Krämig carbonara-ramen med en kick
Krämig carbonara-ramen med en kick

Krämig carbonara-ramen med en kick

5 1 Betyg
Total tid 20 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

En djärv version av ramen – krämiga nudlar i carbonara-stil med krispigt bacon, en touch av krydda och Kikkoman ramen soppbas för extra djup.

Ingredienser

2 Portioner
2 
ägg
2 
äggulor
70 g
riven parmesan
80 g
bacon
60 g
blomkål
40 g
zucchini
40 g
röd paprika
2 msk
olivolja
370 ml
varmt vatten
200 g
ramennudlar
2 nypa
nypor nymald svartpeppar
2 msk
hackad gräslök
Näringsinnehåll (per portion):3.016 kJ / 718 kcal
45,9 gFett
37,2 gProtein
36,2 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

2  ägg – 2  äggulor – 30 g riven parmesan

Blanda ägg, äggulor och parmesan i en liten skål.

Steg 2

80 g bacon – 60 g blomkål – 40 g zucchini – 2 msk olivolja – 40 g röd paprika – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås100 ml varmt vatten

Skär baconet i 2 cm stora bitar. Skär blomkål och zucchini i lagom stora bitar och röd paprika i tunna skivor. Hetta upp oljan i en panna, tillsätt bacon och blomkål och stek på låg värme. När baconet är kokt, tillsätt paprika och zucchini och stek även dem. Häll i 100 ml varmt vatten, koka upp och stäng sedan av värmen. Smaksätt med Kikkoman sojasås och ställ åt sidan.

Steg 3

200 g ramennudlar – 3 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi90 ml Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak200 ml varmt vatten

Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. När de är kokta, tillsätt nudlarna till mixen från steg 2, rör om och låt vila i cirka 3 minuter. Till soppan, blanda Kikkoman Kimchi chilisås Kikkoman ramen soppbas och 270 ml varmt vatten i en skål eller en kastrull och håll varmt.

Steg 4

Tillsätt äggblandningen från steg 1 i pannan från steg 2, värm försiktigt och stäng av värmen så fort blandningen börjar tjockna.

Steg 5

40 g riven parmesan – 2 nypa nypor nymald svartpeppar – 2 msk hackad gräslök

Dela blandningen från steg 4 i 2 skålar. Tillsätt soppan från steg 3 runt blandningen. Garnera med resterande parmesan, svartpeppar och gräslök och servera sedan.

Recept-ID: 1475

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

2 ägg – 2 äggulor – 30 g riven parmesan

Blanda ägg, äggulor och parmesan i en liten skål.

80 g bacon – 60 g blomkål – 40 g zucchini – 2 msk olivolja – 40 g röd paprika – 2 tsk Kikkoman naturligt bryggd sojasås100 ml varmt vatten

Skär baconet i 2 cm stora bitar. Skär blomkål och zucchini i lagom stora bitar och röd paprika i tunna skivor. Hetta upp oljan i en panna, tillsätt bacon och blomkål och stek på låg värme. När baconet är kokt, tillsätt paprika och zucchini och stek även dem. Häll i 100 ml varmt vatten, koka upp och stäng sedan av värmen. Smaksätt med Kikkoman sojasås och ställ åt sidan.

200 g ramennudlar – 3 msk Kikkoman Kryddig Chilisås för Kimchi90 ml Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak200 ml varmt vatten

Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. När de är kokta, tillsätt nudlarna till mixen från steg 2, rör om och låt vila i cirka 3 minuter. Till soppan, blanda Kikkoman Kimchi chilisås Kikkoman ramen soppbas och 270 ml varmt vatten i en skål eller en kastrull och håll varmt.

Tillsätt äggblandningen från steg 1 i pannan från steg 2, värm försiktigt och stäng av värmen så fort blandningen börjar tjockna.

40 g riven parmesan – 2 nypa nypor nymald svartpeppar – 2 msk hackad gräslök

Dela blandningen från steg 4 i 2 skålar. Tillsätt soppan från steg 3 runt blandningen. Garnera med resterande parmesan, svartpeppar och gräslök och servera sedan.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.