Massaman curry med kyckling, potatis och jordnötter
Massaman curry med kyckling, potatis och jordnötter

Massaman curry med kyckling, potatis och jordnötter

4,9 10 Betyg
Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Krämig thailändsk Massaman curry med mör kyckling, rik kokosmjölk och mjuk potatis, avslutad med rostade jordnötter, färsk koriander och umami-kick av Massaman currypasta och Kikkoman Ponzu citron.

Ingredienser

4 Portioner
400 g
kycklingbröstfilé
400 g
potatis
1 
lök
1 st
ingefära, 2 cm
1 
vitlöksklyfta
100 g
jordnötter
1 msk
(Massaman) currypasta
400 ml
kokosmjölk
2 msk
jordnötspasta (eller jordnötssmör)
2 tsk
farinsocker eller honung (eller Kikkoman söt matlagningskrydda i Mirin-stil)
 ½ knippe
koriander
Näringsinnehåll (per portion):2.615 kJ / 629 kcal
41,9 gFett
37 gProtein
23,6 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

400 g kycklingbröstfilé – 400 g potatis – 1  lök – 1 st ingefära, 2 cm – 1  vitlöksklyfta

Torka av kycklingfilén och skär den i ca 2 cm stora bitar. Skala, tvätta och tärna potatisen grovt. Skiva löken i fina ringar. Finhacka ingefära och vitlök.

Steg 2

2 msk Kikkoman rostad sesamolja70 g jordnötter – 1 msk (Massaman) currypasta – 400 ml kokosmjölk – 2 msk jordnötspasta (eller jordnötssmör) – 2 tsk farinsocker eller honung (eller Kikkoman söt matlagningskrydda i Mirin-stil) – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Fräs kycklingfilén i den uppvärmda Kikkoman sesamoljan. Tillsätt löken, ingefäran och vitlöken och fräs kort. Tillsätt potatis, jordnötter och currypasta, rör om kort och avglasera med kokosmjölken. Tillsätt jordnötspasta eller smör, socker, Kikkoman Ponzu citron och Kikkoman sojasås och låt sjuda i cirka 20 minuter. Om såsen blir för tjock, tillsätt lite vatten.

Steg 3

 ½ knippe koriander – 30 g jordnötter

Grovhacka koriander och jordnötter. Rosta jordnötterna i en liten panna tills de är gyllenbruna. Garnera curryn med koriander och hackade jordnötter och servera.

Tips:

För en vegetarisk version, ersätt rökt tofu med kyckling.

Servera curryn med en topping av rödlöksringar eller böngroddar marinerade (och lätt knådade) i Kikkoman sojasås.

Recept-ID: 1497

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

400 g kycklingbröstfilé – 400 g potatis – 1 lök – 1 st ingefära, 2 cm – 1 vitlöksklyfta

Torka av kycklingfilén och skär den i ca 2 cm stora bitar. Skala, tvätta och tärna potatisen grovt. Skiva löken i fina ringar. Finhacka ingefära och vitlök.

2 msk Kikkoman rostad sesamolja70 g jordnötter – 1 msk (Massaman) currypasta – 400 ml kokosmjölk – 2 msk jordnötspasta (eller jordnötssmör) – 2 tsk farinsocker eller honung (eller Kikkoman söt matlagningskrydda i Mirin-stil) – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Fräs kycklingfilén i den uppvärmda Kikkoman sesamoljan. Tillsätt löken, ingefäran och vitlöken och fräs kort. Tillsätt potatis, jordnötter och currypasta, rör om kort och avglasera med kokosmjölken. Tillsätt jordnötspasta eller smör, socker, Kikkoman Ponzu citron och Kikkoman sojasås och låt sjuda i cirka 20 minuter. Om såsen blir för tjock, tillsätt lite vatten.

½ knippe koriander – 30 g jordnötter

Grovhacka koriander och jordnötter. Rosta jordnötterna i en liten panna tills de är gyllenbruna. Garnera curryn med koriander och hackade jordnötter och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.