Omelett med grönsaker
Unna dig djärva smaker vid lunchtid med denna lätta och luftiga grönsaksomelett, fylld med rik sojasmak.
Förberedelse
Steg 1
1 msk frityrolja – 1 lök – ½ morot – ½ röd paprika – ¼ tsk peppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ½ msk salladslök
Skär morötterna och paprikan i stavar och hacka löken samt salladslöken. Fräs löken i olja tills den är gyllene, tillsätt sedan morötter och paprika. Tillsätt paprikan och Kikkoman sojasås. Strö till sist över salladslöken och ställ åt sidan.
Steg 2
4 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås – ¼ tsk peppar – 1 msk vetemjöl
Separera äggvitorna från gulorna. Häll vitorna i en stor skål och vispa tills de blir hårda. Tillsätt äggulorna blandade med Kikkoman sojasås och peppar. Vispa på låg hastighet. Sikta i mjölet och blanda försiktigt.
Steg 3
1 msk frityrolja
Hetta upp oljan i en stekpanna och bred ut den ordentligt. Häll i hälften av omelettblandningen. Stek på låg värme 1-2 minuter, lägg sedan hälften av de tidigare förberedda grönsakerna ovanpå. Täck med lock och stek i ca 4 minuter på låg värme. Ta bort omeletten från pannan. Gör likadant med nästa omelette.
Steg 4
Mayo-srirachasås från föregående recept “Skål med biff och grönsaker” – ½ msk salladslök
Hacka salladslöken. Vik omeletterna på mitten och lägg dem i matlådor. Servera med majonnäs-srirachasåsen och salladslöken.
Recept-ID: 1329
Recept som PDF
ladda ner PDFTack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer