Tofu & wokade nudlar: Vegetarisk Chow Mein
Kantonesiska wokade nudlar med tofu och mungbönor - en enkel och läcker vegetarisk rätt med tofu marinerad i Kikkoman sojasås, stekt och serverad med morot och paprika.
Förberedelse
Steg 1
125 g chow mein nudlar (½ paket) – 1 schalottenlök – 3 ½ vitlöksklyftor – ½ röd paprika – 50 g morot
Koka chow mein nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär paprikan och moroten i strimlor.
Steg 2
100 g neutral tofu – 1 msk vetemjöl – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås
Skär tofun i tärningar, marinera i Kikkoman sojasås och ställ åt sidan i 5 minuter. Täck sedan tofun med mjöl och stek tills den är gyllenbrun. Lägg på en pappershandduk.
Steg 3
30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 75 ml vatten – 1 tsk potatismjöl
Blanda Kikkoman sojasås med vattnet och potatismjölet.
Steg 4
50 ml olja – 50 g mungbönsgroddar – ½ tsk chiliflakes – 2 msk salladslök (hackad) – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja
Hetta upp oljan i en panna, fräs schalottenlök och vitlök, tillsätt sedan morot och paprika. Stek i 2-3 minuter. Tillsätt tofun, mungbönor och kokta nudlar. Blanda med såsen från steg 3 och smaka av med chiliflakes och Kikkoman Sesamolja. Lägg den färdiga rätten på tallrikar och garnera med den hackade salladslöken.
Tips:
Denna nudelrätt kan också tillagas med kyckling istället för tofu.
Du kan strö rostade jordnötter över den färdiga rätten för en extra touch.
Recept-ID: 1213
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer