Tofu & wokade nudlar: Vegetarisk Chow Mein

Total tid 15 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
5 Min. Tillagningstid

Kantonesiska wokade nudlar med tofu och mungbönor - en enkel och läcker vegetarisk rätt med tofu marinerad i Kikkoman sojasås, stekt och serverad med morot och paprika.

Ingredienser

2 Portioner
125 g
chow mein nudlar (½ paket)
1 
schalottenlök
3 ½ 
vitlöksklyftor
 ½ 
röd paprika
50 g
morot
100 g
neutral tofu
1 msk
vetemjöl
75 ml
vatten
1 tsk
potatisstärkelse
50 ml
olja
50 g
mungbönsgroddar
 ½ tsk
chiliflakes
2 msk
salladslök (hackad)
Näringsinnehåll (per portion): 1373 kJ  /  328 kcal
5,4 g Fett
15,7 g Protein
55,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

125 g chow mein nudlar (½ paket) – 1  schalottenlök – 3 ½  vitlöksklyftor –  ½  röd paprika – 50 g morot

Koka chow mein nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär paprikan och moroten i strimlor.

Steg 2

100 g neutral tofu – 1 msk vetemjöl – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Skär tofun i tärningar, marinera i Kikkoman sojasås och ställ åt sidan i 5 minuter. Täck sedan tofun med mjöl och stek tills den är gyllenbrun. Lägg på en pappershandduk.

Steg 3

30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås75 ml vatten – 1 tsk potatismjöl

Blanda Kikkoman sojasås med vattnet och potatismjölet.

Steg 4

50 ml olja – 50 g mungbönsgroddar –  ½ tsk chiliflakes – 2 msk salladslök (hackad) – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja

Hetta upp oljan i en panna, fräs schalottenlök och vitlök, tillsätt sedan morot och paprika. Stek i 2-3 minuter. Tillsätt tofun, mungbönor och kokta nudlar. Blanda med såsen från steg 3 och smaka av med chiliflakes och Kikkoman Sesamolja. Lägg den färdiga rätten på tallrikar och garnera med den hackade salladslöken.

Tips:

Denna nudelrätt kan också tillagas med kyckling istället för tofu.

Du kan strö rostade jordnötter över den färdiga rätten för en extra touch.

Recept-ID: 1213

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

125 g chow mein nudlar (½ paket) – 1  schalottenlök – 3 ½  vitlöksklyftor –  ½  röd paprika – 50 g morot

Koka chow mein nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka schalottenlök och vitlök. Skär paprikan och moroten i strimlor.

100 g neutral tofu – 1 msk vetemjöl – 30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Skär tofun i tärningar, marinera i Kikkoman sojasås och ställ åt sidan i 5 minuter. Täck sedan tofun med mjöl och stek tills den är gyllenbrun. Lägg på en pappershandduk.

30 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås75 ml vatten – 1 tsk potatismjöl

Blanda Kikkoman sojasås med vattnet och potatismjölet.

50 ml olja – 50 g mungbönsgroddar –  ½ tsk chiliflakes – 2 msk salladslök (hackad) – 2 msk Kikkoman rostad sesamolja

Hetta upp oljan i en panna, fräs schalottenlök och vitlök, tillsätt sedan morot och paprika. Stek i 2-3 minuter. Tillsätt tofun, mungbönor och kokta nudlar. Blanda med såsen från steg 3 och smaka av med chiliflakes och Kikkoman Sesamolja. Lägg den färdiga rätten på tallrikar och garnera med den hackade salladslöken.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.