

Krämig carbonara-ramen med en kick
En djärv version av ramen – krämiga nudlar i carbonara-stil med krispigt bacon, en touch av krydda och Kikkoman ramen soppbas för extra djup.
Förberedelse
Steg 1

2 ägg – 2 äggulor – 30 g riven parmesan
Blanda ägg, äggulor och parmesan i en liten skål.
Steg 2

80 g bacon – 60 g blomkål – 40 g zucchini – 2 msk olivolja – 40 g röd paprika – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 100 ml varmt vatten
Skär baconet i 2 cm stora bitar. Skär blomkål och zucchini i lagom stora bitar och röd paprika i tunna skivor. Hetta upp oljan i en panna, tillsätt bacon och blomkål och stek på låg värme. När baconet är kokt, tillsätt paprika och zucchini och stek även dem. Häll i 100 ml varmt vatten, koka upp och stäng sedan av värmen. Smaksätt med Kikkoman sojasås och ställ åt sidan.
Steg 3

200 g ramennudlar – 3 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi – 90 ml Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak – 200 ml varmt vatten
Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. När de är kokta, tillsätt nudlarna till mixen från steg 2, rör om och låt vila i cirka 3 minuter. Till soppan, blanda Kikkoman Kimchi chilisås Kikkoman ramen soppbas och 270 ml varmt vatten i en skål eller en kastrull och håll varmt.
Steg 4

Tillsätt äggblandningen från steg 1 i pannan från steg 2, värm försiktigt och stäng av värmen så fort blandningen börjar tjockna.
Steg 5
40 g riven parmesan – 2 nypa nypor nymald svartpeppar – 2 msk hackad gräslök
Dela blandningen från steg 4 i 2 skålar. Tillsätt soppan från steg 3 runt blandningen. Garnera med resterande parmesan, svartpeppar och gräslök och servera sedan.
Recept-ID: 1475
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer