

Rostad grönsaks- och frukt furikake donburi
Omfamna höstens smaker med denna japanskinspirerade risskål med rostad brysselkål, aprikos, äpple och rödbetor. Toppat med ett stänk av välsmakande furikake, kommer du säkerligen falla för den härliga blandningen av texturer och smaker.
Förberedelse
Steg 1

120 g sushiris – 200 g brysselkål – 40 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 30 g honung
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Halvera brysselkålen och blanda dem med Kikkoman sojasås och honung. Låt stå i 30 minuter och grädda sedan i en förvärmd ugn på 200 °C i 20 minuter.
Steg 2

1 aprikos – 1 äpple – 1 kokt rödbeta
Tvätta aprikosen och äpplet. Skär aprikoser, äpple och skalade rödbetor i små bitar.
Steg 3

1 vitlöksklyfta – 1 tsk rå ingefära – 60 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 60 ml Kikkoman söt Matlagningssås i Mirin-Stil – 20 ml lime- eller yuzujuice – 1 tsk Kikkoman rostad sesamolja – 1 tsk apelsinskal
Hacka ingefära och vitlök, tillsätt resten av ingredienserna till såsen och blanda noga.
Steg 4

1 ark nori – 1 tsk svarta sesamfrön – 1 tsk rostade vita sesamfrön – 1 tsk sanshopeppar
Smula ner nori och blanda med sesamfröna och sanshopepparn. Lägg riset i en skål, arrangera resterande ingredienser i sektioner, häll sedan såsen över och strö över furikake.
Tips:
Det finns olika typer av furikake tillgängliga i onlinebutiker. Välj den du gillar bäst.
Recept-ID: 1366
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer










![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)

![[Translate to Schwedisch:] [Translate to Schwedisch:]](https://www.kikkoman.se/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)









