Fylld Hokkaido-pumpa med ostronsvamp och pistagenötter

Total tid 90 Min.
15 Min. Tid för förberedelse
75 Min. Tillagningstid

När det kommer till Hokkaido-pumpan är det vad som finns inuti som räknas. Det här receptet är gjort med al dente bulgurvete, ostronsvampar och pistagenötter.

Ingredienser

4 Portioner
1 
liten Hokkaidopumpa (ca 1 kg)
100 g
bulgurvete
200 g
ostronsvamp
60 g
pistagenötter, skalade
1 tsk
gurkmeja
125 ml
vatten
80 g
smör
2 msk
rapsolja
1 
apelsin
Näringsinnehåll (per portion): 1919 kJ  /  458 kcal
28,9 g Fett
10,6 g Protein
35,7 g Kolhydrater

Förberedelse

Steg 1

Blanda det torra bulgurvetet med gurkmejan och 1 msk rapsolja. 

Steg 2

Koka upp vattnet och häll detta över bulgurvetet. Låt sedan detta stå täckt på en varm platta i 10 minuter.

Steg 3

Riv ostronsvamparna i långa strimlor och fräs dem med 2 msk rapsolja tills de är gyllenbruna. Ta kastrullen från värmen och häll i Kikkoman sojasås.

Steg 4

Hacka sedan svampen grovt och blanda ihop dem med det kokta bulgurvetet, pistagenötter, apelsinskal och smör.

Steg 5

Värm under tiden ugnen till 180 °C, skölj pumpan och skär av den översta fjärdedelen. Skär av en mycket tunn bit i botten av pumpan för att ge den mer stabilitet och förhindra att den rullar iväg.  Skrapa ut insidan av pumpan med en sked och fyll med bulgurvete- och svampblandningen.

Steg 6

Täck med folie och tillaga i mitten av ugnen i ca. 25 minuter. Ta sedan bort folien och låt den få färg i ytterligare ca 10 minuter. 

Recept-ID: 1070

Recept som PDF

ladda ner PDF

Tack för din återkoppling!

Berätta vad du tycker

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

Blanda det torra bulgurvetet med gurkmejan och 1 msk rapsolja. 

Koka upp vattnet och häll detta över bulgurvetet. Låt sedan detta stå täckt på en varm platta i 10 minuter.

Riv ostronsvamparna i långa strimlor och fräs dem med 2 msk rapsolja tills de är gyllenbruna. Ta kastrullen från värmen och häll i Kikkoman sojasås.

Hacka sedan svampen grovt och blanda ihop dem med det kokta bulgurvetet, pistagenötter, apelsinskal och smör.

Värm under tiden ugnen till 180 °C, skölj pumpan och skär av den översta fjärdedelen. Skär av en mycket tunn bit i botten av pumpan för att ge den mer stabilitet och förhindra att den rullar iväg.  Skrapa ut insidan av pumpan med en sked och fyll med bulgurvete- och svampblandningen.

Täck med folie och tillaga i mitten av ugnen i ca. 25 minuter. Ta sedan bort folien och låt den få färg i ytterligare ca 10 minuter. 

Berätta vad du tycker

Tack för din återkoppling!

Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!

01
02
03
04
05
06

Missa inget gott!

Registrera dig för att få läcker inspiration regelbundet!
Alla obligatoriska fält har inte fyllts i.

Jag vill gärna få e-postuppdateringar om erbjudanden och produkter. Det är gratis! Avsluta prenumerationen när som helst.