

Vegetarisk Wellington
Imponera på dina gäster med denna nya twist på en Wellington-rätt – en timjandoftande rödbets- och grönsaksfest insvept i krispig smördeg.
Förberedelse
Steg 1

4 rödbetor – 600 ml vatten – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 200 ml torrt rödvin – 50 ml vinäger – 80 g socker – 1 vitlöksklyfta – 1 msk senapsfrön – 1 timjan
Tvätta och skala rödbetan. Lägg i en kastrull och täck med vatten, soja, vin och vinäger. Tillsätt sockret, lätt pressad vitlöksklyfta, senapsfrön och timjan. Täck över och koka tills rödbetan är mjuk, ta sedan bort den från marinaden och låt svalna.
Steg 2

50 g hirs – 300 g champinjoner – 1 lök – 2 vitlöksklyftor – 2 msk olivolja – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk timjanblad – 1 tsk peppar
Koka hirsen enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva champinjonerna och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i olivolja, tillsätt champinjonerna och koka i ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och koka ytterligare en minut. Smaksätt med Kikkoman sojasås, timjan och peppar, blanda väl. Tillsätt den kokta hirsen till champinjonerna, blanda till en inte helt slät pasta. Ställ åt sidan för att svalna.
Steg 3

4 savojkålsblad – 275 g smördeg – 2 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – 1 msk vatten
Blanchera kålbladen i cirka 5 minuter och lägg dem sedan en kort stund i en skål med kallt vatten. Klappa dem torra.
Kavla ut smördegen. Bred ut hälften av champinjonblandningen längs mitten av den längre kanten. Lägg ut kålbladen och lägg rödbetan ovanpå. Täck med resterande fyllning och tryck mot rödbetan, varva sedan in kålbladen. Vik de återstående sidorna av degen över fyllningen.
Blanda 2 msk Kikkoman sojasås med 1 msk vatten och pensla toppen av bakverket med blandningen.
Sätt in i en förvärmd ugn på 200 °C och grädda i 20 minuter.
Tips:
Välj avlånga rödbetor så att varje portion av rätten är ungefär lika stor.
Recept-ID: 1293
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer