Currywurst med ponzumayo och chilisås
Currywurst med ponzumayo och chilisås

Currywurst med ponzumayo och chilisås

4,5 27 Betyg
Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

En populär tysk street food-klassiker med en twist: Kikkoman sojasås och kryddor skapar en rik currysås. Tillsammans med en krämig Kikkoman Ponzu citronmajonnäs och en kryddig kick från Kikkoman Kimchi Chilisås, perfekt för att doppa krispiga pommes frites.

Ingredienser

4 Portioner
500 g
silade tomater (konserverade)
2 msk
tomatpuré
3 msk
ketchup
2 tsk
honung (eller lönnsirap, alternativt Kikkoman söt matlagningskrydda i Mirin-stil)
1 tsk
grönsaksbuljonggranulat
2 tsk
torkad, hackad lök (eller 1 liten lök, tärnad)
600 g
chips (för stekning eller ugnsbakning)
100 g
majonnäs
4 
bratwurstkorvar
1 tsk
solrosolja
1 msk
currypulver
1 tsk
paprikapulver
Näringsinnehåll (per portion):4.074 kJ / 973 kcal
72,2 gFett
30,8 gProtein
45,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

500 g silade tomater (konserverade) – 2 msk tomatpuré – 3 msk ketchup – 2 tsk honung (eller lönnsirap, alternativt Kikkoman söt matlagningskrydda i Mirin-stil) – 1 tsk grönsaksbuljonggranulat – 2 tsk torkad, hackad lök (eller 1 liten lök, tärnad)

Blanda tomater, tomatpuré, honung, grönsaksbuljong och lök i en kastrull, låt koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter.

Steg 2

600 g pommes frites (för stekning eller ugnsbakning) – 100 g majonnäs – 3 tsk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Förbered dina pommes frites enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda majonnäsen med Kikkoman Ponzu citron.

Steg 3

4  bratwurstkorvar – 1 msk solrosolja – 4 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk currypulver – 1 tsk paprikapulver – 2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi

Stek bratwursten i den uppvärmda oljan på alla sidor i 8-10 minuter tills den är gyllenbrun. Smaksätt tomatsåsen med Kikkoman sojasås, currypulver, paprikapulver och Kikkoman Kimchi Chilisås. Skiva bratwursten, lägg i såsen, värm en kort stund och servera med pommes frites och Kikkoman Ponzu Citronmajonnäs.

Tips:

För en vegansk variant, använd vegansk majonnäs och vegansk bratwurst.

Recept-ID: 1495

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

500 g silade tomater (konserverade) – 2 msk tomatpuré – 3 msk ketchup – 2 tsk honung (eller lönnsirap, alternativt Kikkoman söt matlagningskrydda i Mirin-stil) – 1 tsk grönsaksbuljonggranulat – 2 tsk torkad, hackad lök (eller 1 liten lök, tärnad)

Blanda tomater, tomatpuré, honung, grönsaksbuljong och lök i en kastrull, låt koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter.

600 g pommes frites (för stekning eller ugnsbakning) – 100 g majonnäs – 3 tsk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Förbered dina pommes frites enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda majonnäsen med Kikkoman Ponzu citron.

4 bratwurstkorvar – 1 msk solrosolja – 4 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk currypulver – 1 tsk paprikapulver – 2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi

Stek bratwursten i den uppvärmda oljan på alla sidor i 8-10 minuter tills den är gyllenbrun. Smaksätt tomatsåsen med Kikkoman sojasås, currypulver, paprikapulver och Kikkoman Kimchi Chilisås. Skiva bratwursten, lägg i såsen, värm en kort stund och servera med pommes frites och Kikkoman Ponzu Citronmajonnäs.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Ta kontakt med oss!

Har du frågor om våra produkter, och tillgängligheten, eller vill du bara veta mer om Kikkoman? Då är det bara att kontakta oss!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* obligatoriskt

Läs och beakta vår integritetspolicy. Fler företagsuppgifter hittar du på sidan ”Om Webbplatsen”.