Enkel quinoaskål med citrusslungade räkor och gurksallad
Total tid
30 Min.
10 Min.
Tid för förberedelse
20 Min.
Tillagningstid
Ett enkelt, utsökt recept på krispiga citronräkor på en bädd av örtquinoa med chili & sesamkryddade gurkor – vem skulle inte vilja ha detta till lunch?
Näringsinnehåll (per portion):
3068 kJ
/
733 kcal
43,9 g
Fett
38 g
Protein
46,6 g
Kolhydrater
Förberedelse
Steg 1
Koka quinoa i en kastrull enligt förpackningsanvisning tills den blir mjuk.
Steg 2
Vispa under tiden ägget med Kikkoman Ponzu, limeskal och mjöl. Doppa de rengjorda räkorna i denna smet och stek i het olja.
Steg 3
Skär gurkorna i tjocka skivor, blanda med hackad chili, hackad gräslök, citronskal, Kikkoman Ponzu och sesamfrön. Blanda den hackade koriandern med den kokta quinoan. Dela upp allt i 2 skålar och servera.
Recept-ID: 1051
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer