

Tofu- & svampwok med udonnudlar
En svamprätt i fusionsstil som kombinerar europeiska influenser med asiatiska tillagningstekniker. Japanska udonnudlar kompletterar den nyttiga vegetariska rätten. Även om alla svampar fungerar, är en blandning av asiatiska och europeiska sorter idealisk.
Ingredienser
Tofu:
Svampar:
Förberedelse
Steg 1
Skär tofun i tärningar och lägg i en skål. Tillsätt Kikkoman sojasås, honung, vitlök, risvin och timjan. Blanda allt ordentligt.
Steg 2
Skär svampen i lika stora bitar. Finhacka vitlöken och skiva purjolöken.
Steg 3
Gör såhär: Hetta upp lite matolja i pannan. Häll av tofun från marinaden och stek i pannan tills den är gyllenbrun. Behåll marinaden. Lägg undan tofun på en tallrik.
Steg 4
Hetta upp pannan igen och fräs svampen på hög värme i 1-2 minuter tills den börjar få färg. Tillsätt vitlök och purjolök och fräs i ca 1 minut. Tillsätt spenaten och tofun och fräs tillsammans i ytterligare 1 minut. Tillsätt udonnudlarna, Kikkoman sojasås och örter och blanda väl. Tillsätt resterande tofumarinad. Fräs allt i ca 1 minut.
Steg 5
Servera den färdiga rätten på tallrikar.
Recept-ID: 1390
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer