

Sega chokladkakor med cashewnötter
Tuggiga kakor packade med supermjuka chokladbitar och knapriga cashewnötter, avrundade med en rik umami-twist från Kikkoman sojasås – en oemotståndlig smak.
Förberedelse
Steg 1

280 g vanligt mjöl – 2 tsk Maizena – ½ tsk bikarbonat läsk – 170 g mjukt smör – 200 g farinsocker – 100 g socker – 2 tsk vaniljpasta – 4 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 ägg
Värm ugnen till 180°C och klä 2 bakplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl, maizena och bakpulver. Vispa smöret och båda typerna av socker i 2-3 minuter. Rör ner vaniljpastan, Kikkoman sojasås och ägget.
Steg 2

100 g chokladbitar – 50 g hackade cashewnötter
Vänd snabbt ner mjölblandningen. Vänd ner chokladbitarna och cashewnötterna. Använd en glassskopa eller 2 skedar för att forma kakor och lägg dem väl fördelade på de förberedda plåtarna. Grädda i cirka 10 minuter.
Steg 3

50 g chokladbitar
Så fort de kommer ut ur ugnen, tryck försiktigt in extra chokladbitar i de varma kakorna. Låt svalna på galler.
Tips:
Enhance your cookies with a trio of chocolates: white, milk and dark chocolate. For XXL cookies, simply portion out larger amounts of dough and leave plenty of space between them when baking.
Recept-ID: 1493
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer




















