

Rulle med rökt lax och avokado (Uramaki)
Tillagning och ingredienser till urumaki-sushi med rökt lax och avokado.
Förberedelse
Steg 1
Skär avokado och gurka i strimlor.
Steg 2
Lägg 1 noriark på sushimattan.
Steg 3
Bred sushiriset över den med fuktiga fingrar.
Steg 4
Vänd helt.
Steg 5
Bred ut wasabipasta och färskost på längden längs mitten.
Steg 6
Lägg avokado- och gurkorremsor på längden ovanpå.
Steg 7
Rulla ihop rullen.
Steg 8
Toppa med laxstrimlor.
Steg 9
Slå in i plastfolie och fixera med sushimatta.
Steg 10
Ta försiktigt bort plastfolien och skär rullen i 8 lika stora bitar.
Steg 11
Dekorera med vildlaxkaviar, rädisaskivor, dill, inlagd ingefära och wasabipasta.
Tips
När du kokar ris, använd förhållandet ris: vatten = 1: 1. Mindre vatten används vid tillagning av sushiris än vid tillagning av konventionellt ris.
*Sushiris (ca 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japanskt ris
- 450 ml vatten
Koka ris först och smaka sedan av med
- 100 ml Kikkoman krydda för sushiris
alternativt:
- 70 ml risvinäger
- 30 g socker
- 15 g salt
Recept-ID: 942
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer