Ugnsstekt fläsksida med rödbetor och rödkålssallad
Ugnsstekt fläsksida med rödbetor och rödkålssallad

Ugnsstekt fläsksida med rödbetor och rödkålssallad

Total tid 2 tim.
30 Min. Tid för förberedelse
1 tim. 30 Min. Tillagningstid

Vem säger att fläsksida bara är för grillen? Förberedd hel och med en extra touch blir den en aptitretande mittpunkt även för ett elegant middagstillfälle!

Ingredienser

4 Portioner

Till såsens bas:

1 
lök
1 
morot
 ½ 
lök vitlök
100 g
rotselleri
3 msk
rapsolja
1 msk
tomatpuré
1 tsk
pepparkorn (omalda)
1 
lagerblad
200 ml
rött vin
200 ml
äppeljuice

För köttet:

1 kg
fläsksida
1 
kvitten

Till rödbetssalladen:

400 g
rödkål
400 g
råa rödbetor
4 msk
mörk balsamvinäger
2 msk
honung
4 nypa
mald spiskummin
20 g
dill
20 g
persilja

Till potatisen:

600 g
småpotatis
4 tsk
salt

Till köttets finish:

2 msk
honung
Näringsinnehåll (per portion):7.420,2 kJ / 1.769,2 kcal
63,5 gFett
123 gProtein
146,1 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  lök – 1  morot –  ½  lök vitlök – 100 g rotselleri – 3 msk rapsolja – 1 msk tomatpuré – 1 tsk pepparkorn (omalda) – 1  lagerblad – 200 ml rött vin – 100 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 ml äppeljuice

Skala och grovhacka löken. Tvätta och torka moroten och rotsellerin och skär i valnötsstora bitar. Lägg allt detta tillsammans med pressad vitlök i en panna med rapsoljan och fräs tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpuré, pepparkorn och lagerblad och fräs kort. Deglasera med rött vin, Kikkoman sojasås och äppeljuice och reducera med ¼. Filtrera sedan denna fond genom en sil till en kanna eller skål. Kassera det fasta bitarna.

 

Steg 2

1 kg fläsksida – 1  kvitten

Värm ugnen till 180 °C över- och undervärme. Ta bort eventuella ben från fläskmagen om det behövs. Skär skinnet i ett kors-och tvärsmönster. Tvätta, skala och hacka kvitten. Lägg fläsksidan i en ugnsform tillsammans med fonden från steg 1 och kvittenbitarna. Tillaga i ugnen övertäckt i ca 90 minuter.

 

Steg 3

400 g rödkål – 400 g rödbetor – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk mörk balsamvinäger – 2 msk honung – 4 nypa mald spiskummin – 20 g dill – 20 g persilja

Ta bort de yttre bladen på rödkålen och skär i kvartar, skär ut stjälken och skär sedan i fina strimlor. Skala rödbetan och riv den grovt med ett rivjärn. Marinera rödkålen och rödbetorna med Kikkoman sojasås, balsamvinäger, honung och spiskummin i en skål. Tvätta och torka dill och persilja, hacka fint och blanda ner i salladen.

 

Steg 4

600 g småpotatis – 4 tsk salt

Tvätta potatisen, lägg den i en kastrull med saltat kallt vatten och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och håll potatisen täckt och varm.

Steg 5

2 msk honung – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Häll av fläskbuljongen i en skål och blanda fint med kvittenbitarna. Ställ sedan åt sidan. Grädda fläskköttet i en ugnsform i 220 °C i ca 10 minuter till. Blanda Kikkoman sojasås och honung och pensla den bakade fläskmagen med det. Skär fläskköttet i 4 portioner och servera med fläskbuljongen, potatis och sallad.

 

Recept-ID: 1206

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

1 lök – 1 morot – ½ lök vitlök – 100 g rotselleri – 3 msk rapsolja – 1 msk tomatpuré – 1 tsk pepparkorn (omalda) – 1 lagerblad – 200 ml rött vin – 100 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 ml äppeljuice

Skala och grovhacka löken. Tvätta och torka moroten och rotsellerin och skär i valnötsstora bitar. Lägg allt detta tillsammans med pressad vitlök i en panna med rapsoljan och fräs tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpuré, pepparkorn och lagerblad och fräs kort. Deglasera med rött vin, Kikkoman sojasås och äppeljuice och reducera med ¼. Filtrera sedan denna fond genom en sil till en kanna eller skål. Kassera det fasta bitarna.

 

1 kg fläsksida – 1 kvitten

Värm ugnen till 180 °C över- och undervärme. Ta bort eventuella ben från fläskmagen om det behövs. Skär skinnet i ett kors-och tvärsmönster. Tvätta, skala och hacka kvitten. Lägg fläsksidan i en ugnsform tillsammans med fonden från steg 1 och kvittenbitarna. Tillaga i ugnen övertäckt i ca 90 minuter.

 

400 g rödkål – 400 g rödbetor – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk mörk balsamvinäger – 2 msk honung – 4 nypa mald spiskummin – 20 g dill – 20 g persilja

Ta bort de yttre bladen på rödkålen och skär i kvartar, skär ut stjälken och skär sedan i fina strimlor. Skala rödbetan och riv den grovt med ett rivjärn. Marinera rödkålen och rödbetorna med Kikkoman sojasås, balsamvinäger, honung och spiskummin i en skål. Tvätta och torka dill och persilja, hacka fint och blanda ner i salladen.

 

600 g småpotatis – 4 tsk salt

Tvätta potatisen, lägg den i en kastrull med saltat kallt vatten och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och håll potatisen täckt och varm.

2 msk honung – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Häll av fläskbuljongen i en skål och blanda fint med kvittenbitarna. Ställ sedan åt sidan. Grädda fläskköttet i en ugnsform i 220 °C i ca 10 minuter till. Blanda Kikkoman sojasås och honung och pensla den bakade fläskmagen med det. Skär fläskköttet i 4 portioner och servera med fläskbuljongen, potatis och sallad.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.