

Röd thailändsk curry med kyckling och kokos
En populär thailändsk klassiker fylld med krispiga grönsaker, mör kyckling och en rik, krämig kokossås – smaksatt med röd currypasta och Kikkoman sojasås för en balanserad kryddighet.
Ingredienser
Till nötterna:
Till curryn:
Förberedelse
Steg 1

50 g blandade nötter, t.ex. cashewnötter, hasselnötter, pekannötter, jordnötter – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 tsk farinsocker
Hacka nötterna grovt. Värm Kikkoman sojasås med sockret, tillsätt nötterna och glasera. Lägg över på bakplåtspapper och låt svalna.
Steg 2

200 g ris, t.ex. basmati – 500 g kycklingbröstfilé – 2 röda paprika – 1 knippe salladslök – 2 morötter – 200 g sugar snaps (eller frysta ärtor eller gröna bönor) – 2 tsk röd currypasta – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja – 400 ml kokosmjölk – 75 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär kycklingen i bitar. Skär paprikan i strimlor, salladslöken i ringar, morötterna i skivor och halvera dina sugar snaps. Fräs currypastan i het Kikkoman Sesamolja i en wok. Tillsätt kokosmjölken, ca. 100 ml vatten och Kikkoman sojasås och koka upp.
Steg 3

Några korianderblad (eller thaibasilika)
Tillsätt kycklingen och låt sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt grönsakerna och koka i ytterligare 5 minuter. Skär koriandern i strimlor. Garnera curryn med koriandern och de kryddiga nötterna och servera med riset.
Tips:
För en gourmetversion, förbered curryn med räkor istället för kyckling.
Beroende på säsong passar även andra grönsaker som broccoli, zucchini, svamp, aubergine eller haricots verts till curryn.
Recept-ID: 1501
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer





















