Rostad grönsaks- och frukt furikake donburi
Rostad grönsaks- och frukt furikake donburi

Rostad grönsaks- och frukt furikake donburi

Total tid 1 tim. 15 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tillagningstid
30 Min. Tid för marinering

Omfamna höstens smaker med denna japanskinspirerade risskål med rostad brysselkål, aprikos, äpple och rödbetor. Toppat med ett stänk av välsmakande furikake, kommer du säkerligen falla för den härliga blandningen av texturer och smaker.

Ingredienser

2 Portioner
120 g
sushiris

Toppings:

200 g
brysselkål
30 g
honung
1 
aprikos
1 
äpple
1 
kokt rödbeta

Sås:

20 ml
lime- eller yuzujuice
1 tsk
rå ingefära
1 
vitlöksklyfta
1 tsk
apelsinskal

Furikake:

1 tsk
svarta sesamfrön
1 tsk
rostade vita sesamfrön
1 
ark nori
1 tsk
sanshopeppar
Näringsinnehåll (per portion):2.344 kJ / 560 kcal
6,5 gFett
15,1 gProtein
108,9 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

120 g sushiris – 200 g brysselkål – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 g honung

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Halvera brysselkålen och blanda dem med Kikkoman sojasås och honung. Låt stå i 30 minuter och grädda sedan i en förvärmd ugn på 200 °C i 20 minuter.

Steg 2

1  aprikos – 1  äpple – 1  kokt rödbeta

Tvätta aprikosen och äpplet. Skär aprikoser, äpple och skalade rödbetor i små bitar.

Steg 3

1  vitlöksklyfta – 1 tsk rå ingefära – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås60 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil20 ml lime- eller yuzujuice – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk apelsinskal

Hacka ingefära och vitlök, tillsätt resten av ingredienserna till såsen och blanda noga.

Steg 4

1  ark nori – 1 tsk svarta sesamfrön – 1 tsk rostade vita sesamfrön – 1 tsk sanshopeppar

Smula ner nori och blanda med sesamfröna och sanshopepparn. Lägg riset i en skål, arrangera resterande ingredienser i sektioner, häll sedan såsen över och strö över furikake.

Tips:

Det finns olika typer av furikake tillgängliga i onlinebutiker. Välj den du gillar bäst.

Recept-ID: 1366

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

120 g sushiris – 200 g brysselkål – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås30 g honung

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Halvera brysselkålen och blanda dem med Kikkoman sojasås och honung. Låt stå i 30 minuter och grädda sedan i en förvärmd ugn på 200 °C i 20 minuter.

1 aprikos – 1 äpple – 1 kokt rödbeta

Tvätta aprikosen och äpplet. Skär aprikoser, äpple och skalade rödbetor i små bitar.

1 vitlöksklyfta – 1 tsk rå ingefära – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås60 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil20 ml lime- eller yuzujuice – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja1 tsk apelsinskal

Hacka ingefära och vitlök, tillsätt resten av ingredienserna till såsen och blanda noga.

1 ark nori – 1 tsk svarta sesamfrön – 1 tsk rostade vita sesamfrön – 1 tsk sanshopeppar

Smula ner nori och blanda med sesamfröna och sanshopepparn. Lägg riset i en skål, arrangera resterande ingredienser i sektioner, häll sedan såsen över och strö över furikake.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.