Burritobowl med teriyakisötpotatis, svarta bönor och avokado

Total tid 55 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
40 Min. Tillagningstid

Ingredienser

4 Portioner
3 
mellanstora sötpotatisar, skalade och tärnade i 2 cm tjocka bitar
3 msk
rapsolja
300 g
naturris
1 
rödlök, finhackad
2 
vitlöksklyftor, krossade
1 msk
chipotlepasta
400 g
svarta bönor (burk), avrunna och sköljda
2 
röda paprikor, urkärnade och skivade
2 
avokador, skalade, urkärnade och skivade
limeklyftor till serveringen
2 
salladslökar, finskurna, till serveringen
Näringsinnehåll (per portion): 720 kJ  /  172 kcal
25,9 g Fett
15,5 g Protein
108,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Sätt ugnen på 220 °C /varmluft: 200 °C /gasugn: steg 7. Lägg bakplåtspapper på en stor bakplåt, lägg sötpotatisen ovanpå och pensla den med 3 msk Teriyakimarinad och 1 msk olja. Grädda i 35–40 minuter tills sötpotatisen är guldbrun och färdig.

Steg 2

Under tiden: Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen, låt det rinna av och ställ undan.

Steg 3

Till bönorna: Hetta upp 1 msk av oljan i en mellanstor panna och fräs löken mjuk i 5 minuter. Tillsätt vitlöken och chipotlepastan och fräs i 2 minuter till. Tillsätt bönorna, den kvarvarande 1 msk Teriyakimarinad och en skvätt vatten och fräs färdigt i 5 minuter till.

Steg 4

Hetta upp resten av olja ordentligt i en panna och stek paprikaskivorna brynta och mjuka i ca 6–8 minuter.

Steg 5

Fördela riset i 4 skålar och arrangera ovanpå sötpotatisen, de svarta bönorna, den röda paprikan och avokadoskivorna. Servera med limeklyftorna och de skurna salladslökarna.

Recept-ID: 291

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Sätt ugnen på 220 °C /varmluft: 200 °C /gasugn: steg 7. Lägg bakplåtspapper på en stor bakplåt, lägg sötpotatisen ovanpå och pensla den med 3 msk Teriyakimarinad och 1 msk olja. Grädda i 35–40 minuter tills sötpotatisen är guldbrun och färdig.

Under tiden: Koka riset färdigt enligt anvisningarna på förpackningen, låt det rinna av och ställ undan.

Till bönorna: Hetta upp 1 msk av oljan i en mellanstor panna och fräs löken mjuk i 5 minuter. Tillsätt vitlöken och chipotlepastan och fräs i 2 minuter till. Tillsätt bönorna, den kvarvarande 1 msk Teriyakimarinad och en skvätt vatten och fräs färdigt i 5 minuter till.

Hetta upp resten av olja ordentligt i en panna och stek paprikaskivorna brynta och mjuka i ca 6–8 minuter.

Fördela riset i 4 skålar och arrangera ovanpå sötpotatisen, de svarta bönorna, den röda paprikan och avokadoskivorna. Servera med limeklyftorna och de skurna salladslökarna.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.