Röd thailändsk curry med kyckling och kokos
Röd thailändsk curry med kyckling och kokos

Röd thailändsk curry med kyckling och kokos

4,7 48 Betyg
Total tid 25 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

En populär thailändsk klassiker fylld med krispiga grönsaker, mör kyckling och en rik, krämig kokossås – smaksatt med röd currypasta och Kikkoman sojasås för en balanserad kryddighet.

Ingredienser

4 Portioner

Till nötterna:

50 g
blandade nötter, t.ex. cashewnötter, hasselnötter, pekannötter, jordnötter
1 msk
farinsocker

Till curryn:

200 g
ris, t.ex. basmati
500 g
kycklingbröstfilé
2 
röda paprikor
1 knippe
knippe salladslök
2 
morötter
200 g
sugar snaps (eller frysta ärtor eller gröna bönor)
2 tsk
röd currypasta
400 ml
kokosmjölk
Några korianderblad (eller thaibasilika)
Näringsinnehåll (per portion):2.932 kJ / 703 kcal
32,2 gFett
41,7 gProtein
57,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

50 g blandade nötter, t.ex. cashewnötter, hasselnötter, pekannötter, jordnötter – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk farinsocker

Hacka nötterna grovt. Värm Kikkoman sojasås med sockret, tillsätt nötterna och glasera. Lägg över på bakplåtspapper och låt svalna.

Steg 2

200 g ris, t.ex. basmati – 500 g kycklingbröstfilé – 2  röda paprika – 1 knippe salladslök – 2  morötter – 200 g sugar snaps (eller frysta ärtor eller gröna bönor) – 2 tsk röd currypasta – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja400 ml kokosmjölk – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär kycklingen i bitar. Skär paprikan i strimlor, salladslöken i ringar, morötterna i skivor och halvera dina sugar snaps. Fräs currypastan i het Kikkoman Sesamolja i en wok. Tillsätt kokosmjölken, ca. 100 ml vatten och Kikkoman sojasås och koka upp.

Steg 3

Några korianderblad (eller thaibasilika)

Tillsätt kycklingen och låt sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt grönsakerna och koka i ytterligare 5 minuter. Skär koriandern i strimlor. Garnera curryn med koriandern och de kryddiga nötterna och servera med riset.

Tips:

För en gourmetversion, förbered curryn med räkor istället för kyckling.

Beroende på säsong passar även andra grönsaker som broccoli, zucchini, svamp, aubergine eller haricots verts till curryn.

Recept-ID: 1501

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

50 g blandade nötter, t.ex. cashewnötter, hasselnötter, pekannötter, jordnötter – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 tsk farinsocker

Hacka nötterna grovt. Värm Kikkoman sojasås med sockret, tillsätt nötterna och glasera. Lägg över på bakplåtspapper och låt svalna.

200 g ris, t.ex. basmati – 500 g kycklingbröstfilé – 2 röda paprika – 1 knippe salladslök – 2 morötter – 200 g sugar snaps (eller frysta ärtor eller gröna bönor) – 2 tsk röd currypasta – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja400 ml kokosmjölk – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär kycklingen i bitar. Skär paprikan i strimlor, salladslöken i ringar, morötterna i skivor och halvera dina sugar snaps. Fräs currypastan i het Kikkoman Sesamolja i en wok. Tillsätt kokosmjölken, ca. 100 ml vatten och Kikkoman sojasås och koka upp.

Några korianderblad (eller thaibasilika)

Tillsätt kycklingen och låt sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt grönsakerna och koka i ytterligare 5 minuter. Skär koriandern i strimlor. Garnera curryn med koriandern och de kryddiga nötterna och servera med riset.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.