

Miso ramen med friterade räkor
Förbered en rik miso-ramen genom att helt enkelt lösa upp miso i Kikkoman ramen soppbas. Räkor stekta i Kikkoman sojasås tillsammans med majs blir perfekt som topping.
Förberedelse
Steg 1

120 g äkor (klara att tillaga) – 1 vitlöksklyfta – 4 tsk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Klappa räkorna torra och finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja och vitlök i en kastrull på låg värme. När vitlöken doftar, tillsätt räkorna, fräs och smaka av med 1 msk Kikkoman sojasås.
Steg 2

140 g majs (konserverad) – 1 tsk salt
Värm majsen med lite vatten och salt i ca 1 minut.
Steg 3

60 g champinjoner – 60 g ostronmussling – 25 g osaltat smör – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Skär svampen i lagom stora bitar. Hetta upp smöret i en panna. Tillsätt svampen och fräs. Rör ner Kikkoman sojasås och ta sedan bort blandningen från pannan.
Steg 4

20 g osaltat smör – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 120 g babyspenatblad
Smält smöret i samma panna. Tillsätt spenaten och fräs tills den är mjuk och smaka sedan av med Kikkoman sojasås.
Steg 5

200 g ramennudlar – 40 g miso – 3 msk Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak – 540 ml vatten
Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp mison, Kikkoman ramen soppbas och 540 ml vatten. Dela nudlarna i två skålar och tillsätt Kikkoman ramen soppbas. Ordna räkorna, majs, svamp och spenat i mitten av nudlarna.
Steg 6

30 g osaltat smör
Toppa ramen med resterande smör i små bitar och servera.
Tips:
Istället för räkor kan du använda laxfilé.
Recept-ID: 1474
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer