Teriyaki-blomkålsburgare med halloumi
Teriyaki-blomkålsburgare med halloumi

Teriyaki-blomkålsburgare med halloumi

5 2 Betyg
Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
2 
mellanstora blomkålshuvuden, utan blad
3 msk
vegetabilisk olja
2 
rödlökar, skurna i vardera 8 klyftor
225 g
halloumi (helt stycke), skuren i 8 skivor
3 msk
lättmajonnäs
2 tsk
sriracha-chilisås
saft av ½ limefrukt
50 g
rucolasallat
4 
sesambullar
Näringsinnehåll (per portion):2.218 kJ / 529 kcal
27,6 gFett
26,6 gProtein
45,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär två ”biffstekar” ur mitten av varje blomkålshuvud. Se till att de hålls ihop av rotstocken. Nu har du 4 blomkålsstekar (spara på de mindre delarna till ett annat recept). Pensla blomkålen med 4 msk Teriyakimarinad.

Steg 2

Hetta upp 1 msk olja i en stor panna och stek blomkålsskivorna mörkbruna i 3–4 på varje sida (du kan steka dem efter varandra). Lägg sedan blomkålsskivorna på bakplåten och grädda dem färdiga i ca 10 minuter. 

Steg 3

Häll under tiden 1 msk olja till i pannan och tillsätt rödlöken. Fräs i 5 minuter tills löken börjar mjukna, tillsätt sedan de kvarvarande 2 msk Teriyakimarinad och fortsätt fräsa i 2 minuter till tills löken är glansig. Ställ undan.

Steg 4

Torka ur pannan. Häll ned resten av oljan och stek halloumiskivorna guldbruna i 2–3 minuter på båda sidorna.

Steg 5

Blanda majonnäsen med sriracha-chilisåsen och limesaften. Halvera sesambullarna och fördela lite av majonnäsblandningen på den nedre halvan. Lägg vardera en blomkålsstek, 2 halloumiskivor, lite lök och rucolasallat på bullhalvan och täck med bullens övre halva. Servera med pommes frites och sallad, allt efter tycke och smak.

Steg 6

Combine the mayonnaise with the sriracha and lime juice. Split the buns in half and spread some of the mayonnaise mixture over the bottom halves. Top each with a cauliflower steak, 2 halloumi slices, some of the onion and rocket then add the top of the bun. Serve with chips and salad, if you like.

Recept-ID: 327

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skär två ”biffstekar” ur mitten av varje blomkålshuvud. Se till att de hålls ihop av rotstocken. Nu har du 4 blomkålsstekar (spara på de mindre delarna till ett annat recept). Pensla blomkålen med 4 msk Teriyakimarinad.

Hetta upp 1 msk olja i en stor panna och stek blomkålsskivorna mörkbruna i 3–4 på varje sida (du kan steka dem efter varandra). Lägg sedan blomkålsskivorna på bakplåten och grädda dem färdiga i ca 10 minuter. 

Häll under tiden 1 msk olja till i pannan och tillsätt rödlöken. Fräs i 5 minuter tills löken börjar mjukna, tillsätt sedan de kvarvarande 2 msk Teriyakimarinad och fortsätt fräsa i 2 minuter till tills löken är glansig. Ställ undan.

Torka ur pannan. Häll ned resten av oljan och stek halloumiskivorna guldbruna i 2–3 minuter på båda sidorna.

Blanda majonnäsen med sriracha-chilisåsen och limesaften. Halvera sesambullarna och fördela lite av majonnäsblandningen på den nedre halvan. Lägg vardera en blomkålsstek, 2 halloumiskivor, lite lök och rucolasallat på bullhalvan och täck med bullens övre halva. Servera med pommes frites och sallad, allt efter tycke och smak.

Combine the mayonnaise with the sriracha and lime juice. Split the buns in half and spread some of the mayonnaise mixture over the bottom halves. Top each with a cauliflower steak, 2 halloumi slices, some of the onion and rocket then add the top of the bun. Serve with chips and salad, if you like.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.