Kimchigryta med sojamjölk
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Skär fläsket i små bitar.
Steg 2
Tvätta salladskålen, skär nedre delen av bladen i ca 2 cm breda remsor och den övre i ca 4-5 cm breda remsor.
Steg 3
Tvätta pak choi, skär de nedre delarna i 4 lika stora bitar och de övre delarna till en längd av ca 5 cm.
Steg 4
Förbered svampen.
Steg 5
Skär tofun i 3-4 cm tärningar.
Steg 6
Hetta upp en panna, tillsätt sesamoljan (eller vegetabilisk olja) och stek fläsket i den. När färgen på fläsket ändras, tillsätt salladskål, pak choi och svamp och stek.
Steg 7
Häll på 200 ml vatten, sake och Kikkoman Kimchi chilisås och fortsätt tillagningen.
Steg 8
Tillsätt tofun och värm på medelvärme. Tillsätt sojamjölken och Gochujang (eller miso) men låt inte koka upp.
Steg 9
Skär vårlöken i ringar, tvätta, tillsätt och servera.
Tips
Servera med udon eller ramennudlar efter smak
Recept-ID: 1022
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer