

Currywurst med ponzumayo och chilisås
En populär tysk street food-klassiker med en twist: Kikkoman sojasås och kryddor skapar en rik currysås. Tillsammans med en krämig Kikkoman Ponzu citronmajonnäs och en kryddig kick från Kikkoman Kimchi Chilisås, perfekt för att doppa krispiga pommes frites.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1

500 g silade tomater (konserverade) – 2 msk tomatpuré – 3 msk ketchup – 2 tsk honung (eller lönnsirap, alternativt Kikkoman söt matlagningskrydda i Mirin-stil) – 1 tsk grönsaksbuljonggranulat – 2 tsk torkad, hackad lök (eller 1 liten lök, tärnad)
Blanda tomater, tomatpuré, honung, grönsaksbuljong och lök i en kastrull, låt koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter.
Steg 2

600 g pommes frites (för stekning eller ugnsbakning) – 100 g majonnäs – 3 tsk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron
Förbered dina pommes frites enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda majonnäsen med Kikkoman Ponzu citron.
Steg 3

4 bratwurstkorvar – 1 msk solrosolja – 4 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk currypulver – 1 tsk paprikapulver – 2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi
Stek bratwursten i den uppvärmda oljan på alla sidor i 8-10 minuter tills den är gyllenbrun. Smaksätt tomatsåsen med Kikkoman sojasås, currypulver, paprikapulver och Kikkoman Kimchi Chilisås. Skiva bratwursten, lägg i såsen, värm en kort stund och servera med pommes frites och Kikkoman Ponzu Citronmajonnäs.
Tips:
För en vegansk variant, använd vegansk majonnäs och vegansk bratwurst.
Recept-ID: 1495
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer