Sega chokladkakor med cashewnötter
Sega chokladkakor med cashewnötter

Sega chokladkakor med cashewnötter

4,4 13 Betyg
Total tid 30 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Tuggiga kakor packade med supermjuka chokladbitar och knapriga cashewnötter, avrundade med en rik umami-twist från Kikkoman sojasås – en oemotståndlig smak.

Ingredienser

30 Portioner
280 g
vanligt mjöl
2 tsk
Maizena
 ½ tsk
bikarbonat läsk
170 g
mjukt smör
200 g
farinsocker
100 g
socker
2 tsk
vaniljpasta
1 
ägg
150 g
chokladbitar
50 g
hackade cashewnötter
Näringsinnehåll (per portion):630 kJ / 152 kcal
7 gFett
2 gProtein
19,8 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

280 g vanligt mjöl – 2 tsk Maizena –  ½ tsk bikarbonat läsk – 170 g mjukt smör – 200 g farinsocker – 100 g socker – 2 tsk vaniljpasta – 4 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1  ägg

Värm ugnen till 180°C och klä 2 bakplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl, maizena och bakpulver. Vispa smöret och båda typerna av socker i 2-3 minuter. Rör ner vaniljpastan, Kikkoman sojasås och ägget.

Steg 2

100 g chokladbitar – 50 g hackade cashewnötter

Vänd snabbt ner mjölblandningen. Vänd ner chokladbitarna och cashewnötterna. Använd en glassskopa eller 2 skedar för att forma kakor och lägg dem väl fördelade på de förberedda plåtarna. Grädda i cirka 10 minuter.

Steg 3

50 g chokladbitar

Så fort de kommer ut ur ugnen, tryck försiktigt in extra chokladbitar i de varma kakorna. Låt svalna på galler.

Tips:

Enhance your cookies with a trio of chocolates: white, milk and dark chocolate. For XXL cookies, simply portion out larger amounts of dough and leave plenty of space between them when baking.

Recept-ID: 1493

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

280 g vanligt mjöl – 2 tsk Maizena – ½ tsk bikarbonat läsk – 170 g mjukt smör – 200 g farinsocker – 100 g socker – 2 tsk vaniljpasta – 4 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 ägg

Värm ugnen till 180°C och klä 2 bakplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl, maizena och bakpulver. Vispa smöret och båda typerna av socker i 2-3 minuter. Rör ner vaniljpastan, Kikkoman sojasås och ägget.

100 g chokladbitar – 50 g hackade cashewnötter

Vänd snabbt ner mjölblandningen. Vänd ner chokladbitarna och cashewnötterna. Använd en glassskopa eller 2 skedar för att forma kakor och lägg dem väl fördelade på de förberedda plåtarna. Grädda i cirka 10 minuter.

50 g chokladbitar

Så fort de kommer ut ur ugnen, tryck försiktigt in extra chokladbitar i de varma kakorna. Låt svalna på galler.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.