Curryschnitzel- ramen med teriyaki
Curryschnitzel- ramen med teriyaki

Curryschnitzel- ramen med teriyaki

Total tid 1 tim.
10 Min. Tid för förberedelse
35 Min. Tillagningstid
15 Min. Tid för marinering

En ny variant på ramen med en krispig schnitzel marinerad i Kikkoman Teriyaki marinad serverad med en doftande curry-ramen-soppa – njut av schnitzel, curry och ramen i en och samma rätt!

Ingredienser

2 Portioner
2 
fläskschnitzlar (ca 130 g styck)
40 g
mjöl
2 
ägg
40 g
osaltat smör
60 ml
solrosolja
 ½ 
spetskål
1 
rödlök
1 
mini pak choi
200 g
ramennudlar
10 g
currypulver
4 tsk
färsk grädde
540 ml
varmt vatten
2 msk
majonnäs
Några blad slätbladig persilja
Näringsinnehåll (per portion):5.185 kJ / 1.238 kcal
73 gFett
53 gProtein
89 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2  fläskschnitzlar (ca 130 g styck) – 100 ml Kikkoman Teriyaki marinad40 g mjöl – 2  ägg – 50 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil

Lägg köttet mellan två lager plastfolie eller i en fryspåse. Använd en köttmörare eller en kastrull med handtag och dunka försiktigt köttet tills det är tunt. Marinera i Kikkoman Teriyaki marinad i ca. 15 minuter. Pudra den marinerade schnitzeln med mjöl, pensla med de vispade äggen och täck till sist med Kikkoman Panko.

Steg 2

40 g osaltat smör – 2 ½ msk solrosolja

Lägg smöret och solrosoljan i en stekpanna och värm upp. När smöret har smält, tillsätt schnitzeln och stek tills den är knaprig och gyllenbrun på båda sidor.

Steg 3

 ½  spetskål – 1  rödlök – 1  mini pak choi – 4 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk solrosolja

Skär spetskålen i små bitar och stek i en panna med 1 msk solrosolja på medelvärme. Så fort den är kokt, tillsätt 1 tsk Kikkoman sojasås, stek kort och ta bort. Skär löken i strimlor, stek i ½ msk uppvärmd olja och smaka av med 2 tsk Kikkoman sojasås. Skär pak choi i breda strimlor, stek på samma sätt med ½ msk olja och tillsätt 1 tsk Kikkoman sojasås.

Steg 4

200 g ramennudlar – 10 g currypulver – 50 ml Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak4 tsk färsk grädde – 540 ml varmt vatten

Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll currypulvret, Kikkoman Ramen soppbas, grädde och 540 ml varmt vatten i en kastrull, blanda väl och värm. Skär schnitzeln i strimlor. Dela de kokta nudlarna i 2 skålar, tillsätt den varma curryramensoppan och lägg grönsakerna och schnitzlarna ovanpå nudlarna.

Steg 5

2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi2 msk majonnäs – Några blad slätbladig persilja

Blanda Kikkoman Kimchi Chilisås med majonnäsen och ringla över schnitzeln. Resterande sås kan användas som dipp. Strö över persiljan och servera.

Recept-ID: 1473

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

2 fläskschnitzlar (ca 130 g styck) – 100 ml Kikkoman Teriyaki marinad40 g mjöl – 2 ägg – 50 g Kikkoman Panko - krispigt ströbröd i japansk stil

Lägg köttet mellan två lager plastfolie eller i en fryspåse. Använd en köttmörare eller en kastrull med handtag och dunka försiktigt köttet tills det är tunt. Marinera i Kikkoman Teriyaki marinad i ca. 15 minuter. Pudra den marinerade schnitzeln med mjöl, pensla med de vispade äggen och täck till sist med Kikkoman Panko.

40 g osaltat smör – 2 ½ msk solrosolja

Lägg smöret och solrosoljan i en stekpanna och värm upp. När smöret har smält, tillsätt schnitzeln och stek tills den är knaprig och gyllenbrun på båda sidor.

½ spetskål – 1 rödlök – 1 mini pak choi – 4 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk solrosolja

Skär spetskålen i små bitar och stek i en panna med 1 msk solrosolja på medelvärme. Så fort den är kokt, tillsätt 1 tsk Kikkoman sojasås, stek kort och ta bort. Skär löken i strimlor, stek i ½ msk uppvärmd olja och smaka av med 2 tsk Kikkoman sojasås. Skär pak choi i breda strimlor, stek på samma sätt med ½ msk olja och tillsätt 1 tsk Kikkoman sojasås.

200 g ramennudlar – 10 g currypulver – 50 ml Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak4 tsk färsk grädde – 540 ml varmt vatten

Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll currypulvret, Kikkoman Ramen soppbas, grädde och 540 ml varmt vatten i en kastrull, blanda väl och värm. Skär schnitzeln i strimlor. Dela de kokta nudlarna i 2 skålar, tillsätt den varma curryramensoppan och lägg grönsakerna och schnitzlarna ovanpå nudlarna.

2 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi2 msk majonnäs – Några blad slätbladig persilja

Blanda Kikkoman Kimchi Chilisås med majonnäsen och ringla över schnitzeln. Resterande sås kan användas som dipp. Strö över persiljan och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.