

Vegansk tomat-tsukemen
Denna veganska tsukemen har nudlar i en rik tomatdippsås fullpackad med färska grönsaker. Njut av dess syrliga, aromatiska och uppfriskande smak och anpassa kryddigheten efter eget tycke.
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1

1 rödlök – 2 vitlöksklyftor – 2 msk olivolja – 200 ml tomatsås – 140 ml sojamjölk – 100 ml vatten – 4 msk Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak – 4 g chilipulver
Hacka lök och vitlök och fräs i den uppvärmda olivoljan i en liten panna på låg värme. Tillsätt tomatsås, sojamjölk, 100 ml vatten och Kikkoman soppbas ramen. Koka i 1 minut och ta av från värmen. Rör ner chilipulvret och dela upp mellan 2 skålar.
Steg 2

3 msk solrosolja – 4 skiva zucchini (5 mm – 1 cm tjocka) – 4 tunna skivor pumpa – 200 g tofu – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 2 msk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 30 g mjöl
Hetta upp 1,5 msk solrosolja i en panna och stek zucchini och pumpa tills de är gyllenbruna. Skär tofun på mitten och marinera i Kikkoman sojasås och Kikkoman matlagningssås i mirinstil i cirka 10 minuter. Pudra den marinerade tofun med mjölet och stek i den återstående uppvärmda oljan tills den är gyllene på båda sidor.
Steg 3

60 g blomkålsbuketter – 4 msk fryst edamame – 1 tsk salt – 4 sockerärtor
Blanchera blomkål och edamame i saltat kokande vatten i ca 3 minuter. Tvätta sockerärtorna, koka i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten.
Steg 4

240 g ramennudlar (veganska) – 4 körsbärstomater
Koka ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, skölj med kallt vatten och dela upp mellan 2 tallrikar. Ordna tofun och grönsakerna från steg 2 och 3 ovanpå. Halvera körsbärstomaterna, garnera med dem och servera med tomatdipsåsen.
Recept-ID: 1476
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer