Enkel quinoaskål med citrusslungade räkor och gurksallad

Total tid 30 Min.
10 Min. Tid för förberedelse
20 Min. Tillagningstid

Ett enkelt, utsökt recept på krispiga citronräkor på en bädd av örtquinoa med chili & sesamkryddade gurkor – vem skulle inte vilja ha detta till lunch?

Ingredienser

2 Portioner
100 g
vit quinoa
Färsk koriander
200 g
råa räkor med stjärt
1 
ägg
1 msk
mjöl
1 tsk
rivet limeskal
4 msk
olja
120 g
gröna gurkor
1 tsk
sesamfrön
1 tsk
hackad chili
1 tsk
hackad gräslök
1 tsk
rivet citronskal
Näringsinnehåll (per portion): 3068 kJ  /  733 kcal
43,9 g Fett
38 g Protein
46,6 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Koka quinoa i en kastrull enligt förpackningsanvisning tills den blir mjuk.

Steg 2

Vispa under tiden ägget med Kikkoman Ponzu, limeskal och mjöl. Doppa de rengjorda räkorna i denna smet och stek i het olja.

Steg 3

Skär gurkorna i tjocka skivor, blanda med hackad chili, hackad gräslök, citronskal, Kikkoman Ponzu och sesamfrön. Blanda den hackade koriandern med den kokta quinoan. Dela upp allt i 2 skålar och servera.

Recept-ID: 1051

Recept som PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Koka quinoa i en kastrull enligt förpackningsanvisning tills den blir mjuk.

Vispa under tiden ägget med Kikkoman Ponzu, limeskal och mjöl. Doppa de rengjorda räkorna i denna smet och stek i het olja.

Skär gurkorna i tjocka skivor, blanda med hackad chili, hackad gräslök, citronskal, Kikkoman Ponzu och sesamfrön. Blanda den hackade koriandern med den kokta quinoan. Dela upp allt i 2 skålar och servera.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.