Enoki-bacon-wraps
Enoki-bacon-wraps

Enoki-bacon-wraps

4,4 7 Betyg
Total tid 30 Min.

Ingredienser

6 Portioner
6 
små knippen enokisvampar (ca 15–20 tunna svampar), rensade
6 
skivor rökt bacon/sidfläsk
2 msk
lönnsirap
1 tsk
sesamfrön
Använd 6 cocktailpinnar eller tandpetare vid behov.
Näringsinnehåll (per portion):490 kJ / 117 kcal
7,7 gFett
6,3 gProtein
6,1 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Sätt ugnen på 220 °C / varmluft: 180 °C / gasugn: steg 7. Lägg bakplåtspapper på en grund bakplåt.

Steg 2

Linda in svamparna i baconskivorna, låt de övre svampändarna titta ut. Fäst med cocktailpinne eller tandpetare vid behov. Lägg på bakplåten.

Steg 3

Blanda lönnsirapen och sojasåsen och pensla wraprullarna generöst med glasyren. Stek i ugnen i 10 minuter. Låt vattnet som kommer ut ur baconskivorna droppa av så att baconet blir knaprigt brun. Pensla på glasyr en gång till och stek i ugnen i 10–15 minuter till tills baconet är färdigt, guldbrunt och krispigt.

Steg 4

Ta bort cocktailpinnarna, pensla en sista gång med glasyren, strö över sesamfröna och ställ in i ugnen ett par minuter till så att fröna blir rostade. Servera genast.

Recept-ID: 59

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

Sätt ugnen på 220 °C / varmluft: 180 °C / gasugn: steg 7. Lägg bakplåtspapper på en grund bakplåt.

Linda in svamparna i baconskivorna, låt de övre svampändarna titta ut. Fäst med cocktailpinne eller tandpetare vid behov. Lägg på bakplåten.

Blanda lönnsirapen och sojasåsen och pensla wraprullarna generöst med glasyren. Stek i ugnen i 10 minuter. Låt vattnet som kommer ut ur baconskivorna droppa av så att baconet blir knaprigt brun. Pensla på glasyr en gång till och stek i ugnen i 10–15 minuter till tills baconet är färdigt, guldbrunt och krispigt.

Ta bort cocktailpinnarna, pensla en sista gång med glasyren, strö över sesamfröna och ställ in i ugnen ett par minuter till så att fröna blir rostade. Servera genast.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.