Kimchigryta med sojamjölk
Kimchigryta med sojamjölk

Kimchigryta med sojamjölk

4,8 4 Betyg
Total tid 25 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
15 Min. Tillagningstid

Ingredienser

2 Portioner
70 g
tunt skivat fläsk (eller lövbiff)
60 g
salladskål (ca 3 blad)
1 
pak choi
100 g
svamp (t.ex. shimeji/shiitake)
 ½ st
tofu
200 ml
vatten
100 ml
japansk sake (eller 100 ml vatten om sake inte är tillgängligt)
2 msk
sojamjölk (utan socker)
2 tsk
Gochujang (röd chilipasta) (eller 2 msk misopasta)
1 
vårlök
Näringsinnehåll (per portion):1.355 kJ / 324 kcal
17,6 gFett
22 gProtein
6,6 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär fläsket i små bitar.

Steg 2

Tvätta salladskålen, skär nedre delen av bladen i ca 2 cm breda remsor och den övre i ca 4-5 cm breda remsor.

Steg 3

Tvätta pak choi, skär de nedre delarna i 4 lika stora bitar och de övre delarna till en längd av ca 5 cm.

Steg 4

Förbered svampen.

Steg 5

Skär tofun i 3-4 cm tärningar.

Steg 6

Hetta upp en panna, tillsätt sesamoljan (eller vegetabilisk olja) och stek fläsket i den. När färgen på fläsket ändras, tillsätt salladskål, pak choi och svamp och stek.

Steg 7

Häll på 200 ml vatten, sake och Kikkoman Kimchi chilisås och fortsätt tillagningen.

Steg 8

Tillsätt tofun och värm på medelvärme. Tillsätt sojamjölken och Gochujang (eller miso) men låt inte koka upp.

Steg 9

Skär vårlöken i ringar, tvätta, tillsätt och servera.

Tips

Servera med udon eller ramennudlar efter smak

Recept-ID: 1022

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Skär fläsket i små bitar.

Tvätta salladskålen, skär nedre delen av bladen i ca 2 cm breda remsor och den övre i ca 4-5 cm breda remsor.

Tvätta pak choi, skär de nedre delarna i 4 lika stora bitar och de övre delarna till en längd av ca 5 cm.

Förbered svampen.

Skär tofun i 3-4 cm tärningar.

Hetta upp en panna, tillsätt sesamoljan (eller vegetabilisk olja) och stek fläsket i den. När färgen på fläsket ändras, tillsätt salladskål, pak choi och svamp och stek.

Häll på 200 ml vatten, sake och Kikkoman Kimchi chilisås och fortsätt tillagningen.

Tillsätt tofun och värm på medelvärme. Tillsätt sojamjölken och Gochujang (eller miso) men låt inte koka upp.

Skär vårlöken i ringar, tvätta, tillsätt och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.