Spett med soja-biffstrimlor och sojadipp med rostade sesamfrön

Total tid 40 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
30 Min. Tid för marinering

Ingredienser

6 Portioner
400 g
lövbiff eller oxbiff att steka
2 
vitlöksklyftor, hela men krossade
1 msk
vegetabilisk olja
finhackade örtkryddor eller korianderblad till serveringen
limeklyftor till serveringen

Till sesam-dippsåsen:

2 msk
sesamfrön
1 msk
mirin (japanskt matlagningsvin)
1 msk
risvinäger
1 tsk
sesamolja
Dessutom 12–18 mellanlånga träspett
Näringsinnehåll (per portion): 1104 kJ  /  263 kcal
11,4 g Fett
17,1 g Protein
2,3 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Lägg spetten i blöt i kallt vatten i minst 30 minuter.

Steg 2

Skär biffarna på längden i 3 cm breda strimlor. Det bör bli ca 3 strimlor per biff. Lägg köttstrimlorna i en påse som kan återförslutas eller en passande ugnsform. Häll sojasås över köttet, tillsätt vitlöksklyftorna och lite nymalen svartpeppar. Blanda väl och marinera i 30 minuter eller upp till 24 timmar.

Steg 3

Hetta upp en liten stekpanna på medelhög värme och rosta sesamfröna tills de är guldgula och sprakar, rör om ofta. Lägg i en liten skål. Blanda med resten av ingredienserna till dippsåsen.

Steg 4

Hetta upp en grillpanna till hög värme. Trä upp de marinerade biffstrimlorna på längden på spetten som ett dragspel. Låt det bli tillräckligt med plats vid spettens nedre ända så att du har något att hålla i och kan vända på spetten. Pensla grillpannan med lite olja med en silikonpensel eller med kökspapper, stek spetten runtom i ca 2 minuter på varje sida tills de är brynta och färdiga. Strö över örtkryddorna och servera med dippsåsen och limeklyftorna att droppa över.

Recept-ID: 1

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Lägg spetten i blöt i kallt vatten i minst 30 minuter.

Skär biffarna på längden i 3 cm breda strimlor. Det bör bli ca 3 strimlor per biff. Lägg köttstrimlorna i en påse som kan återförslutas eller en passande ugnsform. Häll sojasås över köttet, tillsätt vitlöksklyftorna och lite nymalen svartpeppar. Blanda väl och marinera i 30 minuter eller upp till 24 timmar.

Hetta upp en liten stekpanna på medelhög värme och rosta sesamfröna tills de är guldgula och sprakar, rör om ofta. Lägg i en liten skål. Blanda med resten av ingredienserna till dippsåsen.

Hetta upp en grillpanna till hög värme. Trä upp de marinerade biffstrimlorna på längden på spetten som ett dragspel. Låt det bli tillräckligt med plats vid spettens nedre ända så att du har något att hålla i och kan vända på spetten. Pensla grillpannan med lite olja med en silikonpensel eller med kökspapper, stek spetten runtom i ca 2 minuter på varje sida tills de är brynta och färdiga. Strö över örtkryddorna och servera med dippsåsen och limeklyftorna att droppa över.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.