Caprese basilika ramen med mozzarella
Caprese basilika ramen med mozzarella

Caprese basilika ramen med mozzarella

4 1 Betyg
Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

En läcker ramensoppa med aromatisk basilika, en antydan av vitlök och en härlig blandning av mozzarella, tomater och färska örter gör denna italien-inspirerade twist till ett måste.

Ingredienser

2 Portioner
30 g
basilikablad
1 
vitlöksklyfta
2 ½ msk
olivolja
10 g
pinjenötter
4 
medelstora tomater
180 g
mozzarella
 ½ 
avokado
200 g
ramennudlar
540 ml
vatten
15 g
blandade, hackade nötter, t.ex. cashewnötter
1 nypa
nymald svartpeppar
Lite olivolja
Näringsinnehåll (per portion):3.623 kJ / 865 kcal
63 gFett
28 gProtein
42 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

20 g basilikablad – 1  vitlöksklyfta – 2 ½ msk olivolja – 10 g pinjenötter

Hacka basilikan och puréa med skalad vitlök, olivolja och pinjenötter tills den är slät.

Steg 2

4  medelstora tomater – 180 g mozzarella – 10 g basilikablad –  ½  avokado

Skär tomaterna och mozzarellan i jämntjocka skivor (0,5–1 cm) och arrangera dem i cirklar på två tallrikar. Hacka basilikan och strö den över tomat- och mozzarellablandningen. Tärna avokadon och ställ åt sidan.

Steg 3

200 g ramennudlar – 50 ml Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak4 tsk Kikkoman Teriyaki marinad540 ml vatten

Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela hälften av Kikkoman Ramen Soppbas, hälften av Kikkoman Teriyaki marinad, hälften av peston från steg 1 och 270 ml varmt vatten i 2 skålar och rör ihop.

Steg 4

15 g blandade, hackade nötter, t.ex. cashewnötter – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa nymald svartpeppar – Lite olivolja

Tillsätt nudlarna i soppan och arrangera försiktigt tomat och mozzarella ovanpå med en sked eller spatel så att den inte faller isär. Strö avokadon och nötter över ramensoppan och garnera med Kikkoman sojasås, svartpeppar och olivolja före servering.

Tips:

Har du ont om tid kan du använda färdig Genovese-pesto istället för att blanda din egen. Detta kommer dock att resultera i att soppan får en något blekare grön färg.

Recept-ID: 1472

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

20 g basilikablad – 1 vitlöksklyfta – 2 ½ msk olivolja – 10 g pinjenötter

Hacka basilikan och puréa med skalad vitlök, olivolja och pinjenötter tills den är slät.

4 medelstora tomater – 180 g mozzarella – 10 g basilikablad – ½ avokado

Skär tomaterna och mozzarellan i jämntjocka skivor (0,5–1 cm) och arrangera dem i cirklar på två tallrikar. Hacka basilikan och strö den över tomat- och mozzarellablandningen. Tärna avokadon och ställ åt sidan.

200 g ramennudlar – 50 ml Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak4 tsk Kikkoman Teriyaki marinad540 ml vatten

Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Dela hälften av Kikkoman Ramen Soppbas, hälften av Kikkoman Teriyaki marinad, hälften av peston från steg 1 och 270 ml varmt vatten i 2 skålar och rör ihop.

15 g blandade, hackade nötter, t.ex. cashewnötter – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 nypa nymald svartpeppar – Lite olivolja

Tillsätt nudlarna i soppan och arrangera försiktigt tomat och mozzarella ovanpå med en sked eller spatel så att den inte faller isär. Strö avokadon och nötter över ramensoppan och garnera med Kikkoman sojasås, svartpeppar och olivolja före servering.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.