Kalkon-tsukune-spett
Ingredienser
Till tsukune:
Till sojaglasyren:
Till garnering:
Förberedelse
Steg 1
Lägg spetten i blöt i kallt vatten i minst 30 minuter så att de inte bränns vid under grillen.
Steg 2
Blanda ingredienserna till sojaglasyren i en liten panna och låt det småkoka på medelhög värme i ca 10 minuter tills mängden reducerats till hälften. Låt svalna till rumstemperatur.
Steg 3
Lägg under tiden ingredienserna till tsukune i en stor skål. Blanda väl med rena händer tills allt är välblandat. Rulla ca 24 köttbullar. Ställ kallt i 30 minuter så att de blir fasta.
Steg 4
Sätt på grillen på högsta värme. Trä upp två eller tre köttbullar på varje spett (beroende på hur långa spetten är) och lägg på en oljad bakplåt.
Steg 5
Grilla spetten i 10–15 minuter, vänd spetten då och då och pensla generöst med glasyren tills de är gyllene bruna. Strö över salladslöken och servera.
Recept-ID: 296
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer