Varm quinoaskål med sesamdragen lax och aprikoser
Varm quinoaskål med sesamdragen lax och aprikoser

Varm quinoaskål med sesamdragen lax och aprikoser

Total tid45 Min.
10 Min.Tid för förberedelse
35 Min.Tillagningstid

Behöver du något enkelt och nyttigt till middag? Du kommer att älska det här enkla laxreceptet med Ponzu-yoghurtdressing. Den serveras med röd, vit och svart quinoa, men du kan använda vilken sort som helst.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
tricolor quinoa, eller vanlig quinoa
250 g
laxfilé
 ½ tsk
peppar
10 g
sesamfrön
2 msk
olja
100 g
broccoli
150 g
aprikoser
1 msk
färsk rosmarin
1 msk
olivolja
60 g
naturell yoghurt
2 msk
hackad färsk mynta
 ½ tsk
malen peppar
Näringsinnehåll (per portion):3211 kJ / 767 kcal
44,6 gFett
38,9 gProtein
50,3 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka quinoan tills den är mjuk enligt förpackningens anvisningar.

Steg 2

Skär laxfilén i 2 bitar, strö över Kikkoman Ponzu och peppar, lägg sedan i panko blandat med sesamfrön. Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.

Steg 3

Dela under tiden broccolin i mindre buketter och koka den al dente. Skär aprikoserna på mitten, ta bort kärnorna och grilla på båda sidor med rosmarinbladen i en lätt smord form.

Steg 4

Blanda yoghurten med olivolja, Kikkoman Ponzu, peppar och hackad mynta.

Steg 5

Dela den kokta quinoan i skålar och lägg i resten av toppingarna.

Recept-ID: 1050

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka quinoan tills den är mjuk enligt förpackningens anvisningar.

Skär laxfilén i 2 bitar, strö över Kikkoman Ponzu och peppar, lägg sedan i panko blandat med sesamfrön. Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.

Dela under tiden broccolin i mindre buketter och koka den al dente. Skär aprikoserna på mitten, ta bort kärnorna och grilla på båda sidor med rosmarinbladen i en lätt smord form.

Blanda yoghurten med olivolja, Kikkoman Ponzu, peppar och hackad mynta.

Dela den kokta quinoan i skålar och lägg i resten av toppingarna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.