

Teriyaki-blomkålsburgare med halloumi
Förberedelse
Steg 1
Skär två ”biffstekar” ur mitten av varje blomkålshuvud. Se till att de hålls ihop av rotstocken. Nu har du 4 blomkålsstekar (spara på de mindre delarna till ett annat recept). Pensla blomkålen med 4 msk Teriyakimarinad.
Steg 2
Hetta upp 1 msk olja i en stor panna och stek blomkålsskivorna mörkbruna i 3–4 på varje sida (du kan steka dem efter varandra). Lägg sedan blomkålsskivorna på bakplåten och grädda dem färdiga i ca 10 minuter.
Steg 3
Häll under tiden 1 msk olja till i pannan och tillsätt rödlöken. Fräs i 5 minuter tills löken börjar mjukna, tillsätt sedan de kvarvarande 2 msk Teriyakimarinad och fortsätt fräsa i 2 minuter till tills löken är glansig. Ställ undan.
Steg 4
Torka ur pannan. Häll ned resten av oljan och stek halloumiskivorna guldbruna i 2–3 minuter på båda sidorna.
Steg 5
Blanda majonnäsen med sriracha-chilisåsen och limesaften. Halvera sesambullarna och fördela lite av majonnäsblandningen på den nedre halvan. Lägg vardera en blomkålsstek, 2 halloumiskivor, lite lök och rucolasallat på bullhalvan och täck med bullens övre halva. Servera med pommes frites och sallad, allt efter tycke och smak.
Steg 6
Combine the mayonnaise with the sriracha and lime juice. Split the buns in half and spread some of the mayonnaise mixture over the bottom halves. Top each with a cauliflower steak, 2 halloumi slices, some of the onion and rocket then add the top of the bun. Serve with chips and salad, if you like.
Recept-ID: 327
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer





![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)

![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)












