Holländska ugnspannkakor med burrata och prosciutto
Dessa fluffiga bakade pannkakor är allt annat än platta! Prova den här salta versionen med burrataost, rökt skinka och krispigt friterad Bimi® broccoli, allt med en hint av citron från Kikkoman Ponzu. Det perfekta valet för en utsökt och nyttig frukost.
Förberedelse
Steg 1
120 g vanligt mjöl – 200 ml mjölk – 3 ägg – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron
Värm ugnen till 200°C och ställ in två värmebeständiga formar eller gjutjärnsformar i 20 minuter.
Blanda mjöl, mjölk, ägg och Kikkoman Ponzu till en slät smet.
Steg 2
2 tsk smör
Ta ut faten från ugnen och täck dem med smör. Häll snabbt hälften av smeten i varje form och sätt tillbaka in i ugnen. Grädda i ca 15 minuter.
Steg 3
150 g Bimi® broccoli – 2 msk olivolja – 1 vitlöksklyfta – 1 msk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron
Tvätta och torka Bimi®-broccolin och skär i mindre bitar.
Hetta upp olivoljan i en panna och tillsätt den hackade broccolin. Fräs i 3 minuter under konstant omrörning. Tillsätt den hackade vitlöken och Kikkoman Ponzu och fräs lite till.
Steg 4
125 g burrata – 60 g prosciutto crudo – 30 g körsbärstomater – Några basilikablad – Nymalen peppar – 1 tsk Kikkoman Ponzu - en Blandning av Sojasås, ättika och citron
Toppa varje kokt pannkaka med hälften av burratan, broccolin, prosciutto crudo och körsbärstomater, garnera med den färska basilikan och strö över nymalen peppar. Du kan även ringla pannkakorna med Kikkoman Ponzu Lemon.
Tips:
I stället för Bimi® broccoli kan du även använda grön sparris eller sockerärter. Trädgårdschampinjoner stekta tillsammans med grönsakerna, är också gott att ha på.
Recept-ID: 1225
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer