Ugnsstekt fläsksida med rödbetor och rödkålssallad

Total tid 120 Min.
30 Min. Tid för förberedelse
90 Min. Tillagningstid

Vem säger att fläsksida bara är för grillen? Förberedd hel och med en extra touch blir den en aptitretande mittpunkt även för ett elegant middagstillfälle!

Ingredienser

4 Portioner

Till såsens bas:

1 
lök
1 
morot
 ½ 
lök vitlök
100 g
rotselleri
3 msk
rapsolja
1 msk
tomatpuré
1 tsk
pepparkorn (omalda)
1 
lagerblad
200 ml
rött vin
200 ml
äppeljuice

För köttet:

1 kg
fläsksida
1 
kvitten

Till rödbetssalladen:

400 g
rödkål
400 g
råa rödbetor
4 msk
mörk balsamvinäger
2 msk
honung
4 nypa
mald spiskummin
20 g
dill
20 g
persilja

Till potatisen:

600 g
småpotatis
4 tsk
salt

Till köttets finish:

2 msk
honung
Näringsinnehåll (per portion): 7420.2 kJ  /  1769.2 kcal
63,5 g Fett
123 g Protein
146,1 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1  lök – 1  morot –  ½  lök vitlök – 100 g rotselleri – 3 msk rapsolja – 1 msk tomatpuré – 1 tsk pepparkorn (omalda) – 1  lagerblad – 200 ml rött vin – 100 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 ml äppeljuice

Skala och grovhacka löken. Tvätta och torka moroten och rotsellerin och skär i valnötsstora bitar. Lägg allt detta tillsammans med pressad vitlök i en panna med rapsoljan och fräs tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpuré, pepparkorn och lagerblad och fräs kort. Deglasera med rött vin, Kikkoman sojasås och äppeljuice och reducera med ¼. Filtrera sedan denna fond genom en sil till en kanna eller skål. Kassera det fasta bitarna.

 

Steg 2

1 kg fläsksida – 1  kvitten

Värm ugnen till 180 °C över- och undervärme. Ta bort eventuella ben från fläskmagen om det behövs. Skär skinnet i ett kors-och tvärsmönster. Tvätta, skala och hacka kvitten. Lägg fläsksidan i en ugnsform tillsammans med fonden från steg 1 och kvittenbitarna. Tillaga i ugnen övertäckt i ca 90 minuter.

 

Steg 3

400 g rödkål – 400 g rödbetor – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk mörk balsamvinäger – 2 msk honung – 4 nypa mald spiskummin – 20 g dill – 20 g persilja

Ta bort de yttre bladen på rödkålen och skär i kvartar, skär ut stjälken och skär sedan i fina strimlor. Skala rödbetan och riv den grovt med ett rivjärn. Marinera rödkålen och rödbetorna med Kikkoman sojasås, balsamvinäger, honung och spiskummin i en skål. Tvätta och torka dill och persilja, hacka fint och blanda ner i salladen.

 

Steg 4

600 g småpotatis – 4 tsk salt

Tvätta potatisen, lägg den i en kastrull med saltat kallt vatten och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och håll potatisen täckt och varm.

Steg 5

2 msk honung – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Häll av fläskbuljongen i en skål och blanda fint med kvittenbitarna. Ställ sedan åt sidan. Grädda fläskköttet i en ugnsform i 220 °C i ca 10 minuter till. Blanda Kikkoman sojasås och honung och pensla den bakade fläskmagen med det. Skär fläskköttet i 4 portioner och servera med fläskbuljongen, potatis och sallad.

 

Recept-ID: 1206

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1  lök – 1  morot –  ½  lök vitlök – 100 g rotselleri – 3 msk rapsolja – 1 msk tomatpuré – 1 tsk pepparkorn (omalda) – 1  lagerblad – 200 ml rött vin – 100 ml Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 ml äppeljuice

Skala och grovhacka löken. Tvätta och torka moroten och rotsellerin och skär i valnötsstora bitar. Lägg allt detta tillsammans med pressad vitlök i en panna med rapsoljan och fräs tills det är gyllenbrunt. Tillsätt tomatpuré, pepparkorn och lagerblad och fräs kort. Deglasera med rött vin, Kikkoman sojasås och äppeljuice och reducera med ¼. Filtrera sedan denna fond genom en sil till en kanna eller skål. Kassera det fasta bitarna.

 

1 kg fläsksida – 1  kvitten

Värm ugnen till 180 °C över- och undervärme. Ta bort eventuella ben från fläskmagen om det behövs. Skär skinnet i ett kors-och tvärsmönster. Tvätta, skala och hacka kvitten. Lägg fläsksidan i en ugnsform tillsammans med fonden från steg 1 och kvittenbitarna. Tillaga i ugnen övertäckt i ca 90 minuter.

 

400 g rödkål – 400 g rödbetor – 3 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås4 msk mörk balsamvinäger – 2 msk honung – 4 nypa mald spiskummin – 20 g dill – 20 g persilja

Ta bort de yttre bladen på rödkålen och skär i kvartar, skär ut stjälken och skär sedan i fina strimlor. Skala rödbetan och riv den grovt med ett rivjärn. Marinera rödkålen och rödbetorna med Kikkoman sojasås, balsamvinäger, honung och spiskummin i en skål. Tvätta och torka dill och persilja, hacka fint och blanda ner i salladen.

 

600 g småpotatis – 4 tsk salt

Tvätta potatisen, lägg den i en kastrull med saltat kallt vatten och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och håll potatisen täckt och varm.

2 msk honung – 4 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås

Häll av fläskbuljongen i en skål och blanda fint med kvittenbitarna. Ställ sedan åt sidan. Grädda fläskköttet i en ugnsform i 220 °C i ca 10 minuter till. Blanda Kikkoman sojasås och honung och pensla den bakade fläskmagen med det. Skär fläskköttet i 4 portioner och servera med fläskbuljongen, potatis och sallad.

 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.