Omelett med grönsaker
Omelett med grönsaker

Omelett med grönsaker

Total tid12 Min.
5 Min.Tid för förberedelse
7 Min.Tillagningstid

Unna dig djärva smaker vid lunchtid med denna lätta och luftiga grönsaksomelett, fylld med rik sojasmak.

Bra att veta: Den här rätten är ett av recepten i Meal Prep-serien. Du hittar även de andra två recepten här.

Ingredienser

2 Portioner
2 msk
frityrolja
1 
lök
 ½ 
morot
 ½ 
röd paprika
 ½ tsk
peppar
1 msk
salladslök
4 
ägg
1 msk
vetemjöl
Mayo-srirachasås från föregående recept “Skål med biff och grönsaker”
Näringsinnehåll (per portion):1754 kJ / 419 kcal
31,1 gFett
16,3 gProtein
17,4 gKolhydrater

Förberedelse

Steg 1

1 msk frityrolja – 1  lök –  ½  morot –  ½  röd paprika –  ¼ tsk peppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk salladslök

Skär morötterna och paprikan i stavar och hacka löken samt salladslöken. Fräs löken i olja tills den är gyllene, tillsätt sedan morötter och paprika. Tillsätt paprikan och Kikkoman sojasås. Strö till sist över salladslöken och ställ åt sidan.

Steg 2

4  ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ¼ tsk peppar – 1 msk vetemjöl

Separera äggvitorna från gulorna. Häll vitorna i en stor skål och vispa tills de blir hårda. Tillsätt äggulorna blandade med Kikkoman sojasås och peppar. Vispa på låg hastighet. Sikta i mjölet och blanda försiktigt.

Steg 3

1 msk frityrolja

Hetta upp oljan i en stekpanna och bred ut den ordentligt. Häll i hälften av omelettblandningen. Stek på låg värme 1-2 minuter, lägg sedan hälften av de tidigare förberedda grönsakerna ovanpå. Täck med lock och stek i ca 4 minuter på låg värme. Ta bort omeletten från pannan. Gör likadant med nästa omelette.

Steg 4

Mayo-srirachasås från föregående recept “Skål med biff och grönsaker” –  ½ msk salladslök

Hacka salladslöken. Vik omeletterna på mitten och lägg dem i matlådor. Servera med majonnäs-srirachasåsen och salladslöken.

Recept-ID: 1329

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

1 msk frityrolja – 1 lök – ½ morot – ½ röd paprika – ¼ tsk peppar – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ½ msk salladslök

Skär morötterna och paprikan i stavar och hacka löken samt salladslöken. Fräs löken i olja tills den är gyllene, tillsätt sedan morötter och paprika. Tillsätt paprikan och Kikkoman sojasås. Strö till sist över salladslöken och ställ åt sidan.

4 ägg – 1 msk Kikkoman naturligt bryggd sojasås ¼ tsk peppar – 1 msk vetemjöl

Separera äggvitorna från gulorna. Häll vitorna i en stor skål och vispa tills de blir hårda. Tillsätt äggulorna blandade med Kikkoman sojasås och peppar. Vispa på låg hastighet. Sikta i mjölet och blanda försiktigt.

1 msk frityrolja

Hetta upp oljan i en stekpanna och bred ut den ordentligt. Häll i hälften av omelettblandningen. Stek på låg värme 1-2 minuter, lägg sedan hälften av de tidigare förberedda grönsakerna ovanpå. Täck med lock och stek i ca 4 minuter på låg värme. Ta bort omeletten från pannan. Gör likadant med nästa omelette.

Mayo-srirachasås från föregående recept “Skål med biff och grönsaker” – ½ msk salladslök

Hacka salladslöken. Vik omeletterna på mitten och lägg dem i matlådor. Servera med majonnäs-srirachasåsen och salladslöken.

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04

Missa aldrig något!

Spännande information, läckra recept och fina tävlingar
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.