Kalkon-tsukune-spett

Total tid 50 Min.
20 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tid för marinering

Ingredienser

4 Portioner

Till tsukune:

500 g
malet kött på kalkonlår
3 
salladslökar, finhackade
1 tsk
ingefära, finhackad eller riven
2 
vitlöksklyftor, krossade
2 ½ msk
potatismjöl

Till sojaglasyren:

50 ml
mirin (japanskt matlagningsvin)
25 ml
saké (eller torr sherry)
25 ml
vatten
2 tsk
farinsocker

Till garnering:

salladslökar, finhackade
vegetabilisk olja till att smörja in med
Dessutom 12 mellanlånga träspett
Näringsinnehåll (per portion): 992 kJ  /  237 kcal
7,2 g Fett
26,7 g Protein
15,5 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg spetten i blöt i kallt vatten i minst 30 minuter så att de inte bränns vid under grillen.

Steg 2

Blanda ingredienserna till sojaglasyren i en liten panna och låt det småkoka på medelhög värme i ca 10 minuter tills mängden reducerats till hälften. Låt svalna till rumstemperatur.

Steg 3

Lägg under tiden ingredienserna till tsukune i en stor skål. Blanda väl med rena händer tills allt är välblandat. Rulla ca 24 köttbullar. Ställ kallt i 30 minuter så att de blir fasta.

Steg 4

Sätt på grillen på högsta värme. Trä upp två eller tre köttbullar på varje spett (beroende på hur långa spetten är) och lägg på en oljad bakplåt.

Steg 5

Grilla spetten i 10–15 minuter, vänd spetten då och då och pensla generöst med glasyren tills de är gyllene bruna. Strö över salladslöken och servera.

Recept-ID: 296

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg spetten i blöt i kallt vatten i minst 30 minuter så att de inte bränns vid under grillen.

Blanda ingredienserna till sojaglasyren i en liten panna och låt det småkoka på medelhög värme i ca 10 minuter tills mängden reducerats till hälften. Låt svalna till rumstemperatur.

Lägg under tiden ingredienserna till tsukune i en stor skål. Blanda väl med rena händer tills allt är välblandat. Rulla ca 24 köttbullar. Ställ kallt i 30 minuter så att de blir fasta.

Sätt på grillen på högsta värme. Trä upp två eller tre köttbullar på varje spett (beroende på hur långa spetten är) och lägg på en oljad bakplåt.

Grilla spetten i 10–15 minuter, vänd spetten då och då och pensla generöst med glasyren tills de är gyllene bruna. Strö över salladslöken och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.