Bräserade lammlägg med aprikoser
Söt möter salta i denna läckra rätt som består av lammlägg bräserade i aprikos, rött vin och sojasås och serveras med potatis och brysselkål.
Ingredienser
Till lammläggen
Till potatisen och brysselkålen
Förberedelse
Steg 1
Skölj och torka potatis och brysselkål. Värm under tiden ugnen med bakform inuti till 250 °C.
Steg 2
Marinera lammet med rapsolja och stek i den förvärmda bakformen.
Steg 3
Skala och fjärdedelar löken, skala och pressa sedan vitlöken. Rosta båda ingredienserna i bakformen.
Steg 4
Blanda under tiden rödvinet med tomatpurén och 50 ml Kikkoman sojasås och tillsätt blandningen i lammläggen. Tillsätt kanelstänger, aprikoser och lagerblad.
Steg 5
Koka av vätskan och fyll sedan på med köttbuljongen igen. Täck sedan bakformen och stek allt i ca. 40 minuter.
Steg 6
Skala under tiden potatisen, skär den i bitar och lägg den i kallt vatten. Ta bort de yttre bladen från brysselkålen, skär stjälkarna med en kniv, blanchera sedan brysselkålen i kokande vatten i ca. 5 minuter.
Steg 7
Rosta hasselnötterna i en panna och smaka av med 2 msk rapsolja och 1 msk Kikkoman sojasås.
Steg 8
Blanda ihop potatisen med brysselkålen, lite smält smör, 1 msk Kikkoman sojasås/salt och färsk peppar och toppa sedan med hasselnötterna.
Steg 9
Lammläggen ska vara mör efter 40 minuters tillagningstid. Servera allt tillsammans så fort lammet är klart.
Recept-ID: 1084
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer