

Citrusbakad lax
Njut av en smaksensation med denna aptitretande citrusbakade lax perfekt tillsammans med rostad sparris, krispigt stekt potatis och en lätt grönsakssallad.
Förberedelse
Steg 1

250 g laxfilé – 2 msk olivolja – 1 tsk peppar – 1 msk hackad persilja – ½ citron – ½ lime – ½ knippe grön sparris – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås
Gnid in laxfilén med 1 matsked olivolja, peppar och persilja. Skiva lime och citron och lägg ovanpå fisken. Gnid in sparrisen med 1 matsked olivolja och Kikkoman sojasås mindre salt. Grädda sparrisen tillsammans med fisken i 180 °C i 20 minuter.
Steg 2

300 g kokt potatis – 1 msk olivolja – 1 msk sesamfrön
Skär potatisen i fjärdedelar. Stek dem i olivolja och strö över sesamfröna.
Steg 3

40 g ruccolasallad – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås – 1 tsk cidervinäger – 1 tsk honung
Blanda ingredienserna till dressingen noggrant och häll över ruccolasalladen. Servera med den bakade laxen och potatisen.
Recept-ID: 1315
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer