Spett med soja-biffstrimlor och sojadipp med rostade sesamfrön
Ingredienser
Till sesam-dippsåsen:
Förberedelse
Steg 1
Lägg spetten i blöt i kallt vatten i minst 30 minuter.
Steg 2
Skär biffarna på längden i 3 cm breda strimlor. Det bör bli ca 3 strimlor per biff. Lägg köttstrimlorna i en påse som kan återförslutas eller en passande ugnsform. Häll sojasås över köttet, tillsätt vitlöksklyftorna och lite nymalen svartpeppar. Blanda väl och marinera i 30 minuter eller upp till 24 timmar.
Steg 3
Hetta upp en liten stekpanna på medelhög värme och rosta sesamfröna tills de är guldgula och sprakar, rör om ofta. Lägg i en liten skål. Blanda med resten av ingredienserna till dippsåsen.
Steg 4
Hetta upp en grillpanna till hög värme. Trä upp de marinerade biffstrimlorna på längden på spetten som ett dragspel. Låt det bli tillräckligt med plats vid spettens nedre ända så att du har något att hålla i och kan vända på spetten. Pensla grillpannan med lite olja med en silikonpensel eller med kökspapper, stek spetten runtom i ca 2 minuter på varje sida tills de är brynta och färdiga. Strö över örtkryddorna och servera med dippsåsen och limeklyftorna att droppa över.
Recept-ID: 1
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer