Miso ramen med friterade räkor
Miso ramen med friterade räkor

Miso ramen med friterade räkor

Total tid 20 Min.
5 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Förbered en rik miso-ramen genom att helt enkelt lösa upp miso i Kikkoman ramen soppbas. Räkor stekta i Kikkoman sojasås tillsammans med majs blir perfekt som topping.

Ingredienser

2 Portioner
120 g
räkor (klara att tillaga)
1 
vitlöksklyfta
4 tsk
olivolja
140 g
majs (konserverad)
1 tsk
salt
60 g
champinjoner
60 g
ostronmussling
75 g
osaltat smör
120 g
babyspenatblad
200 g
ramennudlar
40 g
miso
540 ml
vatten
Näringsinnehåll (per portion):2.939 kJ / 701 kcal
47,2 gFett
22,2 gProtein
41,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

120 g äkor (klara att tillaga) – 1  vitlöksklyfta – 4 tsk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Klappa räkorna torra och finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja och vitlök i en kastrull på låg värme. När vitlöken doftar, tillsätt räkorna, fräs och smaka av med 1 msk Kikkoman sojasås.

Steg 2

140 g majs (konserverad) – 1 tsk salt

Värm majsen med lite vatten och salt i ca 1 minut.

Steg 3

60 g champinjoner – 60 g ostronmussling – 25 g osaltat smör –  ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Skär svampen i lagom stora bitar. Hetta upp smöret i en panna. Tillsätt svampen och fräs. Rör ner Kikkoman sojasås och ta sedan bort blandningen från pannan.

Steg 4

20 g osaltat smör –  ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås120 g babyspenatblad

Smält smöret i samma panna. Tillsätt spenaten och fräs tills den är mjuk och smaka sedan av med Kikkoman sojasås.

Steg 5

200 g ramennudlar – 40 g miso – 3 msk Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak540 ml vatten

Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp mison, Kikkoman ramen soppbas och 540 ml vatten. Dela nudlarna i två skålar och tillsätt Kikkoman ramen soppbas. Ordna räkorna, majs, svamp och spenat i mitten av nudlarna.

Steg 6

30 g osaltat smör

Toppa ramen med resterande smör i små bitar och servera.

Tips:

Istället för räkor kan du använda laxfilé.

Recept-ID: 1474

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

120 g äkor (klara att tillaga) – 1 vitlöksklyfta – 4 tsk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Klappa räkorna torra och finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja och vitlök i en kastrull på låg värme. När vitlöken doftar, tillsätt räkorna, fräs och smaka av med 1 msk Kikkoman sojasås.

140 g majs (konserverad) – 1 tsk salt

Värm majsen med lite vatten och salt i ca 1 minut.

60 g champinjoner – 60 g ostronmussling – 25 g osaltat smör – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Skär svampen i lagom stora bitar. Hetta upp smöret i en panna. Tillsätt svampen och fräs. Rör ner Kikkoman sojasås och ta sedan bort blandningen från pannan.

20 g osaltat smör – ½ msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås120 g babyspenatblad

Smält smöret i samma panna. Tillsätt spenaten och fräs tills den är mjuk och smaka sedan av med Kikkoman sojasås.

200 g ramennudlar – 40 g miso – 3 msk Kikkoman Koncentrerad bas för Ramennudelsoppa - Shoyu (Sojabås) Smak540 ml vatten

Förbered ramennudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp mison, Kikkoman ramen soppbas och 540 ml vatten. Dela nudlarna i två skålar och tillsätt Kikkoman ramen soppbas. Ordna räkorna, majs, svamp och spenat i mitten av nudlarna.

30 g osaltat smör

Toppa ramen med resterande smör i små bitar och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.