Varm quinoaskål med sesamdragen lax och aprikoser
Behöver du något enkelt och nyttigt till middag? Du kommer att älska det här enkla laxreceptet med Ponzu-yoghurtdressing. Den serveras med röd, vit och svart quinoa, men du kan använda vilken sort som helst.
Förberedelse
Steg 1
Koka quinoan tills den är mjuk enligt förpackningens anvisningar.
Steg 2
Skär laxfilén i 2 bitar, strö över Kikkoman Ponzu och peppar, lägg sedan i panko blandat med sesamfrön. Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.
Steg 3
Dela under tiden broccolin i mindre buketter och koka den al dente. Skär aprikoserna på mitten, ta bort kärnorna och grilla på båda sidor med rosmarinbladen i en lätt smord form.
Steg 4
Blanda yoghurten med olivolja, Kikkoman Ponzu, peppar och hackad mynta.
Steg 5
Dela den kokta quinoan i skålar och lägg i resten av toppingarna.
Recept-ID: 1050
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer