Sticky stekt kycklinglår med linsragu
En söt och salt smakupplevelse: kycklinglår marinerade i Kikkoman sojasås, paprika och honung, serverad med en läcker linsragu.
Ingredienser
För kycklingen
För linsragun
Förberedelse
Steg 1
Skölj linserna och blötlägg i kallt vatten. Skölj och torkar rosmarin.
Steg 2
Skala potatis och sötpotatis och skär dem i hasselnötsstora bitar. Skölj och torka bönorna och skär dem i bitar ca. 2 cm långa.
Steg 3
Skala och hacka vitlöken. Plocka rosmarin och hacka fint.
Steg 4
Fräs bacon i en panna med 3 msk vegetabilisk. Låt de blötlagda linserna rinna av och lägg i baconet. Tillsätt potatisen, sötpotatisen, rosmarin, vitlök och bönorna. Tillsätt grönsaksbuljongen och 5 msk Kikkoman-soja och låt sjuda på svag värme i ca. 20 minuter. Ta av från värmen.
Steg 5
Värm ugnen till 200 °C.
Steg 6
Blanda under tiden 2 msk rapsolja med 4 msk Kikkoman sojasås, paprika och honung. Skala löken och skär i halvor. Marinera kycklinglåren och löken med soja- och paprikamarinad och lägg dem i en stekpanna i ugnen.
Steg 7
Stek kycklinglåren i ugnen i ca. 5 minuter, häll sedan i det vita vinet och 2 msk Kikkoman sojasås och tillsätt 2 lagerblad.
Steg 8
Täck ugnsformen och stek i mitten av ugnen i ca. 15 minuter. Avtäck stekformen och låt kycklinglåren få färg i ytterligare 15 minuter. Servera med linsragun.
Recept-ID: 1087
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer