

Pilgrimsmusslor med chili
Förberedelse
Steg 1
Skär salladslökarna i mycket tunna ringar, skölj i kallt vatten och tryck ut vattnet. Skölj, ansa och grovhacka spenaten. Bryn spenaten hastigt i en panna, tillsätt smör och smaka av med peppar. Blanda Kikkoman Naturligt bryggd sojasås med shichimi i en skål.
Steg 2
Hetta upp olja i en panna och bryn pilgrimsmusslorna på båda sidor på medelhög värme. Ta pannan från spisen, tillsätt sojasåsen och värm upp igen. Blanda runt pilgrimsmusslorna i såsen. Lägg upp pilgrimsmusslorna på spenaten, häll över lite sås och garnera med salladslökarna och chilistrimlorna.
Tips:
För en glutenfri variant kan du använda Kikkoman naturligt bryggd Tamari glutenfri sojasås.
Våra Japas är utformade som japanska tapas. Bara dubbla mängden av varje ingrediens och du kan servera fingermat som huvudrätt.
Recept-ID: 459
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer