Kryddig lax & grönsaksröra med harissa
Kryddig lax & grönsaksröra med harissa

Kryddig lax & grönsaksröra med harissa

Total tid60 Min.
15 Min.Tid för förberedelse
15 Min.Tillagningstid
30 Min.Tid för marinering

Denna mellanösterninspirerade fiskrätt kombinerar den delikata smaken av lax med den kryddiga kicken av chili. Spröd sparris, broccoli och zucchini ger extra crunch.

Ingredienser

2 Portioner
300 g
skinn- och benfri laxfilé
200 g
grön sparris
150 g
broccolibuketter
200 g
zucchini
1 knippe
salladslök
Olja för matlagning (t.ex. raps)
100 ml
kokosmjölk eller kokosgrädde
1 handfull
thaibasilika (valfritt)

Sås:

3 cm
färsk ingefära
1 tsk
Massaman currypasta (eller röd thailändsk currypasta)
1 msk
fisksås
1 msk
hackat citrongräs
1 msk
harissa

Garnering:

 ½ 
lime
Socker efter smak
Näringsinnehåll (per portion):2600 kJ / 621 kcal
41 gFett
44 gProtein
21 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skär laxen i tärningar.

Steg 2

Riv ingefäran och tillsätt Kikkoman sojasås, currypasta, fisksås, citrongräs och harissa. Blanda väl och marinera sedan laxen i den resulterande pastan i ca 30 min. Behåll resten av marinaden.

Steg 3

Skär den gröna sparrisen och broccolin i små bitar. Skiva zucchini i halvmånar. Hacka salladslöken. Hacka den thailändska basilikan och ställ åt sidan.

Steg 4

Gör så här i wokpanna:

Hetta upp lite matolja i en wok. Tillsätt de hackade grönsakerna (förutom salladslöken) och fräs i ca 2 minuter. Ta bort från woken. Tillsätt laxen i samma panna och fräs en kort stund på hög värme tills den börjar få färg. När fisken har stekts på alla sidor, tillsätt resterande laxmarinad, salladslök och de stekta grönsakerna och fräs i ca 1 minut. Tillsätt till sist kokosmjölken och hackad thaibasilika och fräs en kort stund.

ELLER:

Tillagning i en stekpanna:

Hetta upp lite matolja i pannan. Tillsätt laxen och stek på hög värme tills den får färg på varje sida. Ta bort från pannan.

Steg 5

Gör så här i wokpanna:

Servera med en halv lime och socker efter smak.

ELLER:

Tillagning i en stekpanna:

I samma panna, lägg i de hackade grönsakerna (förutom salladslöken) och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt resterande laxmarinad och salladslök och fräs i ca 1 minut. Tillsätt till sist kokosmjölken, stekt lax och hackad thaibasilika och fräs kort.

Steg 6

Tillagning i en stekpanna:

Servera med en halv lime och socker efter smak.

Tips:

Stek bara fisken snabbt för att den inte ska gå sönder i pannan.

Recept-ID: 1394

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skär laxen i tärningar.

Riv ingefäran och tillsätt Kikkoman sojasås, currypasta, fisksås, citrongräs och harissa. Blanda väl och marinera sedan laxen i den resulterande pastan i ca 30 min. Behåll resten av marinaden.

Skär den gröna sparrisen och broccolin i små bitar. Skiva zucchini i halvmånar. Hacka salladslöken. Hacka den thailändska basilikan och ställ åt sidan.

Gör så här i wokpanna:

Hetta upp lite matolja i en wok. Tillsätt de hackade grönsakerna (förutom salladslöken) och fräs i ca 2 minuter. Ta bort från woken. Tillsätt laxen i samma panna och fräs en kort stund på hög värme tills den börjar få färg. När fisken har stekts på alla sidor, tillsätt resterande laxmarinad, salladslök och de stekta grönsakerna och fräs i ca 1 minut. Tillsätt till sist kokosmjölken och hackad thaibasilika och fräs en kort stund.

ELLER:

Tillagning i en stekpanna:

Hetta upp lite matolja i pannan. Tillsätt laxen och stek på hög värme tills den får färg på varje sida. Ta bort från pannan.

Gör så här i wokpanna:

Servera med en halv lime och socker efter smak.

ELLER:

Tillagning i en stekpanna:

I samma panna, lägg i de hackade grönsakerna (förutom salladslöken) och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt resterande laxmarinad och salladslök och fräs i ca 1 minut. Tillsätt till sist kokosmjölken, stekt lax och hackad thaibasilika och fräs kort.

Tillagning i en stekpanna:

Servera med en halv lime och socker efter smak.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.