

Massaman curry med kyckling, potatis och jordnötter
Krämig thailändsk Massaman curry med mör kyckling, rik kokosmjölk och mjuk potatis, avslutad med rostade jordnötter, färsk koriander och umami-kick av Massaman currypasta och Kikkoman Ponzu citron.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1

400 g kycklingbröstfilé – 400 g potatis – 1 lök – 1 st ingefära, 2 cm – 1 vitlöksklyfta
Torka av kycklingfilén och skär den i ca 2 cm stora bitar. Skala, tvätta och tärna potatisen grovt. Skiva löken i fina ringar. Finhacka ingefära och vitlök.
Steg 2

2 msk Kikkoman rostad sesamolja – 70 g jordnötter – 1 msk (Massaman) currypasta – 400 ml kokosmjölk – 2 msk jordnötspasta (eller jordnötssmör) – 2 tsk farinsocker eller honung (eller Kikkoman söt matlagningskrydda i Mirin-stil) – 4 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Fräs kycklingfilén i den uppvärmda Kikkoman sesamoljan. Tillsätt löken, ingefäran och vitlöken och fräs kort. Tillsätt potatis, jordnötter och currypasta, rör om kort och avglasera med kokosmjölken. Tillsätt jordnötspasta eller smör, socker, Kikkoman Ponzu citron och Kikkoman sojasås och låt sjuda i cirka 20 minuter. Om såsen blir för tjock, tillsätt lite vatten.
Steg 3

½ knippe koriander – 30 g jordnötter
Grovhacka koriander och jordnötter. Rosta jordnötterna i en liten panna tills de är gyllenbruna. Garnera curryn med koriander och hackade jordnötter och servera.
Tips:
För en vegetarisk version, ersätt rökt tofu med kyckling.
Servera curryn med en topping av rödlöksringar eller böngroddar marinerade (och lätt knådade) i Kikkoman sojasås.
Recept-ID: 1497
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer























