Citrusbakad lax
Citrusbakad lax

Citrusbakad lax

5 1 Betyg
Total tid 35 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
25 Min. Tillagningstid

Njut av en smaksensation med denna aptitretande citrusbakade lax perfekt tillsammans med rostad sparris, krispigt stekt potatis och en lätt grönsakssallad.

Bra att veta: denna rätt ingår i våra recept för måltidsförberedelser. Du hittar de andra recepten från serien här.

Ingredienser

2 Portioner
250 g
laxfilé
3 msk
olivolja
1 tsk
peppar
1 msk
hackad persilja
 ½ 
citron
 ½ 
lime
 ½ knippe
grön sparris
300 g
kokt potatis
1 msk
sesamfrön
40 g
ruccolasallad

Dressing:

1 msk
olivolja
1 tsk
cidervinäger
1 tsk
honung
Näringsinnehåll (per portion):2.476 kJ / 592 kcal
38,5 gFett
32 gProtein
29,7 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

250 g laxfilé – 2 msk olivolja – 1 tsk peppar – 1 msk hackad persilja –  ½  citron –  ½  lime –  ½ knippe grön sparris – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Gnid in laxfilén med 1 matsked olivolja, peppar och persilja. Skiva lime och citron och lägg ovanpå fisken. Gnid in sparrisen med 1 matsked olivolja och Kikkoman sojasås mindre salt. Grädda sparrisen tillsammans med fisken i 180 °C i 20 minuter.

Steg 2

300 g kokt potatis – 1 msk olivolja – 1 msk sesamfrön

Skär potatisen i fjärdedelar. Stek dem i olivolja och strö över sesamfröna.

Steg 3

40 g ruccolasallad – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 tsk cidervinäger – 1 tsk honung

Blanda ingredienserna till dressingen noggrant och häll över ruccolasalladen. Servera med den bakade laxen och potatisen.

Recept-ID: 1315

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

250 g laxfilé – 2 msk olivolja – 1 tsk peppar – 1 msk hackad persilja – ½ citron – ½ lime – ½ knippe grön sparris – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås

Gnid in laxfilén med 1 matsked olivolja, peppar och persilja. Skiva lime och citron och lägg ovanpå fisken. Gnid in sparrisen med 1 matsked olivolja och Kikkoman sojasås mindre salt. Grädda sparrisen tillsammans med fisken i 180 °C i 20 minuter.

300 g kokt potatis – 1 msk olivolja – 1 msk sesamfrön

Skär potatisen i fjärdedelar. Stek dem i olivolja och strö över sesamfröna.

40 g ruccolasallad – 1 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd reducerat saltinnehåll sojasås1 tsk cidervinäger – 1 tsk honung

Blanda ingredienserna till dressingen noggrant och häll över ruccolasalladen. Servera med den bakade laxen och potatisen.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.