Hälsosam Bulgur & Kikärtsskål med vegansk fetaost

5 1 Betyg
Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Fullpackad med vitaminer, denna läckra skål med kokt bulgur, ångad spenat, röd mangold och kikärter är toppad med limehummus & hemgjord vegansk fetaost. Ett smakrikt vegansk lunchrecept.

Ingredienser

2 Portioner

För den veganska fetaosten (alternativt: se tips)

200 g
fast tofu
1 
vitlöksklyfta
2 msk
äppelcidervinäger
1 msk
citronsaft
60 ml
osötad mandel- eller sojamjölk
 ½ tsk
timjan, gnuggad
 ½ tsk
salt

För skålarna:

50 g
bulgurvete
1 
(röd) mangold (eller radicchio eller rödkål)
100 g
babybladsspenat
285 g
konserverade kikärter (avrunna)
1 tsk
limeskal och lite saft
150 ml
kokosmjölk
2 tsk
tahini
Nymalen peppar
Gurkmeja, mald
Näringsinnehåll (per portion): 3057 kJ  /  733 kcal
38,7 g Fett
38,8 g Protein
46,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

För vegansk feta, skär tofun i tärningar och blanda med finhackad vitlök och resterande ingredienser till marinaden. Kyl efter behov.

Steg 2

Förbered bulgurvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skär mangold i strimlor och fräs i 1 tsk vardera uppvärmd Kikkoman sesamolja. Upprepa med spenaten

Steg 3

För att göra såsen: Mixa 150 g kikärtor med lite limezest, lite limejuice efter smak och kokosmjölken, värm upp och tillsätt sedan tahini, Kikkoman sojasås, peppar och gurkmeja.

Steg 4

Stek de återstående kikärtorna i 1 tsk uppvärmd Kikkoman sesamolja i ca 2 minuter.

Steg 5

Lägg bulgur med spenat, mangold och resterande kikärter och vegansk fetaost i skålar, ringla över den varma kikärtssåsen och servera.

Tips:

 

Den veganska fetan smakar ännu mer smakrik om den har marinerats i flera timmar.

Använd rökt tofu istället för den veganska fetan och marinera med lite Kikkoman sojasås.

Valfri extra topping - grönkålschips! Riv helt enkelt 300 g rengjord grönkål i bitar, blanda med en krydda av 3 msk olivolja, 1 msk tahini, lite salt, bred ut på plåtar klädda med bakplåtspapper och grädda i förvärmd ugn på 110 °C i 30-35 minuter tills den är knaprig. Öppna däremellan ugnsluckan så att ångan kan komma ut – på så sätt blir grönkålschipsen härligt krispiga. Annars är det bara att förlänga gräddningstiden något och vända chipsen emellan.

Recept-ID: 1046

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

För vegansk feta, skär tofun i tärningar och blanda med finhackad vitlök och resterande ingredienser till marinaden. Kyl efter behov.

Förbered bulgurvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skär mangold i strimlor och fräs i 1 tsk vardera uppvärmd Kikkoman sesamolja. Upprepa med spenaten

För att göra såsen: Mixa 150 g kikärtor med lite limezest, lite limejuice efter smak och kokosmjölken, värm upp och tillsätt sedan tahini, Kikkoman sojasås, peppar och gurkmeja.

Stek de återstående kikärtorna i 1 tsk uppvärmd Kikkoman sesamolja i ca 2 minuter.

Lägg bulgur med spenat, mangold och resterande kikärter och vegansk fetaost i skålar, ringla över den varma kikärtssåsen och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.