

Kryddig lax & grönsaksröra med harissa
Denna mellanösterninspirerade fiskrätt kombinerar den delikata smaken av lax med den kryddiga kicken av chili. Spröd sparris, broccoli och zucchini ger extra crunch.
Ingredienser
Sås:
Garnering:
Förberedelse
Steg 1
Skär laxen i tärningar.
Steg 2
Riv ingefäran och tillsätt Kikkoman sojasås, currypasta, fisksås, citrongräs och harissa. Blanda väl och marinera sedan laxen i den resulterande pastan i ca 30 min. Behåll resten av marinaden.
Steg 3
Skär den gröna sparrisen och broccolin i små bitar. Skiva zucchini i halvmånar. Hacka salladslöken. Hacka den thailändska basilikan och ställ åt sidan.
Steg 4
Gör så här i wokpanna:
Hetta upp lite matolja i en wok. Tillsätt de hackade grönsakerna (förutom salladslöken) och fräs i ca 2 minuter. Ta bort från woken. Tillsätt laxen i samma panna och fräs en kort stund på hög värme tills den börjar få färg. När fisken har stekts på alla sidor, tillsätt resterande laxmarinad, salladslök och de stekta grönsakerna och fräs i ca 1 minut. Tillsätt till sist kokosmjölken och hackad thaibasilika och fräs en kort stund.
ELLER:
Tillagning i en stekpanna:
Hetta upp lite matolja i pannan. Tillsätt laxen och stek på hög värme tills den får färg på varje sida. Ta bort från pannan.
Steg 5
Gör så här i wokpanna:
Servera med en halv lime och socker efter smak.
ELLER:
Tillagning i en stekpanna:
I samma panna, lägg i de hackade grönsakerna (förutom salladslöken) och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt resterande laxmarinad och salladslök och fräs i ca 1 minut. Tillsätt till sist kokosmjölken, stekt lax och hackad thaibasilika och fräs kort.
Steg 6
Tillagning i en stekpanna:
Servera med en halv lime och socker efter smak.
Tips:
Stek bara fisken snabbt för att den inte ska gå sönder i pannan.
Recept-ID: 1394
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer