Vegetarisk Gunkan Maki Sushi med avokado och äpple

Total tid 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse

Tillagning och ingredienser till gunkan maki-sushi med äpple-avokado-majonnäs och ris.

Ingredienser

4 Portioner
2 msk
äppeltärningar*
2 msk
avokadotärningar
1 msk
majonnäs
1 
noriark
80 g
tillagat sushiris*

Till servering:

Äpple- och avokadostrimlor
*Du kan också använda persimon, grapefrukt, apelsin eller annan färsk frukt istället för äpple.
Näringsinnehåll (per portion): 443 kJ  /  107 kcal
7,2 g Fett
1,8 g Protein
7,9 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Blanda äpple- och avokadotärningar med majonnäs i en skål.

Steg 2

Skär noriark: skär en remsa på 3 cm på ena sidan mot linjerna och lägg åt sidan.

Steg 3

Skär 4 nori-remsor med de angivna linjerna och lägg åt sidan (ca 3 cm x 15 cm 4 ark).

Steg 4

Forma 4 x20 g sushiris till ovala bollar med blöta fingrar.

Steg 5

Lägg en nori-remsa runt varje boll, "limma" den med några korn av det klibbiga riset och tryck till ordentligt.

Steg 6

Lägg en portion av den förberedda äpple-avokado-blandningen på varje risboll.

Steg 7

Dekorera gunkan med tunna äppelstrimlor och avokado till garnering och servera med Kikkoman sojasås.

Tips:

När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

450 g (540 ml) japanskt ris
450 ml vatten
Koka ris först och smaka sedan av med

100 ml Kikkoman krydda för sushiris
eller alternativt:

70 ml risvinäger
30 g socker
15 g salt

Recept-ID: 944

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Blanda äpple- och avokadotärningar med majonnäs i en skål.

Skär noriark: skär en remsa på 3 cm på ena sidan mot linjerna och lägg åt sidan.

Skär 4 nori-remsor med de angivna linjerna och lägg åt sidan (ca 3 cm x 15 cm 4 ark).

Forma 4 x20 g sushiris till ovala bollar med blöta fingrar.

Lägg en nori-remsa runt varje boll, "limma" den med några korn av det klibbiga riset och tryck till ordentligt.

Lägg en portion av den förberedda äpple-avokado-blandningen på varje risboll.

Dekorera gunkan med tunna äppelstrimlor och avokado till garnering och servera med Kikkoman sojasås.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.