Rulle med fiskpinne (Uramaki)
Tillagning och ingredienser till urumaki-sushi med fiskpinnar och färska grönsaker.
Ingredienser
Alternativ till Kikkoman Sesamdressing:
Till servering:
Instruktionsfilmer
Förberedelse
Steg 1
Stek eller fritera fiskpinnarna.
Steg 2
Lägg 1 noriark på sushimattan.
Steg 3
Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
Steg 4
Vänd helt.
Steg 5
Bred ut wasabipasta och majonnäs på längden längs mitten.
Steg 6
Lägg rucola, fiskpinnar, röd paprika och gurkremsor på längden ovanpå.
Steg 7
Droppa över Kikkoman sesamdressing.
Steg 8
Rulla ihop rullen.
Steg 9
Slå in i plastfolie och fixera med sushimatta och rulla upp.
Steg 10
Skär i 8 lika stora bitar.
Steg 11
Vänd varje bit i sesamfrön på två sidor.
Steg 12
Servera med krasse, majonnäs och Kikkoman sesamdressing.
Tips:
När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.
Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japanskt ris
- 450 ml vatten
Koka ris först och smaka sedan av med
- 100 ml Kikkoman krydda för sushiris
alternativt:
- 70 ml risvinäger
- 30 g socker
- 15 g salt
Recept-ID: 943
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer