Holländska ugnspannkakor med burrata och prosciutto

Total tid 35 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Dessa fluffiga bakade pannkakor är allt annat än platta! Prova den här salta versionen med burrataost, rökt skinka och krispigt friterad Bimi® broccoli, allt med en hint av citron från Kikkoman Ponzu. Det perfekta valet för en utsökt och nyttig frukost.

Ingredienser

2 Portioner
120 g
vanligt mjöl
200 ml
mjölk
3 
ägg
2 tsk
smör
150 g
Bimi® broccoli
2 msk
olivolja
1 
vitlöksklyfta

Till servering:

125 g
burrata
60 g
prosciutto crudo
30 g
körsbärstomater
Några basilikablad
Nymalen peppar
Näringsinnehåll (per portion): 2181 kJ  /  521 kcal
28,8 g Fett
32 g Protein
33,1 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

120 g vanligt mjöl – 200 ml mjölk – 3  ägg – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Värm ugnen till 200°C och ställ in två värmebeständiga formar eller gjutjärnsformar i 20 minuter.
Blanda mjöl, mjölk, ägg och Kikkoman Ponzu till en slät smet.

Steg 2

2 tsk smör

Ta ut faten från ugnen och täck dem med smör. Häll snabbt hälften av smeten i varje form och sätt tillbaka in i ugnen. Grädda i ca 15 minuter.

Steg 3

150 g Bimi® broccoli – 2 msk olivolja – 1  vitlöksklyfta – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Tvätta och torka Bimi®-broccolin och skär i mindre bitar.
Hetta upp olivoljan i en panna och tillsätt den hackade broccolin. Fräs i 3 minuter under konstant omrörning. Tillsätt den hackade vitlöken och Kikkoman Ponzu och fräs lite till.

Steg 4

125 g burrata – 60 g prosciutto crudo – 30 g körsbärstomater – Några basilikablad – Nymalen peppar – 1 tsk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Toppa varje kokt pannkaka med hälften av burratan, broccolin, prosciutto crudo och körsbärstomater, garnera med den färska basilikan och strö över nymalen peppar. Du kan även ringla pannkakorna med Kikkoman Ponzu Lemon.

Tips:

I stället för Bimi® broccoli kan du även använda grön sparris eller sockerärter. Trädgårdschampinjoner stekta tillsammans med grönsakerna, är också  gott att ha på.

Recept-ID: 1225

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

120 g vanligt mjöl – 200 ml mjölk – 3  ägg – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Värm ugnen till 200°C och ställ in två värmebeständiga formar eller gjutjärnsformar i 20 minuter.
Blanda mjöl, mjölk, ägg och Kikkoman Ponzu till en slät smet.

2 tsk smör

Ta ut faten från ugnen och täck dem med smör. Häll snabbt hälften av smeten i varje form och sätt tillbaka in i ugnen. Grädda i ca 15 minuter.

150 g Bimi® broccoli – 2 msk olivolja – 1  vitlöksklyfta – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Tvätta och torka Bimi®-broccolin och skär i mindre bitar.
Hetta upp olivoljan i en panna och tillsätt den hackade broccolin. Fräs i 3 minuter under konstant omrörning. Tillsätt den hackade vitlöken och Kikkoman Ponzu och fräs lite till.

125 g burrata – 60 g prosciutto crudo – 30 g körsbärstomater – Några basilikablad – Nymalen peppar – 1 tsk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron

Toppa varje kokt pannkaka med hälften av burratan, broccolin, prosciutto crudo och körsbärstomater, garnera med den färska basilikan och strö över nymalen peppar. Du kan även ringla pannkakorna med Kikkoman Ponzu Lemon.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.