

Fylld Hokkaido-pumpa med ostronsvamp och pistagenötter
När det kommer till Hokkaido-pumpan är det vad som finns inuti som räknas. Det här receptet är gjort med al dente bulgurvete, ostronsvampar och pistagenötter.
Förberedelse
Steg 1
Blanda det torra bulgurvetet med gurkmejan och 1 msk rapsolja.
Steg 2
Koka upp vattnet och häll detta över bulgurvetet. Låt sedan detta stå täckt på en varm platta i 10 minuter.
Steg 3
Riv ostronsvamparna i långa strimlor och fräs dem med 2 msk rapsolja tills de är gyllenbruna. Ta kastrullen från värmen och häll i Kikkoman sojasås.
Steg 4
Hacka sedan svampen grovt och blanda ihop dem med det kokta bulgurvetet, pistagenötter, apelsinskal och smör.
Steg 5
Värm under tiden ugnen till 180 °C, skölj pumpan och skär av den översta fjärdedelen. Skär av en mycket tunn bit i botten av pumpan för att ge den mer stabilitet och förhindra att den rullar iväg. Skrapa ut insidan av pumpan med en sked och fyll med bulgurvete- och svampblandningen.
Steg 6
Täck med folie och tillaga i mitten av ugnen i ca. 25 minuter. Ta sedan bort folien och låt den få färg i ytterligare ca 10 minuter.
Recept-ID: 1070
Recept som PDF
Tack för din återkoppling!
Berätta vad du tycker
Klicka på antalet sjärnor du vill ge: fler stjärnor = högre betyg!
Upptäck mer