Sticky stekt kycklinglår med linsragu

Total tid 60 Min.
60 Min. Tid för förberedelse

En söt och salt smakupplevelse: kycklinglår marinerade i Kikkoman sojasås, paprika och honung, serverad med en läcker linsragu.

Ingredienser

4 Portioner

För kycklingen

4 
kycklinglår
2 
lökar
200 ml
torrt rödvin
2 
lagerblad
2 msk
rapsolja
1 tsk
malen paprika
1 msk
honung

För linsragun

200 g
bruna linser
3 msk
rapsolja
500 ml
buljong
150 g
potatis, skalad
100 g
tärnat bacon
200 g
sötpotatis, skalad
150 g
gröna bönor, färska
1 
timjankvist
1 
vitlöksklyfta
Näringsinnehåll (per portion): 3152 kJ  /  751 kcal
31,3 g Fett
51,7 g Protein
52,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj linserna och blötlägg i kallt vatten. Skölj och torkar rosmarin.

Steg 2

Skala potatis och sötpotatis och skär dem i hasselnötsstora bitar. Skölj och torka bönorna och skär dem i bitar ca. 2 cm långa.

Steg 3

Skala och hacka vitlöken. Plocka rosmarin och hacka fint.

Steg 4

Fräs bacon i en panna med 3 msk vegetabilisk. Låt de blötlagda linserna rinna av och lägg i baconet. Tillsätt potatisen, sötpotatisen, rosmarin, vitlök och bönorna. Tillsätt grönsaksbuljongen och 5 msk Kikkoman-soja och låt sjuda på svag värme i ca. 20 minuter. Ta av från värmen. 

Steg 5

Värm ugnen till 200 °C. 

Steg 6

Blanda under tiden 2 msk rapsolja med 4 msk Kikkoman sojasås, paprika och honung. Skala löken och skär i halvor. Marinera kycklinglåren och löken med soja- och paprikamarinad och lägg dem i en stekpanna i ugnen. 

Steg 7

Stek kycklinglåren i ugnen i ca. 5 minuter, häll sedan i det vita vinet och 2 msk Kikkoman sojasås och tillsätt 2 lagerblad. 

Steg 8

Täck ugnsformen och stek i mitten av ugnen i ca. 15 minuter. Avtäck stekformen och låt kycklinglåren få färg i ytterligare 15 minuter. Servera med linsragun.

Recept-ID: 1087

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skölj linserna och blötlägg i kallt vatten. Skölj och torkar rosmarin.

Skala potatis och sötpotatis och skär dem i hasselnötsstora bitar. Skölj och torka bönorna och skär dem i bitar ca. 2 cm långa.

Skala och hacka vitlöken. Plocka rosmarin och hacka fint.

Fräs bacon i en panna med 3 msk vegetabilisk. Låt de blötlagda linserna rinna av och lägg i baconet. Tillsätt potatisen, sötpotatisen, rosmarin, vitlök och bönorna. Tillsätt grönsaksbuljongen och 5 msk Kikkoman-soja och låt sjuda på svag värme i ca. 20 minuter. Ta av från värmen. 

Värm ugnen till 200 °C. 

Blanda under tiden 2 msk rapsolja med 4 msk Kikkoman sojasås, paprika och honung. Skala löken och skär i halvor. Marinera kycklinglåren och löken med soja- och paprikamarinad och lägg dem i en stekpanna i ugnen. 

Stek kycklinglåren i ugnen i ca. 5 minuter, häll sedan i det vita vinet och 2 msk Kikkoman sojasås och tillsätt 2 lagerblad. 

Täck ugnsformen och stek i mitten av ugnen i ca. 15 minuter. Avtäck stekformen och låt kycklinglåren få färg i ytterligare 15 minuter. Servera med linsragun.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.