Kungsfisk i sesamskorpa
Ingredienser
Förberedelse
Steg 1
Täck shiitakesvamparna med vatten och låt dem ligga i blöt i minst ½ timme. Salta och peppra fisken och vänd den i potatismjölet. Blanda ströbrödet med sesamfröna. Vispa upp äggen och vänd fisken först i äggen och sedan i ströbrödet. Tryck fast paneringen lite.
Steg 2
Ta upp shiitakesvamparna ut blötläggningsvattnet, spara på vattnet. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull, strö ned gurkmeja och spiskummin och vänd riset i blandningen, häll över ½ l vatten och koka färdigt på medelhög värme.
Steg 3
Skala och skiva löken i halva ringar, skölj, ansa och grovtärna paprikan, skiva bambuskotten och shiitakesvamparna. Fräs löken och paprikan i 2 msk olja och låt sedan bambuskotten och svamparna fräsa med. Tillsätt ett par bitar citronskal och deglasera med citronsaften och lite blötläggningsvatten. Smaka av med sojasåsen. Red såsen med lite potatismjöl efter tycke.
Steg 4
Hetta upp skirat (koncentrerat) smör i en panna och stek fisken i ca 5 minuter på båda sidorna. Servera med grönsaker och ris.
Recept-ID: 343
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer