

Caprese basilika ramen med mozzarella
En läcker ramensoppa med aromatisk basilika, en antydan av vitlök och en härlig blandning av mozzarella, tomater och färska örter gör denna italien-inspirerade twist till ett måste.
Förberedelse
Steg 1

20 g basilikablad – 1 vitlöksklyfta – 2 ½ msk olivolja – 10 g pinjenötter
Hacka basilikan och puréa med skalad vitlök, olivolja och pinjenötter tills den är slät.
Steg 2

4 medelstora tomater – 180 g mozzarella – 10 g basilikablad – ½ avokado
Skär tomaterna och mozzarellan i jämntjocka skivor (0,5–1 cm) och arrangera dem i cirklar på två tallrikar. Hacka basilikan och strö den över tomat- och mozzarellablandningen. Tärna avokadon och ställ åt sidan.
Steg 3

200 g ramennudlar – 50 ml Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak – 4 tsk Kikkoman Teriyaki marinad – 540 ml vatten
Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela hälften av Kikkoman Ramen Soppbas, hälften av Kikkoman Teriyaki marinad, hälften av peston från steg 1 och 270 ml varmt vatten i 2 skålar och rör ihop.
Steg 4
15 g blandade, hackade nötter, t.ex. cashewnötter – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 nypa nymald svartpeppar – Lite olivolja
Tillsätt nudlarna i soppan och arrangera försiktigt tomat och mozzarella ovanpå med en sked eller spatel så att den inte faller isär. Strö avokadon och nötter över ramensoppan och garnera med Kikkoman sojasås, svartpeppar och olivolja före servering.
Tips:
Har du ont om tid kan du använda färdig Genovese-pesto istället för att blanda din egen. Detta kommer dock att resultera i att soppan får en något blekare grön färg.
Recept-ID: 1472
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer