Tofu- & svampwok med udonnudlar
Tofu- & svampwok med udonnudlar

Tofu- & svampwok med udonnudlar

5 1 Betyg
Total tid25 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
15 Min.Tillagningstid

En svamprätt i fusionsstil som kombinerar europeiska influenser med asiatiska tillagningstekniker. Japanska udonnudlar kompletterar den nyttiga vegetariska rätten. Även om alla svampar fungerar, är en blandning av asiatiska och europeiska sorter idealisk.

Ingredienser

2 Portioner

Tofu:

150 g
tofu
1 tsk
honung
1 
vitlöksklyfta, hackad
80 ml
risvin
1 
kvist färsk timjan

Svampar:

150 g
ostronsvamp
150 g
knappsvamp
150 g
vilda svampar
150 g
asiatiska svampar
3 
vitlöksklyftor
1 
purjolök (endast den vita delen)
1 handfull
babyspenat
400 g
udonnudlar
1-2 kvistar färsk timjan (valfritt)
Olja för stekning (t.ex. raps)
Näringsinnehåll (per portion):2658 kJ / 635 kcal
18 gFett
28 gProtein
98 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär tofun i tärningar och lägg i en skål. Tillsätt Kikkoman sojasås, honung, vitlök, risvin och timjan. Blanda allt ordentligt.

Steg 2

Skär svampen i lika stora bitar. Finhacka vitlöken och skiva purjolöken.

Steg 3

Gör såhär: Hetta upp lite matolja i pannan. Häll av tofun från marinaden och stek i pannan tills den är gyllenbrun. Behåll marinaden. Lägg undan tofun på en tallrik.

Steg 4

Hetta upp pannan igen och fräs svampen på hög värme i 1-2 minuter tills den börjar få färg. Tillsätt vitlök och purjolök och fräs i ca 1 minut. Tillsätt spenaten och tofun och fräs tillsammans i ytterligare 1 minut. Tillsätt udonnudlarna, Kikkoman sojasås och örter och blanda väl. Tillsätt resterande tofumarinad. Fräs allt i ca 1 minut.

Steg 5

Servera den färdiga rätten på tallrikar.

Recept-ID: 1390

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär tofun i tärningar och lägg i en skål. Tillsätt Kikkoman sojasås, honung, vitlök, risvin och timjan. Blanda allt ordentligt.

Skär svampen i lika stora bitar. Finhacka vitlöken och skiva purjolöken.

Gör såhär: Hetta upp lite matolja i pannan. Häll av tofun från marinaden och stek i pannan tills den är gyllenbrun. Behåll marinaden. Lägg undan tofun på en tallrik.

Hetta upp pannan igen och fräs svampen på hög värme i 1-2 minuter tills den börjar få färg. Tillsätt vitlök och purjolök och fräs i ca 1 minut. Tillsätt spenaten och tofun och fräs tillsammans i ytterligare 1 minut. Tillsätt udonnudlarna, Kikkoman sojasås och örter och blanda väl. Tillsätt resterande tofumarinad. Fräs allt i ca 1 minut.

Servera den färdiga rätten på tallrikar.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.