Kungsfisk i sesamskorpa

Total tid 75 Min.

Ingredienser

4 Portioner
100 g
torkade shiitakesvampar
600 g
kungsfiskfilé
salt
peppar
4 msk
stärkelse
2 msk
sesamfrön
2 
ägg
3 msk
olja
 ½ tsk
spiskummin, malen
1 tsk
gurkmeja
250 g
basmatiris
2 
gula lökar
1 
röd paprika
200 g
bambuskott
skal och saft från ½ citron
potatismjöl till redning efter tycke
4 msk
skirat (koncentrerat) smör till stekningen
Näringsinnehåll (per portion): 3472 kJ  /  829 kcal
40 g Fett
50,8 g Protein
81 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Täck shiitakesvamparna med vatten och låt dem ligga i blöt i minst ½ timme. Salta och peppra fisken och vänd den i potatismjölet. Blanda ströbrödet med sesamfröna. Vispa upp äggen och vänd fisken först i äggen och sedan i ströbrödet. Tryck fast paneringen lite.

Steg 2

Ta upp shiitakesvamparna ut blötläggningsvattnet, spara på vattnet. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull, strö ned gurkmeja och spiskummin och vänd riset i blandningen, häll över ½ l vatten och koka färdigt på medelhög värme.

Steg 3

Skala och skiva löken i halva ringar, skölj, ansa och grovtärna paprikan, skiva bambuskotten och shiitakesvamparna. Fräs löken och paprikan i 2 msk olja och låt sedan bambuskotten och svamparna fräsa med. Tillsätt ett par bitar citronskal och deglasera med citronsaften och lite blötläggningsvatten. Smaka av med sojasåsen. Red såsen med lite potatismjöl efter tycke.

Steg 4

Hetta upp skirat (koncentrerat) smör i en panna och stek fisken i ca 5 minuter på båda sidorna. Servera med grönsaker och ris.

Recept-ID: 343

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Täck shiitakesvamparna med vatten och låt dem ligga i blöt i minst ½ timme. Salta och peppra fisken och vänd den i potatismjölet. Blanda ströbrödet med sesamfröna. Vispa upp äggen och vänd fisken först i äggen och sedan i ströbrödet. Tryck fast paneringen lite.

Ta upp shiitakesvamparna ut blötläggningsvattnet, spara på vattnet. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull, strö ned gurkmeja och spiskummin och vänd riset i blandningen, häll över ½ l vatten och koka färdigt på medelhög värme.

Skala och skiva löken i halva ringar, skölj, ansa och grovtärna paprikan, skiva bambuskotten och shiitakesvamparna. Fräs löken och paprikan i 2 msk olja och låt sedan bambuskotten och svamparna fräsa med. Tillsätt ett par bitar citronskal och deglasera med citronsaften och lite blötläggningsvatten. Smaka av med sojasåsen. Red såsen med lite potatismjöl efter tycke.

Hetta upp skirat (koncentrerat) smör i en panna och stek fisken i ca 5 minuter på båda sidorna. Servera med grönsaker och ris.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.