Vegetarisk Wellington
Vegetarisk Wellington

Vegetarisk Wellington

4,6 16 Betyg
Total tid 1 tim. 35 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
1 tim. 20 Min. Tillagningstid

Imponera på dina gäster med denna nya twist på en Wellington-rätt – en timjandoftande rödbets- och grönsaksfest insvept i krispig smördeg.

Ingredienser

2 Portioner
4 
rödbetor
600 ml
vatten
200 ml
torrt rödvin
50 ml
vinäger
80 g
socker
3 
vitlöksklyftor
1 msk
senapsfrön
1 
kvist timjan
50 g
hirs
1 
lök
300 g
champinjoner
2 msk
olivolja
1 msk
timjanblad
1 tsk
peppar
4 
savojkålsblad
275 g
smördeg

För att täcka bakverket:

1 msk
vatten
Näringsinnehåll (per portion):3.900.932 kJ / 932 kcal
51,5 gFett
25,6 gProtein
88,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

4  rödbetor – 600 ml vatten – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 ml torrt rödvin – 50 ml vinäger – 80 g socker – 1  vitlöksklyfta – 1 msk senapsfrön – 1  timjan

Tvätta och skala rödbetan. Lägg i en kastrull och täck med vatten, soja, vin och vinäger. Tillsätt sockret, lätt pressad vitlöksklyfta, senapsfrön och timjan. Täck över och koka tills rödbetan är mjuk, ta sedan bort den från marinaden och låt svalna.

Steg 2

50 g hirs – 300 g champinjoner – 1  lök – 2  vitlöksklyftor – 2 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk timjanblad – 1 tsk peppar

Koka hirsen enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva champinjonerna och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i olivolja, tillsätt champinjonerna och koka i ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och koka ytterligare en minut. Smaksätt med Kikkoman sojasås, timjan och peppar, blanda väl. Tillsätt den kokta hirsen till champinjonerna, blanda till en inte helt slät pasta. Ställ åt sidan för att svalna.

Steg 3

4  savojkålsblad – 275 g smördeg – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk vatten

Blanchera kålbladen i cirka 5 minuter och lägg dem sedan en kort stund i en skål med kallt vatten. Klappa dem torra.
Kavla ut smördegen. Bred ut hälften av champinjonblandningen längs mitten av den längre kanten. Lägg ut kålbladen och lägg rödbetan ovanpå. Täck med resterande fyllning och tryck mot rödbetan, varva sedan in kålbladen. Vik de återstående sidorna av degen över fyllningen.
Blanda 2 msk Kikkoman sojasås med 1 msk vatten och pensla toppen av bakverket med blandningen.
 
Sätt in i en förvärmd ugn på 200 °C och grädda i 20 minuter.

Tips:

Välj avlånga rödbetor så att varje portion av rätten är ungefär lika stor.

Recept-ID: 1293

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Steg-för-steg-matlagning på ett enkelt sätt! Klicka för att börja nu

4 rödbetor – 600 ml vatten – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås200 ml torrt rödvin – 50 ml vinäger – 80 g socker – 1 vitlöksklyfta – 1 msk senapsfrön – 1 timjan

Tvätta och skala rödbetan. Lägg i en kastrull och täck med vatten, soja, vin och vinäger. Tillsätt sockret, lätt pressad vitlöksklyfta, senapsfrön och timjan. Täck över och koka tills rödbetan är mjuk, ta sedan bort den från marinaden och låt svalna.

50 g hirs – 300 g champinjoner – 1 lök – 2 vitlöksklyftor – 2 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk timjanblad – 1 tsk peppar

Koka hirsen enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva champinjonerna och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i olivolja, tillsätt champinjonerna och koka i ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och koka ytterligare en minut. Smaksätt med Kikkoman sojasås, timjan och peppar, blanda väl. Tillsätt den kokta hirsen till champinjonerna, blanda till en inte helt slät pasta. Ställ åt sidan för att svalna.

4 savojkålsblad – 275 g smördeg – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås1 msk vatten

Blanchera kålbladen i cirka 5 minuter och lägg dem sedan en kort stund i en skål med kallt vatten. Klappa dem torra.
Kavla ut smördegen. Bred ut hälften av champinjonblandningen längs mitten av den längre kanten. Lägg ut kålbladen och lägg rödbetan ovanpå. Täck med resterande fyllning och tryck mot rödbetan, varva sedan in kålbladen. Vik de återstående sidorna av degen över fyllningen.
Blanda 2 msk Kikkoman sojasås med 1 msk vatten och pensla toppen av bakverket med blandningen.
 
Sätt in i en förvärmd ugn på 200 °C och grädda i 20 minuter.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar

Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.