Pumpagryta med pasta och nori
Pumpagryta med pasta och nori

Pumpagryta med pasta och nori

Total tid60 Min.
20 Min.Tid för förberedelse
40 Min.Tillagningstid

Njut av höstens smaker med denna rejäla pumpa-pastagryta med ost och en hint av curry, toppad med nori-tång och sesamfrön, för en verkligt tröstande måltid.

Ingredienser

2 Portioner

Pasta:

120 g
kort pasta, t.ex. penne eller små makaroner

Sås:

120 g
Hokkaido pumpa
300 ml
mjölk
10 g
gul currypasta
40 g
smör
25 g
vetemjöl
75 g
cheddarost
50 g
hård mozzarellaost

Garnering:

1 
ark nori
1 tsk
svarta sesamfrön
1 tsk
koriander
Näringsinnehåll (per portion):1641 kJ / 392 kcal
30,3 gFett
33,2 gProtein
66,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

120 g kort pasta, t.ex. penne eller små makaroner

Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.

Steg 2

120 g Hokkaido pumpa – 300 ml mjölk – 10 g gul currypasta – 40 g smör – 25 g vetemjöl – 50 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås75 g cheddarost – 50 g hård mozzarellaost

Riv pumpan på ett grovt rivjärn, blanda med mjölken och currypastan och koka i 5 minuter.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Stek på låg värme i 2 minuter, rör om ofta. Tillsätt mjölken och pumpan och rör kraftigt tills ingredienserna har blandats väl.
Tillsätt Kikkoman sojasås, riven cheddar och riven mozzarella till såsen. Blanda och värm tills ostarna smält.

 

Steg 3

1  ark nori – 1 tsk svarta sesamfrön – 1 tsk koriander

Blanda såsen från steg 2 med pastan, lägg i en ugnsform och grädda i ca 20 minuter i 200 °C tills den är gyllenbrun.
Krossa nori-arken. Servera portionsvis på ett fat och garnera med de krossade nori-arken, svarta sesamfrön och koriander.

 

Tips:

 Du kan även lägga till andra grönsaker till rätten, som ärtor, zucchini eller svamp.

Recept-ID: 1373

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

120 g kort pasta, t.ex. penne eller små makaroner

Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.

120 g Hokkaido pumpa – 300 ml mjölk – 10 g gul currypasta – 40 g smör – 25 g vetemjöl – 50 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås75 g cheddarost – 50 g hård mozzarellaost

Riv pumpan på ett grovt rivjärn, blanda med mjölken och currypastan och koka i 5 minuter.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Stek på låg värme i 2 minuter, rör om ofta. Tillsätt mjölken och pumpan och rör kraftigt tills ingredienserna har blandats väl.
Tillsätt Kikkoman sojasås, riven cheddar och riven mozzarella till såsen. Blanda och värm tills ostarna smält.

 

1 ark nori – 1 tsk svarta sesamfrön – 1 tsk koriander

Blanda såsen från steg 2 med pastan, lägg i en ugnsform och grädda i ca 20 minuter i 200 °C tills den är gyllenbrun.
Krossa nori-arken. Servera portionsvis på ett fat och garnera med de krossade nori-arken, svarta sesamfrön och koriander.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.