Burritobowl med teriyakisötpotatis, svarta bönor och avokado
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Sätt ugnen på 220 °C /varmluft: 200 °C /gasugn: steg 7. Lägg bakplåtspapper på en stor bakplåt, lägg sötpotatisen ovanpå och pensla den med 3 msk Teriyakimarinad och 1 msk olja. Grädda i 35–40 minuter tills sötpotatisen är guldbrun och färdig.
Steg 2
Under tiden: Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen, låt det rinna av och ställ undan.
Steg 3
Till bönorna: Hetta upp 1 msk av oljan i en mellanstor panna och fräs löken mjuk i 5 minuter. Tillsätt vitlöken och chipotlepastan och fräs i 2 minuter till. Tillsätt bönorna, den kvarvarande 1 msk Teriyakimarinad och en skvätt vatten och fräs färdigt i 5 minuter till.
Steg 4
Hetta upp resten av olja ordentligt i en panna och stek paprikaskivorna brynta och mjuka i ca 6–8 minuter.
Steg 5
Fördela riset i 4 skålar och arrangera ovanpå sötpotatisen, de svarta bönorna, den röda paprikan och avokadoskivorna. Servera med limeklyftorna och de skurna salladslökarna.
Recept-ID: 291
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer