Vegansk tomat-tsukemen
Vegansk tomat-tsukemen

Vegansk tomat-tsukemen

Total tid 35 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Denna veganska tsukemen har nudlar i en rik tomatdippsås fullpackad med färska grönsaker. Njut av dess syrliga, aromatiska och uppfriskande smak och anpassa kryddigheten efter eget tycke.

Ingredienser

2 Portioner
1 
rödlök
2 
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
200 ml
tomatsås
140 ml
sojamjölk
100 ml
vatten
4 g
chilipulver
3 msk
solrosolja
4 skiva
zucchini (5 mm – 1 cm tjocka)
4 
tunna skivor pumpa
200 g
tofu
30 g
mjöl
60 g
blomkålsbuketter
4 msk
fryst edamame
1 tsk
salt
4 
sockerärtor
240 g
ramennudlar (veganska)
4 
körsbärstomater
Näringsinnehåll (per portion):3.654 kJ / 870 kcal
42,2 gFett
34,2 gProtein
82,2 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  rödlök – 2  vitlöksklyftor – 2 msk olivolja – 200 ml tomatsås – 140 ml sojamjölk – 100 ml vatten – 4 msk Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak4 g chilipulver

Hacka lök och vitlök och fräs i den uppvärmda olivoljan i en liten panna på låg värme. Tillsätt tomatsås, sojamjölk, 100 ml vatten och Kikkoman soppbas ramen. Koka i 1 minut och ta av från värmen. Rör ner chilipulvret och dela upp mellan 2 skålar.

Steg 2

3 msk solrosolja – 4 skiva zucchini (5 mm – 1 cm tjocka) – 4  tunna skivor pumpa – 200 g tofu – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil30 g mjöl

Hetta upp 1,5 msk solrosolja i en panna och stek zucchini och pumpa tills de är gyllenbruna. Skär tofun på mitten och marinera i Kikkoman sojasås och Kikkoman matlagningssås i mirinstil i cirka 10 minuter. Pudra den marinerade tofun med mjölet och stek i den återstående uppvärmda oljan tills den är gyllene på båda sidor.

Steg 3

60 g blomkålsbuketter – 4 msk fryst edamame – 1 tsk salt – 4  sockerärtor

Blanchera blomkål och edamame i saltat kokande vatten i ca 3 minuter. Tvätta sockerärtorna, koka i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten.

Steg 4

240 g ramennudlar (veganska) – 4  körsbärstomater

Koka ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, skölj med kallt vatten och dela upp mellan 2 tallrikar. Ordna tofun och grönsakerna från steg 2 och 3 ovanpå. Halvera körsbärstomaterna, garnera med dem och servera med tomatdipsåsen.

Recept-ID: 1476

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1 rödlök – 2 vitlöksklyftor – 2 msk olivolja – 200 ml tomatsås – 140 ml sojamjölk – 100 ml vatten – 4 msk Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak4 g chilipulver

Hacka lök och vitlök och fräs i den uppvärmda olivoljan i en liten panna på låg värme. Tillsätt tomatsås, sojamjölk, 100 ml vatten och Kikkoman soppbas ramen. Koka i 1 minut och ta av från värmen. Rör ner chilipulvret och dela upp mellan 2 skålar.

3 msk solrosolja – 4 skiva zucchini (5 mm – 1 cm tjocka) – 4 tunna skivor pumpa – 200 g tofu – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås2 msk Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil30 g mjöl

Hetta upp 1,5 msk solrosolja i en panna och stek zucchini och pumpa tills de är gyllenbruna. Skär tofun på mitten och marinera i Kikkoman sojasås och Kikkoman matlagningssås i mirinstil i cirka 10 minuter. Pudra den marinerade tofun med mjölet och stek i den återstående uppvärmda oljan tills den är gyllene på båda sidor.

60 g blomkålsbuketter – 4 msk fryst edamame – 1 tsk salt – 4 sockerärtor

Blanchera blomkål och edamame i saltat kokande vatten i ca 3 minuter. Tvätta sockerärtorna, koka i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten.

240 g ramennudlar (veganska) – 4 körsbärstomater

Koka ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, skölj med kallt vatten och dela upp mellan 2 tallrikar. Ordna tofun och grönsakerna från steg 2 och 3 ovanpå. Halvera körsbärstomaterna, garnera med dem och servera med tomatdipsåsen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.