Pumpagryta med pasta och nori
Njut av höstens smaker med denna rejäla pumpa-pastagryta med ost och en hint av curry, toppad med nori-tång och sesamfrön, för en verkligt tröstande måltid.
Förberedelse
Steg 1
120 g kort pasta, t.ex. penne eller små makaroner
Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
Steg 2
120 g Hokkaido pumpa – 300 ml mjölk – 10 g gul currypasta – 40 g smör – 25 g vetemjöl – 50 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 75 g cheddarost – 50 g hård mozzarellaost
Riv pumpan på ett grovt rivjärn, blanda med mjölken och currypastan och koka i 5 minuter.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Stek på låg värme i 2 minuter, rör om ofta. Tillsätt mjölken och pumpan och rör kraftigt tills ingredienserna har blandats väl.
Tillsätt Kikkoman sojasås, riven cheddar och riven mozzarella till såsen. Blanda och värm tills ostarna smält.
Steg 3
1 ark nori – 1 tsk svarta sesamfrön – 1 tsk koriander
Blanda såsen från steg 2 med pastan, lägg i en ugnsform och grädda i ca 20 minuter i 200 °C tills den är gyllenbrun.
Krossa nori-arken. Servera portionsvis på ett fat och garnera med de krossade nori-arken, svarta sesamfrön och koriander.
Tips:
Du kan även lägga till andra grönsaker till rätten, som ärtor, zucchini eller svamp.
Recept-ID: 1373
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer