Kimchipannkakor
Kimchipannkakor

Kimchipannkakor

4,8 4 Betyg
Total tid 20 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
10 Min. Tillagningstid

Tillaga dina egna fantastiska kimchipannkakor.

Ingredienser

2 Portioner

För pannkakssmeten

100 g
salladskål (eller (4-5 blad)
1 
lök
6 
skalade räkor
60 g
vanligt mjöl
20 g
potatismjöl (eller majsmjöl)
90 g
vatten
Vårlöksringar om så önskas

Till såsen

1 msk
socker
2 msk
vita sesamfrön
Näringsinnehåll (per portion):1.696 kJ / 386 kcal
19,4 gFett
15,6 gProtein
38,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Till pannkakssmeten, tvätta salladskålen, torka av och hacka grovt. Skala löken och skär i tunna skivor. Skär räkorna i hälften eller tredjedelar beroende på storlek.

Steg 2

Lägg mjölet och potatisstärkelsen i en skål, tillsätt gradvis ca 90 ml vatten och vispa tills det är slätt för att undvika klumpar.

Steg 3

Tillsätt Kikkoman Kimchi chilisås och blanda. Tillsätt resterande ingredienser (förutom sesamoljan) till pannkakssmeten och blanda.

Steg 4

Häll sesamoljan i en stekpanna på hög värme och stek pannkakorna. Stek först ena sidan tills den är knaprig, vänd sedan och stek den andra sidan på samma sätt.

Steg 5

Ringla till sist över lite sesamolja och stek tills det är knaprigt. Garnera med några vårlöksringar om så önskas.

Steg 6

Blanda alla ingredienser till såsen och servera med pannkakorna.

Recept-ID: 1024

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Till pannkakssmeten, tvätta salladskålen, torka av och hacka grovt. Skala löken och skär i tunna skivor. Skär räkorna i hälften eller tredjedelar beroende på storlek.

Lägg mjölet och potatisstärkelsen i en skål, tillsätt gradvis ca 90 ml vatten och vispa tills det är slätt för att undvika klumpar.

Tillsätt Kikkoman Kimchi chilisås och blanda. Tillsätt resterande ingredienser (förutom sesamoljan) till pannkakssmeten och blanda.

Häll sesamoljan i en stekpanna på hög värme och stek pannkakorna. Stek först ena sidan tills den är knaprig, vänd sedan och stek den andra sidan på samma sätt.

Ringla till sist över lite sesamolja och stek tills det är knaprigt. Garnera med några vårlöksringar om så önskas.

Blanda alla ingredienser till såsen och servera med pannkakorna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.