dem i en liten non-stick panna tills de är gyllenbruna.

Steg 3

300 g nudlar, t.ex. penne, rigatoni eller tortiglioni –  ¼ knippe basilika – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås80 g bit parmesan

Förbered nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, reservera lite av pastavattnet när de hälls av. Hacka basilikan och rör ner hälften i såsen. Smaksätt såsen med Kikkoman sojasås. Blanda nudlarna lätt med såsen, rostad paprika och lite av det reserverade pastavattnet och servera på tallrikar. Garnera med de bakade tomaterna, resterande basilikan och pinjenötter. Riv parmesanen över och servera.

Tips:

För en gourmetversion, lägg till miniköttbullar, räkor eller bitar av lax i såsen. För en vegansk upplevelse, byt ut parmesanen mot ett växtbaserat ostalternativ.

Recept-ID: 1499

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

2 röda spetsiga paprikor (eller 1 röd paprika) – 200 g små kvisttomater med gröna toppar – 1 msk olivolja – 1 tsk farinsocker (eller 1 tsk Kikkoman söt krydda i Mirin-stil) – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Värm ugnen till 200˚C. Skär den röda paprikan i ringar. Blanda med tomater, olja, socker och Kikkoman sojasås. Bred ut i en liten ugnsfast form och rosta i förvärmd ugn i 10-15 minuter tills tomaterna börjar spricka.

2 vitlöksklyftor – 3 msk tomatpuré – 1 msk olivolja – 2 tsk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi600 g hackade tomater (konserverade) – 1 tsk farinsocker (eller Kikkoman söt krydda i Mirin-stil) – 40 g pinjenötter

Hacka vitlöken fint och fräs med tomatpurén i den uppvärmda oljan. Rör ner Kikkoman Kimchi Chilisås, hackade tomater och socker. Koka upp och låt puttra utan lock i cirka 10 minuter, rör om då och då. Grovhacka pinjenötterna och rosta dem i en liten non-stick panna tills de är gyllenbruna.

300 g nudlar, t.ex. penne, rigatoni eller tortiglioni – ¼ knippe basilika – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås80 g bit parmesan

Förbered nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, reservera lite av pastavattnet när de hälls av. Hacka basilikan och rör ner hälften i såsen. Smaksätt såsen med Kikkoman sojasås. Blanda nudlarna lätt med såsen, rostad paprika och lite av det reserverade pastavattnet och servera på tallrikar. Garnera med de bakade tomaterna, resterande basilikan och pinjenötter. Riv parmesanen över och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.