


Naturliga ingredienser
Kikkoman, naturligt bryggd sojasås är gjord av fyra noggrant utvalda ingredienser: vatten, sojabönor, vete och salt. Alla våra sojabönor är garanterat GMO-fria. Vi undviker även användningen av smakförstärkare, konserveringsmedel och färgämnen.

Bryggs helt naturligt
Kikkoman sojasås bryggs helt naturligt i en jäsningsprocess som varar flera månader. Under bryggningsprocessen skapas cirka 300 olika smakföreningar av vanilj, frukt, whisky och även kaffe. Alla dessa smaker och aromer utvecklas utan användning av kemikalier och ger vår sojasås dess välkända smak.

Hållbarhet som företagsmål
På Kikkoman strävar vi efter att verka så hållbart och rättvist som möjligt. Naturliga ingredienser, korta leveranskedjor, hållbara inköp, noggrann användning av resurser och ett respektfullt förhållningssätt till människor är hjärtat i vår affärskultur. Du kan läsa om våra mer specifika mål och åtgärder på vår hållbarhetssida.
Visste du att?
Japansk sojasås är också känd som "shoyu". Denna typ av sojasås är känd för sin lägre salthalt och speciella arom, som utvecklas under månader av bryggning med speciella jästkulturer och användning av rostat vete.
Detta står i skarp kontrast till exempelvis kinesiska sojasåser, som ofta; endast delvis bryggs och framställs kemiskt. Följaktligen innehåller kinesiska sojasåser ofta färgämnen, socker, mononatriumglutamat och konserveringsmedel, vilket gör dem mycket starkare i smak, sirapsliknande i konsistensen och mycket svårare att dosera; en bra anledning att alltid kontrollera etiketten innan du köper – ju färre ingredienser desto bättre!
