Bräserade lammlägg med aprikoser

Total tid 70 Min.
70 Min. Tid för förberedelse

Söt möter salta i denna läckra rätt som består av lammlägg bräserade i aprikos, rött vin och sojasås och serveras med potatis och brysselkål.

Ingredienser

4 Portioner

Till lammläggen

4 
små lammlägg
4 msk
rapsolja
1 msk
tomatpuré
2 
lökar
2 
vitlöksklyfta
2 
kanelstänger
3 
lagerblad
100 g
torkade aprikoser
700 ml
köttbuljong
200 ml
torrt rödvin

Till potatisen och brysselkålen

500 g
potatis, skalad
400 g
brysselkål
160 g
hasselnötter
2 msk
rapsolja
Näringsinnehåll (per portion): 4293 kJ  /  1029 kcal
63,3 g Fett
53,6 g Protein
46,5 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Skölj och torka potatis och brysselkål. Värm under tiden ugnen med bakform inuti till 250 °C. 

Steg 2

Marinera lammet med rapsolja och stek i den förvärmda bakformen. 

Steg 3

Skala och fjärdedelar löken, skala och pressa sedan vitlöken. Rosta båda ingredienserna i bakformen.

Steg 4

Blanda under tiden rödvinet med tomatpurén och 50 ml Kikkoman sojasås och tillsätt blandningen i lammläggen. Tillsätt kanelstänger, aprikoser och lagerblad.

Steg 5

Koka av vätskan och fyll sedan på med köttbuljongen igen. Täck sedan bakformen och stek allt i ca. 40 minuter. 

Steg 6

Skala under tiden potatisen, skär den i bitar och lägg den i kallt vatten. Ta bort de yttre bladen från brysselkålen, skär stjälkarna med en kniv, blanchera sedan brysselkålen i kokande vatten i ca. 5 minuter. 

Steg 7

Rosta hasselnötterna i en panna och smaka av med 2 msk rapsolja och 1 msk Kikkoman sojasås.

Steg 8

Blanda ihop potatisen med brysselkålen, lite smält smör, 1 msk Kikkoman sojasås/salt och färsk peppar och toppa sedan med hasselnötterna.

Steg 9

Lammläggen ska vara mör efter 40 minuters tillagningstid. Servera allt tillsammans så fort lammet är klart.

Recept-ID: 1084

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Skölj och torka potatis och brysselkål. Värm under tiden ugnen med bakform inuti till 250 °C. 

Marinera lammet med rapsolja och stek i den förvärmda bakformen. 

Skala och fjärdedelar löken, skala och pressa sedan vitlöken. Rosta båda ingredienserna i bakformen.

Blanda under tiden rödvinet med tomatpurén och 50 ml Kikkoman sojasås och tillsätt blandningen i lammläggen. Tillsätt kanelstänger, aprikoser och lagerblad.

Koka av vätskan och fyll sedan på med köttbuljongen igen. Täck sedan bakformen och stek allt i ca. 40 minuter. 

Skala under tiden potatisen, skär den i bitar och lägg den i kallt vatten. Ta bort de yttre bladen från brysselkålen, skär stjälkarna med en kniv, blanchera sedan brysselkålen i kokande vatten i ca. 5 minuter. 

Rosta hasselnötterna i en panna och smaka av med 2 msk rapsolja och 1 msk Kikkoman sojasås.

Blanda ihop potatisen med brysselkålen, lite smält smör, 1 msk Kikkoman sojasås/salt och färsk peppar och toppa sedan med hasselnötterna.

Lammläggen ska vara mör efter 40 minuters tillagningstid. Servera allt tillsammans så fort lammet är klart.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.