Rulle med fiskpinne (Uramaki)
Rulle med fiskpinne (Uramaki)

Rulle med fiskpinne (Uramaki)

Total tid15 Min.
5 Min.Tid för förberedelse
10 Min.Tillagningstid

Tillagning och ingredienser till urumaki-sushi med fiskpinnar och färska grönsaker.

Ingredienser

8 Portioner
2 
fiskpinnar (frysta)
Olja för stekning eller fritering
1 
noriark
200 g
tillagat sushiris
 ½ tsk
wasabipasta
2 tsk
majonnäs
1 
näve ruccola
6 
strimlor röd paprika
2 
gurkstrimlor
2 msk
rostade sesamfrön

Alternativ till Kikkoman Sesamdressing:

10 g
jordnötssmör
10 g
vatten
2 
droppar sesamolja

Till servering:

Krasse
majonnäs
Näringsinnehåll (per portion):588 kJ / 141 kcal
7,7 gFett
7 gProtein
10,4 gKolhydrater

Instruktionsfilmer

Förberedelse

Steg 1

Stek eller fritera fiskpinnarna.

Steg 2

Lägg 1 noriark på sushimattan.

Steg 3

Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.

Steg 4

Vänd helt.

Steg 5

Bred ut wasabipasta och majonnäs på längden längs mitten.

Steg 6

Lägg rucola, fiskpinnar, röd paprika och gurkremsor på längden ovanpå.

Steg 7

Droppa över Kikkoman sesamdressing.

Steg 8

Rulla ihop rullen.

Steg 9

Slå in i plastfolie och fixera med sushimatta och rulla upp.

Steg 10

Skär i 8 lika stora bitar.

Steg 11

Vänd varje bit i sesamfrön på två sidor.

Steg 12

Servera med krasse, majonnäs och Kikkoman sesamdressing.

Tips:

När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.

Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japanskt ris
  • 450 ml vatten

Koka ris först och smaka sedan av med

alternativt:

  • 70 ml risvinäger
  • 30 g socker
  • 15 g salt

Recept-ID: 943

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Stek eller fritera fiskpinnarna.

Lägg 1 noriark på sushimattan.

Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.

Vänd helt.

Bred ut wasabipasta och majonnäs på längden längs mitten.

Lägg rucola, fiskpinnar, röd paprika och gurkremsor på längden ovanpå.

Droppa över Kikkoman sesamdressing.

Rulla ihop rullen.

Slå in i plastfolie och fixera med sushimatta och rulla upp.

Skär i 8 lika stora bitar.

Vänd varje bit i sesamfrön på två sidor.

Servera med krasse, majonnäs och Kikkoman sesamdressing.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.